Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα προγράμματα αφοσίωσης που βασίζονται σε δαπάνες

Πώς επηρεάζεται η μετάβαση από τα προγράμματα που βασίζονται σε χιλιόμετρα σε προγράμματα που βασίζονται σε δαπάνες

Παραδοσιακά, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επιβραβεύσει τους πελάτες τους μέσω προγραμμάτων αφοσίωσης που αποδίδουν πόντους ή μίλια βάσει της απόστασης που διανύθηκε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Όμως, όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες μετατοπίζονται προς προγράμματα που βασίζονται σε δαπάνες, τα οποία επιτρέπουν στα μέλη να συγκεντρώνουν ανταμοιβές και να κερδίζουν θέση μέσω του ποσού των χρημάτων που δαπανώνται για το εισιτήριο σε αντίθεση με την απόσταση που πετάει. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτή τη μετατόπιση προς την αφοσίωση που βασίζεται στις δαπάνες.

Η εξέλιξη της πίστης που βασίζεται στις δαπάνες

Για να καταλάβουμε για ποιο λόγο περισσότερες εταιρείες πηγαίνουν με βάση τις δαπάνες, ας δούμε γιατί οι λιανοπωλητές και οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προγράμματα ανταμοιβής κατά πρώτο λόγο. Οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες αποτελούν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για κάθε επιχείρηση και με την προσφορά εκπτώσεων ή δωρεάν αγαθών και υπηρεσιών, οι πελάτες ενθαρρύνονται να παραμείνουν πιστοί σε ένα λιανοπωλητή ή εταιρεία.

Αλλά όταν πρόκειται για τις αεροπορικές εταιρείες, δεν δημιουργούνται ίσοι όλοι οι πελάτες. Το Flier A που πληρώνει 4.000 δολάρια για μια πτήση πρώτης κατηγορίας από τη Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο ξοδεύει το ίδιο ποσό με το Flier B που αγοράζει 10 οικονομικές πτήσεις αξίας 400 δολάρια στην ίδια διαδρομή. Αλλά μεταξύ του χειρισμού αποσκευών, του χρόνου εξυπηρέτησης πελατών και των υπηρεσιών κατά την πτήση, το Flier A είναι σίγουρα πιο κερδοφόρο για την αεροπορική εταιρεία. Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο ενός συστήματος επιβραβεύσεων βασισμένου σε χιλιόμετρα, το Flier A και το Flier B κερδίζουν τον ίδιο αριθμό μιλίων ανά εισιτήριο. Για να διατηρήσουμε πιο κερδοφόρους πελάτες όπως το Flier A, είναι λογικό οι αεροπορικές εταιρείες να τους ανταμείψουν διαφορετικά.

Η λύση είναι προγράμματα αφοσίωσης με βάση τις δαπάνες.

Πώς επηρεάζομαι από την αφοσίωση που βασίζεται στις δαπάνες;

Κάτω από προγράμματα που βασίζονται σε δαπάνες, οι αεροπορικές εταιρείες επιβραβεύουν τους υψηλότερους πελάτες τους. Οι ταξιδιώτες που ξοδεύουν περισσότερα, κερδίζουν περισσότερα. Εάν ένας πελάτης πληρώνει περισσότερα για λιγότερες πτήσεις, θα φτάσει πιο γρήγορα τα επίπεδα ανταμοιβών των αεροπορικών εταιρειών, φτάνοντας σε κατάσταση ελίτ νωρίτερα, για να κερδίσει προνόμια όπως η πρόσβαση στο σαλόνι, η έγκαιρη επιβίβαση ή τα πρόσθετα επιτρεπόμενα αποσκευές.

Οι πελάτες της Elite θα κερδίσουν επίσης περισσότερους πόντους κατά την αγορά της ίδιας αξίας των ναύλων ως μη αεροπορικού ή μη ελίτ αεροπλάνου.

Η μετάβαση σε πιστώσεις που βασίζονται σε δαπάνες, ωφελεί προγραμματισμένους επιχειρηματίες ταξιδιώτες με αρκετά μεγάλες τσέπες για να αγοράσουν ακριβές πτήσεις τελευταίας στιγμής. Αυτοί οι τύποι φυλλαδίων θα κερδίσουν μίλια πολύ πιο γρήγορα από ό, τι στην παραδοσιακή διανυθέντα χιλιόμετρα. Ωστόσο, τα προγράμματα που βασίζονται σε δαπάνες καθιστούν πιο δύσκολη για εκείνους που αγοράζουν ναύλους πώλησης με μεγάλη έκπτωση για να κερδίσουν ανταμοιβές.

Από το νοτιοδυτικό έως το Starbucks

Ένας καλός τρόπος να κατανοήσουμε πώς η κίνηση από τα έσοδα από χιλιόμετρα έως τα έξοδα που βασίζονται σε δαπάνες εξαρτάται από τη σύγκρισή της με μια εταιρεία που έχει λάβει σημαντική κάλυψη από τον Τύπο για τη μετατόπιση του προγράμματος πιστότητας - Starbucks. Τον Φεβρουάριο του 2016, η πιο δημοφιλής αλυσίδα καφέ στον κόσμο ανακοίνωσε ότι άλλαζε το πρόγραμμα ανταμοιβών που βασίζεται σε συναλλαγές σε ένα πρόγραμμα με βάση τις δαπάνες. Προηγουμένως, κάθε συναλλαγή κέρδισε ένα αστέρι, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή την τιμή του ποτού. Αυτό σήμαινε ότι το πρωινό μου Venti Vanilla Latte μου κέρδισε την ίδια ανταμοιβή - ένα αστέρι - όπως ο πελάτης μπροστά μου που ξόδεψε το μισό όσο έκανα στο ψηλό ξανθό ψητό του. Ωστόσο, μόλις συγκεντρώσαμε δώδεκα αστέρια, είχαμε και τα δύο τη δυνατότητα να αποκτήσουμε δωρεάν Venti Vanilla Latte, ακόμη και αν τα 12 αστέρια κερδίσαμε αγοράζοντας 12 μικρούς, φθηνούς καφέδες.

Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που βασίζεται σε δαπάνες, οι πελάτες κερδίζουν δύο αστέρια για κάθε δολάριο που ξοδεύεται. Ενώ θα πάρουμε και τα δύο μας 125 αστέρια για να λάβουμε μια δωρεάν ανταμοιβή, θα μπορέσω να επιτύχω αυτή την ανταμοιβή νωρίτερα με τα Venti Vanilla Lattes μου, σε σύγκριση με τον κ. Tall Blonde Roast.

Πραγματοποίηση εργασιών αφοσίωσης με βάση τις δαπάνες για εσάς

Η μετάβαση στα προγράμματα πίστης που βασίζονται σε δαπάνες έχει ήδη συμβεί για τις περισσότερες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Η Delta και η United μετακόμισαν στα τέλη του 2015 και οι American Airlines ενημέρωσαν το πρόγραμμα αφοσίωσής τους για να ανταμείψουν τις πτήσεις με βάση την τιμή των εισιτηρίων τον Αύγουστο.

Αυτή η μετατόπιση έχει αναστατώσει το τμήμα των πτήσεων που χάνονται. Αυτοί είναι πελάτες που συσσωρεύουν τα σημεία και τα μίλια τους με την κράτηση μειωμένων πτήσεων ή επιλέγοντας φτηνότερες διαδρομές πολλαπλών στάσεων για ακριβότερες απευθείας πτήσεις. Είναι αλήθεια ότι, συνολικά, οι πελάτες θα κερδίζουν ελαφρώς λιγότερα μίλια κάτω από προγράμματα που βασίζονται σε δαπάνες που βασίζονται σε δαπάνες.

Το σύστημα όμως ανταμείβει τους καλύτερους πελάτες της κάθε αεροπορικής εταιρείας - κατηγορίας premium και ταξιδιωτικούς ταξιδιώτες τελευταίας στιγμής.

Οι πελάτες επωφελούνται επίσης από τη διάθεση περισσότερων θέσεων ανάθεσης - μια κοινή απογοήτευση για κάθε ταξιδιώτη που ταξιδεύει σε σημεία. Από τον Ιανουάριο του 2015, η Delta έχει κάνει 50 τοις εκατό περισσότερα διαθέσιμα εισιτήρια διαθέσιμα. Έχουν προσθέσει επίσης περισσότερα βραβεία που μπορούν να εξαργυρωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα χιλιομέτρων.

Ενώ η αλλαγή κάνει λίγους πιστούς πελάτες δυστυχισμένους, μπορεί να είναι ένα ευεργετικό σενάριο αν γνωρίζετε τον σωστό τρόπο να επωφεληθείτε από αυτό.