Τα λιμάνια κρουαζιερόπλοιων της Καραϊβικής

Τι να γνωρίζετε όταν προγραμματίζετε μια κρουαζιέρα - ή προσπαθείτε να αποφύγετε τα πλήθη των κρουαζιερόπλοιων

Με τα κρουαζιερόπλοια όλο και μεγαλύτερα, εξειδικευμένα λιμάνια απαιτούνται για να φιλοξενήσουν αυτούς τους γίγαντες της θάλασσας. Τα περισσότερα νησιά της Καραϊβικής έχουν μόνο ένα μεγάλο λιμάνι ικανό να συνδέει μεγάλα κρουαζιερόπλοια, αλλά μερικοί δημοφιλείς προορισμοί - όπως η Τζαμάικα, για παράδειγμα - έχουν πολλαπλά mega-λιμάνια. Μικρότερα νησιά μπορεί να έχουν λιμάνια που καλωσορίζουν κρουαζιερόπλοια όλων των μεγεθών, αλλά μπορούν μόνο να μεταφέρουν τους επιβάτες στην ακτή μέσω μικρότερων σκαφών που ονομάζονται προσφορές.

Τα δρομολόγια κρουαζιέρας της Καραϊβικής καθορίζονται συνήθως ανά περιοχή: Ανατολική Καραϊβική, Δυτική Καραϊβική και - λιγότερο συχνά - Νότια Καραϊβική. Τυπικοί λιμένες της Ανατολικής Καραϊβικής περιλαμβάνουν San Juan, St. Thomas, St. Maarten και τις Μπαχάμες. οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν.

Κρουαζιέρα στο CruiseDirect

Τα δρομολόγια κρουαζιέρας της Δυτικής Καραϊβικής περιλαμβάνουν συνήθως Grand Cayman, Τζαμάικα, μεξικάνικη Καραϊβική και μερικές φορές προορισμούς της Κεντρικής Αμερικής όπως το Μπελίζ και την Ονδούρα. Οι κρουαζιέρες της Νότιας Καραϊβικής ενσωματώνουν συνήθως τις γαλλικές Δυτικές Ινδίες και τα νησιά ABC, με στάσεις στη Μαρτινίκα, το Γκουανταλούπε, το Σαιντ Μπάρτς, την Αγία Λουκία, τη Δομινίκα, τη Γρενάδα, την Αρούμπα, το Bonaire και το Κουρασάο.

Τα λιμάνια κρουαζιέρας της Καραϊβικής περιλαμβάνουν:

Φυσικά, η κρουαζιέρα δεν είναι για όλους, οπότε αν ψάχνετε για έναν προορισμό όπου δεν θα βρείτε πλήθη ανθρώπων που εκχέουν κρουαζιερόπλοια, υπάρχουν πολλά νησιά της Καραϊβικής που δεν έχουν επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένων πολλών από Τα Νησιά των Μπαχάμες, ο Jost Van Dyke στις Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, οι περισσότερες Γρεναδίνες, η Μπαρμπούντα, το Μικρό Κέιμαν στις Νήσους Κέιμαν, η Μαρί-Γκαλάντε και η Λα Ντεσίρατε στη Γουαδελούπη, για να αναφέρουμε μερικά. Άλλα μικρότερα νησιά μπορούν να πάρουν μόνο περιστασιακές επισκέψεις από μικρότερα πλοία που μπορούν να αποβιβαστούν σε πεδινότερα νερά, όπως τα υπέροχα ιστιοπλοϊκά πλοία που διαχειρίζονται τα νησιά Windjammer και Windstar.

Κρουαζιέρα στο CruiseDirect