Σχέδιο ή σχέδιο

Γιατί είναι το σχέδιο σημαντικό;

Ορισμός του σχεδίου:

Ο αριθμός των ποδιών από την ίσαλο γραμμή στο χαμηλότερο σημείο της καρίνας του κρουαζιερόπλοιου. το βάθος του νερού που αντλεί ένα πλοίο. πόσο χαμηλά τα πλοία κάθενται στο νερό. Ο όρος "ρεύμα αέρα" είναι ο αριθμός των ποδιών από την ίσαλο γραμμή στο υψηλότερο σημείο του κρουαζιερόπλοιου.

Εναλλακτικές ορθογραφίες:

Το ναυτικό πρότυπο είναι η ορθογραφία των Ηνωμένων Πολιτειών. σχέδιο είναι η βρετανική ορθογραφία. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το σχέδιο δύο (ΗΠΑ) και το σχέδιο (Ηνωμένο Βασίλειο) χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τη μπύρα και να έχουν τις ίδιες διαφορές ορθογραφίας στις δύο χώρες.

Παραδείγματα σχεδίων που χρησιμοποιούνται σε μια πρόταση:

Το σχέδιο πολλών μεγάλων κρουαζιερόπλοιων είναι μεταξύ 25 και 30 ποδιών. Το πλοίο δεν μπορεί να επιπλέει σε νερό λιγότερο από το ρεύμα του.

Γιατί είναι σημαντικό το σχέδιο του κρουαζιερόπλοιου;

Ο κύριος λόγος που το σχέδιο του κρουαζιερόπλοιου είναι πολύ σημαντικό για τον καπετάνιο (και όλο το πλήρωμά του και τους επιβάτες του) είναι ότι το πλοίο δεν θα επιπλέει σε κανένα νερό λιγότερο βαθύ από το σχέδιο. Για παράδειγμα, ένα πλοίο με βύθισμα 25 ποδιών θα έπεφτε στο κάτω μέρος εάν το νερό είναι ακόμα 24,99 πόδια βάθος.

Το σχέδιο του πλοίου καθορίζεται κατά το χρόνο κατασκευής του. Όσο περισσότερο τα καταστρώματα (ή το ρεύμα αέρα) του πλοίου έχουν πάνω από το νερό, τόσο πιο βαθιά πρέπει να είναι το βύθισμα του σκάφους. Οι αρχιτέκτονες των πλοίων πρέπει να είναι βέβαιοι ότι ο λόγος του βυθίσματος των πλοίων κάτω από την ίσαλο γραμμή και το ρεύμα αέρα πάνω από την ίσαλο γραμμή είναι εντός αποδεκτών ορίων. Ένας σχεδιαστής πλοίων δεν θέλει το πλοίο του να είναι τόσο "κορυφαίο" που θα μπορούσε να ανατραπεί. Εκτός από το μεγαλύτερο βύθισμα, αυτοί οι μεγάλοι κατασκευαστές κρουαζιερόπλοιων κάνουν τα ψηλά πλοία με πολλά καταστρώματα πάνω από το νερό ευρύτερα για να τα σταθεροποιήσουν για μια ομαλότερη βόλτα.

Τα σύγχρονα κρουαζιερόπλοια χρησιμοποιούν επίσης σταθεροποιητές για να κάνουν το σκάφος πιο ομαλό σε δύσκολες θάλασσες. Αυτοί οι σταθεροποιητές είναι σαν τα φτερά που εκτείνονται κάτω από το νερό, καθιστώντας το πλοίο «ευρύτερο».

Δεδομένου ότι τα μεγάλα πλοία έχουν βαθύτερα ρεύματα, δεν μπορούν να εισέλθουν σε ρηχά λιμάνια όπως τα μικρά κρουαζιερόπλοια. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα πλοία με βαθύτερα ρεύματα συνήθως χειρίζονται καλύτερα τις θυελλώδεις θάλασσες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου είναι υποβρύχιο και δεν κινείται προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Έτσι, οι επισκέπτες στο πλοίο έχουν μια ομαλότερη βόλτα. Τα ποτάμια έχουν πολύ ρηχό βύθισμα, αλλά μπορούν να χτυπήσουν το κατώτατο σημείο, καθώς τα κανάλια των ποταμών αλλάζουν συχνά.

Οι κλασικές επενδύσεις των ωκεανών, που σχεδιάστηκαν ως μεταφορές μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, είχαν βαθύτερα ρεύματα, καθώς τα πλοία δεν προσπαθούσαν να πλεύσουν στα ρηχά νερά της Καραϊβικής (ή αλλού στον κόσμο). Για παράδειγμα, η αρχική επένδυση ωκεανών της βασίλισσας Μαρίας , που χτίστηκε το 1936, είχε βύθισμα σχεδόν 40 ποδιών και βύθισμα αέρα 181 ποδιών. Έχει πλάτος 118 πόδια και είχε ολική χωρητικότητα 81.000 κοχ. Η Oasis of the Seas , ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, έχει ένα βύθισμα 30 ποδιών, ένα βύθισμα αέρα 213 ποδιών πάνω από το νερό, έχει πλάτος 208 πόδια και έχει ολική χωρητικότητα 225.000 κοχ. Αν και αυτό το νεώτερο πλοίο είναι μεγαλύτερο και έχει περισσότερη ροή αέρα, το Oasis of the Seas έχει ένα πιο ρηχό βύθισμα. Για να αντισταθμίσει το ομαλότερο βύθισμα, το Oasis είναι ευρύτερο και έχει σταθεροποιητές, οι οποίοι προσθέτουν περισσότερο πλάτος, αν χρειαστεί, σε ακατέργαστα νερά.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα σύγχρονα μεγάλα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν αρκετό βύθισμα και θα μπορούσαν να ανατραπούν εάν ένα τεράστιο κύμα χτύπησε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αν και τα πλοία βυθίζονται, είναι ένα σπάνιο περιστατικό και δεν έχει αποδειχθεί ποτέ ότι το ρεύμα αέρα προς το σκάφος δεν είναι επαρκές και προκαλεί την ανατροπή του πλοίου.

Ο Τιτανικός έπληξε ένα παγόβουνο και η Costa Concordia έπληξε έναν βραχώδη ύφαλο. Μόνο σε μια ταινία κρουαζιέρας όπως το Poseidon Adventure έχει ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο που έχει κυλιστεί λόγω ενός κύματος.

Τα περισσότερα από τα ατυχήματα των επιβατικών πλοίων τα τελευταία 100 χρόνια οφείλονταν σε υπερπληθυσμό, ιδίως σε πορθμεία σε χώρες όπου ο αριθμός των επιβατών στα πλοία δεν ρυθμίζεται επαρκώς. Άλλα ατυχήματα από πλοία προκλήθηκαν από πυρκαγιά, χτυπώντας το έδαφος, χτυπώντας ένα άλλο πλοίο ή ανατρέποντας λόγω ανθρώπινου σφάλματος ή υπερπληθυσμού - δεν είναι ένα πολύ ρηχό σχέδιο.