Το κουκέτα έχει τέσσερις διαφορετικές σημασίες σε ένα κρουαζιερόπλοιο

Η λέξη "θέση" είναι ένας ναυτικός όρος που έχει πολλές έννοιες, τέσσερα από τα οποία είναι ουσιαστικά που ισχύουν για κρουαζιερόπλοια και / ή εμπορικά πλοία. Πολλοί άνθρωποι συγχέουν την ορθογραφία των όρων "γέννηση" και "κουκέτα", αλλά έχουν διαφορετικούς ορισμούς. Η προέλευση του όρου "κουκέτα" είναι ασαφής, αλλά πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι προέρχεται από τη μέση αγγλική γλώσσα.

Αποβάθρα ή αποβάθρα

Πρώτα απ 'όλα, η αγκυροβόλιο αναφέρεται σε αποβάθρα, αποβάθρα ή προβλήτα όπου ένα πλοίο συνδέεται.

Μπορεί επίσης να ονομάζεται αγκυροβόληση. Μια προβλήτα είναι παρόμοια με ένα σημείο στάθμευσης για ένα αυτοκίνητο - είναι το μέρος όπου το πλοίο είναι "σταθμευμένο". Πολλές φορές, η λιμενική αρχή εκχωρεί μια προβλήτα σε ένα πλοίο, σαν μια χωρισμένη θέση στάθμευσης.

Πολλοί ταξιδιώτες κρουαζιέρας δεν συνειδητοποιούν ότι οι θέσεις αγκυροβόλησης δεν είναι ελεύθερες. οι γραμμές κρουαζιέρας πρέπει να πληρώνουν για στάθμευση στην αποβάθρα ακριβώς όπως οι οδηγοί πρέπει να πληρώσουν για να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους σε πολλά. Όσο περισσότερο παραμένει ένα λιμάνι στο λιμάνι, τόσο περισσότερο είναι η χρέωση. Εάν το κρουαζιερόπλοιο παραμείνει στη λιμάνι περισσότερο ή έχει πολλά λιμάνια, ο βασικός ναύλος κρουαζιέρας μπορεί να είναι υψηλότερος. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η επανατοποθέτηση ή τα υπερατλαντικά δρομολόγια με πολλές θαλάσσιες μέρες είναι συχνά φθηνότερα - η γραμμή κρουαζιέρας δεν χρειάζεται να πληρώσει πολλά λιμενικά τέλη και να μεταφέρει το κόστος στους επιβάτες της.

Δίνοντας το διάστημα

Ο δεύτερος ορισμός του όρου "θέση" είναι ο χώρος που το ένα πλοίο δίνει στον άλλο. Για παράδειγμα, ένα πλοίο θα δώσει ένα άλλο ένα ευρύ αγκυροβόλιο, πράγμα που σημαίνει ότι το πλοίο αποφεύγει το άλλο πλοίο παρέχοντάς του αρκετό χώρο για ελιγμούς.

Αυτή η ευρεία αγκυροβόλιο μπορεί να είναι για την ασφάλεια ή την ευκολία. Αν και αυτό είναι αρχικά ναυτικός όρος, το ιδίωμα "δίνουν μια μεγάλη θέση" έχει κάνει τον τρόπο του σε κοινή αγγλική χρήση για να σχετίζεται με την αποφυγή οτιδήποτε, πρόσωπο ή τόπο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν κάποιος έχει κακή διάθεση!

Ένα μέρος για ύπνο

Ο τρίτος ορισμός της θέσης σχετίζεται με ένα κρεβάτι ή χώρο ύπνου.

Τις περισσότερες φορές, η κουκέτα σχετίζεται με ένα κρεβάτι που μοιάζει με ράφι ή τραβούσε προς τα κάτω ένα πλοίο. Αυτά τα ενσωματωμένα κρεβάτια είναι μικρά, δεδομένου ότι σχεδιάστηκαν για πρώτη φορά σε μικρές καμπίνες όπως στο ιστιοφόρο που βλέπει στη φωτογραφία. Εντούτοις, τα κρουαζιερόπλοια συνήθως χρησιμοποιούν τη λέσχη λέιζερ για να σημαίνουν ένα κρεβάτι οποιουδήποτε τύπου στο πλοίο. Έτσι, παρόλο που η σχοινιά ξεκίνησε ως ένα ενσωματωμένο ράφι ή κουκέτα, τώρα μπορεί να σημαίνει και ένα μονό, διπλό, βασίλισσα ή king-size κρεβάτι σε ένα κρουαζιερόπλοιο.

Μια εργασία σε ένα πλοίο

Ο τέταρτος ορισμός της προβλήτας περιγράφει μια εργασία σε ένα πλοίο. Αυτός ο ορισμός πιθανότατα σχετίζεται με τον αριθμό των κλινών (κουκέτες) σε ένα πλοίο, δεδομένου ότι κάθε εργαζόμενος χρειάζεται μια κουκέτα. Ως εκ τούτου, ο αριθμός των αγκυροβολίων (θέσεις εργασίας) θα ισοδυναμούσε με τον αριθμό των αγκυροβολίων (κλινών). Τα εμπορικά θαλάσσια πλοία χρησιμοποιούν τον όρο πιο συχνά από τα κρουαζιερόπλοια, δεδομένου ότι κάθε στάβλος σε ένα κρουαζιερόπλοιο δεν ταιριάζει ειδικά με μια εργασία.