Βικτωριανή Αρχιτεκτονική Σαν Φρανσίσ

Οδηγός για τις "ζωγραφισμένες κυρίες" του Σαν Φρανσίσκο

Μία από τις πιο εικονικές εικόνες του Σαν Φρανσίσκο από τα βικτοριανά σπίτια τύπου Σαν Φρανσίσκο που ονομάζονται Βαμμένες Κυρίες ή "Σειρά Postcard" που βλέπουν από το Alamo Square Park. Το ξέρεις στο βλέμμα: η μικρή σειρά παστέλ σπίτια με τον σύγχρονο ορίζοντα της πόλης πίσω τους.

Αυτά τα σπίτια και άλλοι μπορεί να σας κάνουν να γυρίσετε το κεφάλι σας και να σκεφτείτε, "hey, το έχω δει κάπου". Θα μπορούσατε να κοιτάζετε το σπίτι από τις αρχικές πιστώσεις του Full House ή από το σπίτι όπου γυρίστηκε η κυρία Doubtfire.

Δείτε τις ζωγραφισμένες κυρίες τώρα: Για να δείτε αυτή την άποψη, μερικές άλλες τοποθεσίες διασκέδασης που θα αναγνωρίσετε από την τηλεόραση και την ταινία, μαζί με μερικά υπέροχα παραδείγματα της καλύτερης βικτοριανής αρχιτεκτονικής του Σαν Φρανσίσκο - όταν κάνετε κλικ σε αυτή την περιήγηση φωτογραφιών του San Francisco Victorian Houses .

Τι είναι η βικτοριανή αρχιτεκτονική;

Τεχνικά βικτοριανό αναφέρεται σε μια εποχή και όχι σε ένα στυλ. χρησιμοποιείται συχνά ως ένας όλος όρος για τις πολυτάραχες, μερικές φορές ιδιόρρυθμες και γοητευτικές κατασκευές που χτίστηκαν μεταξύ 1840 και 1900. Μετά το 1849 Gold Rush, το Σαν Φρανσίσκο ήταν σε μια περίοδο ακμής και άφθονες τοπικές εκτάσεις που επέτρεψαν πολλά αρχιτεκτονικά στολίδια. Παρά την καταστροφική πυρκαγιά του 1906, πολλές από αυτές τις δομές παραμένουν ακόμα σήμερα. Βρείτε τι απομένει από το παρελθόν κάνοντας μία από τις περιηγήσεις ή τους περιπάτους παρακάτω.

Βικτωριανές κατοικίες ζωγραφισμένες στο Σαν Φρανσίσκο, ανοιχτές στο κοινό

Haas-Lilienthal House: Ένα φανταστικό βικτοριανό στιλ Queen Anne που χτίστηκε το 1886 και είναι το μοναδικό ιδιωτικό σπίτι του San Francisco που είναι ανοιχτό για το κοινό σε τακτική βάση.

Προσθέστε μία από τις εκδρομές με επικεφαλής τον docent που πραγματοποιούνται τρεις ημέρες την εβδομάδα στο δρομολόγιο σας.

Octagon House: Οκτώ όψεων, διώροφο σπίτι που χτίστηκε το 1861, δεν είναι ένα τυπικό βικτοριανό στυλ σπίτι, αλλά κάτι πολύ πιο σπάνιο. Στην πραγματικότητα, ήταν ένα από τα πέντε τέτοια σπίτια που χτίστηκαν στις αρχές του Σαν Φρανσίσκο. Είναι ανοιχτό για περιηγήσεις σε ένα σπάνιο πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στον ιστότοπό του.

Περιηγήσεις στις βικτοριανές γειτονιές του Σαν Φρανσίσκο

Οι οδηγοί της πόλης του Σαν Φρανσίσκο προσφέρουν τρεις εκδρομές που εστιάζουν στη βικτοριανή αρχιτεκτονική: Μπορείτε να πάρετε τα αρχοντικά του Heights του Ειρηνικού για μια βόλτα στα υπέροχα σπίτια και προξενεία στα Heights του Ειρηνικού και να μάθετε για τους βικτοριανούς τρόπους ζωής και τους σεισμογενείς πρόσφυγες και ποια ζωή πρέπει να ήταν σαν αμέσως μετά τον σεισμό του 1906 . Η βικτοριανή περιοδεία τους στο Σαν Φρανσίσκο επικεντρώνεται στα αρχοντικά του 20ου αιώνα και οι Βικτοριανοί του Alamo Square Walking Tour σας βλέπουν σε αυτές τις "ζωγραφισμένες κυρίες" και στον παγκοσμίου φήμης Postcard Row.

Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Σαν Φρανσίσκο προσφέρει επίσης περιηγήσεις με τα πόδια από τους Victorian Heights Victorians και τη βόλτα τους κατά μήκος του Broadway, συμπεριλαμβανομένης της κας Doubtfire house.

Το Victorian Home Walk σας παίρνει στο Union Square και σας μεταφέρει με το λεωφορείο προς τα Pacific Heights για μια σχετικά επίπεδη βόλτα μέσα από μερικές από τις καλύτερες βικτοριανές γειτονιές και μια επίσκεψη μέσα σε ένα βικτοριανό σπίτι στυλ Βασίλισσας Anne. Πάρτε μια γεύση για τη ζωή των πλουσιότερων κατοίκων τόσο τότε όσο και τώρα.

Αν θέλετε να πάτε μόνοι σας, η σειρά Postcard της Alamo Square βρίσκεται στην οδό Steiner ανάμεσα στο Hayes και το Grove, λίγα τετράγωνα νότια του Geary. Η γύρω περιοχή είναι γεμάτη με εξαιρετικά παραδείγματα βικτοριανού στιλ.

Θα βρείτε επίσης πολλά περισσότερα από αυτά στη γειτονιά Pacific Heights γύρω από το Broadway και τον Steiner - και στη γειτονιά Haight-Ashbury κοντά στο πάρκο Golden Gate.

Sleep in a Painted Lady: Βικτωριανά Ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενώνες

Αρκετά από τα ωραιότερα bed and breakfasts του Σαν Φρανσίσκο βρίσκονται σε βικτοριανές κατασκευές. Το Chateau Tivoli είναι ένα ιδιαίτερα όμορφο παράδειγμα, κοντά στην πλατεία Alamo και μια καλή βάση για περιπάτους στην γειτονιά.

Μάθετε περισσότερα για τις στυλ βικτοριανής αρχιτεκτονικής

Οι περιηγητές μιλούν για την Γοτθική Αναγέννηση, τη Βασίλισσα Άννα, το Stick, και πολλές άλλες παραλλαγές, συζητώντας σε ποια κατηγορία εμπίπτει κάθε ατομική δομή. Εάν είστε φοιτητής της αρχιτεκτονικής, μπορείτε να πάρετε μια καλή επισκόπηση στο site αρχιτεκτονικής About.com's αρχιτεκτονική. Για όλους εμάς, είναι καλύτερο να απολαύσετε όσα βλέπετε - και αν τους αποκαλείτε όλες τις "ζωγραφισμένες κυρίες", δεν μπορείτε να πάτε στραβά.