Ασία τον Σεπτέμβριο

Πού να ταξιδέψετε τον Σεπτέμβριο για καλό καιρό και μεγάλα γεγονότα

Ταξιδεύοντας μέσω της Ασίας το Σεπτέμβριο είναι τόσο ευχάριστο όσο κάθε άλλη φορά. Αλλά αν δεν είστε οπαδός των βροχερών διακοπών, η επιλογή του τόπου για να ταξιδέψετε τον Σεπτέμβριο είναι σημαντική - ο μουσών θα μαίνεται σε μερικά σημεία.

Ο Σεπτέμβριος είναι επίσης η εποχή τυφώνα για την Ανατολική Ασία. Είτε βρίσκεστε σε μια περιοχή που απειλείται είτε όχι, οι γιγαντιαίες καταιγίδες παράγουν πολλές απροσδόκητες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Οι υπαινιγμοί για την πτώση του ψύχους που πλησιάζει στην Ανατολική Ασία θα είναι ευπρόσδεκτοι μετά από ένα καυτό καλοκαίρι.

Αλλά βροχή ή καμία βροχή, μερικά ενδιαφέροντα πανηγύρια γύρω από τη Νοτιοανατολική Ασία θα σας κρατήσουν απασχολημένους καθώς κυνηγάτε τον ήλιο.

Απολαμβάνοντας την Ασία το Σεπτέμβριο

Ενώ η Ταϊλάνδη και το μεγαλύτερο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι υγρό και υγρό κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, οι κορυφαίοι προορισμοί γίνονται λίγο λιγότερο γεμάτοι. Πολλοί backpackers , φοιτητές και οικογένειες που ταξιδεύουν με παιδιά έχουν ήδη φύγει για σχολείο.

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μεταβατικός μήνας για εποχές στην Ανατολική Ασία. ο καιρός είναι συχνά απρόβλεπτος. Η Κίνα και η Ιαπωνία αρχίζουν να κρυώνουν ευχάριστα. Η βροχή χύνεται στο Τόκιο αλλά πέφτει απότομα στο Πεκίνο. Το Σεπτέμβριο ξεκινάει τη συγκομιδή, ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν να απολαύσουν φεστιβάλ που γιορτάζουν τις πολλές προετοιμασίες για το χειμώνα

Οι μεταβολές της θερμοκρασίας φέρνουν επίσης μια μετάβαση των μουσώνων. Η Ταϊλάνδη θα βιώνει το πιο υγρό μήνα της, ενώ η βροχή αρχίζει να επιβραδύνεται στο Νέο Δελχί και σε μεγάλο μέρος της Ινδίας.

Ασιατικά Φεστιβάλ και Διακοπές το Σεπτέμβριο

Η τύχη σε ένα από τα μεγάλα φεστιβάλ της πτώσης στην Ασία μπορεί να γίνει το επίκεντρο του ταξιδιού σας.

Από την άλλη πλευρά, το κακό χρονοδιάγραμμα θα μπορούσε να μετατρέψει ένα διασκεδαστικό γεγονός σε έναν πλήρη εφιάλτη, αν φτάσετε αμέσως μετά. Οι καθυστερήσεις στις μεταφορές είναι μια πραγματική δυνατότητα και η διαμονή μπορεί να αυξήσει την τιμή ή να γίνει πλήρης κράτηση. Προγραμματίστε τις μεγάλες διοργανώσεις!

Πολλές ασιατικές αργίες και φεστιβάλ βασίζονται σε ημερολογιακό ημερολόγιο, επομένως οι ημερομηνίες αλλάζουν ετησίως.

Τα ακόλουθα φεστιβάλ θα μπορούσαν να γιορτάσουν το Σεπτέμβριο:

Πού να ταξιδέψετε τον Σεπτέμβριο (για καλό καιρό)

Η βροχή μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. Επίσης, οι τροπικές καταιγίδες (το Σεπτέμβριο είναι η εποχή τυφώνας) μπορούν να ρίξουν όλες τις προβλέψεις από το χτύπημα.

Συνήθως, αυτές οι χώρες έχουν χαμηλότερες μέσες βροχοπτώσεις, λιγότερες υγρές ημέρες και ελαφρώς λιγότερη υγρασία κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου:

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Παρόλο που θα υπάρχουν μερικές ηλιόλουστες μέρες ακόμα, οι μέσες βροχοπτώσεις είναι υψηλές κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου για αυτά τα μέρη:

Σημείωση: Η εποχή αιχμής τυφώνα στην Ιαπωνία είναι από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις τρέχουσες τροπικές καταιγίδες στην ιστοσελίδα Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Δεν πρέπει να μένετε στο σπίτι από το φόβο των τρομακτικών καιρικών συνθηκών, αλλά θα πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε εάν πλησιάσουν οι καιρικές συνθήκες.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων

Έτσι, φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερες βροχερές περιοχές γύρω από την Ασία το Σεπτέμβριο από ό, τι ξηρό και ηλιόλουστο, αλλά αυτό δεν είναι τόσο δυσοίωνο όσο ακούγεται.

Ταξιδεύοντας κατά τη διάρκεια της μουσώνης ή της "πράσινης" εποχής, όπως μερικές φορές αισιόδοξα, έχει κάποια πλεονεκτήματα: μικρότερα πλήθη, εκπτώσεις για διαμονή, ψυχρότερες καιρικές συνθήκες και καλύτερη ποιότητα του αέρα. Η βροχή καθαρίζει τον αέρα της σκόνης, τα σωματίδια καπνού και τη ρύπανση που πλήττει μεγάλο μέρος της Ασίας.

Οι ταξιδιώτες με αυστηρές διαδρομές μπορεί να βρουν βροχερές μέρες που παρεμβαίνουν στα σχέδια. Ναι, η μέρα που έχει διατεθεί για ψαροντούφεκο μπορεί να βλαστήσει έξω. Αν υπήρχε πάντα χρόνος για να χτίσετε ημερήσιες αποστάσεις buffer στο δρομολόγιο σας, είναι όταν ταξιδεύετε κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Σε χειρότερα σενάρια, η μεταφορά μπορεί να καταλήξει να καθυστερεί λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων ή των σιδηροδρόμων.

Ορισμένες υπαίθριες δραστηριότητες, όπως η πεζοπορία ή η νήπια των νησιών, γίνονται πιο δύσκολες - αν όχι αδύνατες - κατά τη διάρκεια βαρειάς βροχής των μουσώνων. Η διασκέδαση με τα αξιοθέατα όπως το Angkor Wat στην Καμπότζη είναι πιο δύσκολη από τη βροχή .

Προσθέτοντας την απογοήτευση, ειδικά για τους καλλιεργητές ρυζιού, είναι ότι η εποχή των μουσώνων δεν αρχίζει σε μια μαγική ημερομηνία. Ορισμένα χρόνια έρχεται νωρίς. μερικά χρόνια αργεί. Ο καιρός στη Νοτιοανατολική Ασία δεν είναι τόσο προβλέψιμος όσο ήταν πριν από μια δεκαετία.

Τα νησιά τον Σεπτέμβριο

Η εποχή αιχμής στις περιφέρειες Perhentian (Μαλαισία), το νησί Tioman (Μαλαισία) και τα νησιά Gili (Ινδονησία) αρχίζει να τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Οι θάλασσες μπορεί να είναι λίγο πιο σκληρές, αλλά ο καιρός παραμένει ως επί το πλείστον ηλιόλουστο, καθιστώντας τον Σεπτέμβριο έναν καλό χρόνο για να απολαύσετε δημοφιλή νησιά που είναι συνήθως γεμάτα.

Η Αυστραλία και το Νότιο Ημισφαίριο απολαμβάνουν ευχάριστο καιρό. οι κάτοικοι δεν βιάζονται να ξεφύγουν με φτηνές πτήσεις στην Ασία όπως είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα τον Ιούλιο.

Τα φημισμένα νησιά που είναι διάσημα για μέρη όπως το Μπαλί, μερικά από τα Ταϊλανδέζικα νησιά , τα Περτενιανά νησιά και τα νησιά Gili γίνονται λίγο πιο ήσυχα με τόσους πολλούς φοιτητές πίσω στο σπίτι που μελετούν.

Ορισμένα νησιά της Ταϊλάνδης, όπως το Koh Lanta, είναι σχεδόν κλειστά κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου λόγω των εποχιακών καταιγίδων. Πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία έκλεισαν για να κάνουν εποχική συντήρηση. Οι παραλίες δεν καθαρίζονται. Αν και οι παραλίες θα είναι ήσυχες σε ηλιόλουστες μέρες, θα υπάρχουν λιγότερες επιλογές για φαγητό, ύπνο και κοινωνικοποίηση.

Ο καιρός στη Σιγκαπούρη

Ο καιρός παραμένει σχετικά σταθερός - ζεστός και υγρός - στη Σιγκαπούρη όλο το χρόνο. Τα απογευματινά ντους εμφανίζονται συνεχώς. Ο Σεπτέμβριος είναι αρκετά καλός και καλός για ένα μήνα για να το επισκεφθείς. Οι πιο αργοί μήνες είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

Ο καιρός στη Σρι Λάνκα

Το νησί της Σρι Λάνκα είναι ανωμαλία. Δεν είναι καθόλου μεγάλο, αλλά βιώνει δύο ξεχωριστές εποχές μουσώνων . Οι ταξιδιώτες μπορούν να ξεφύγουν από την περιοχή των μουσώνων μόλις πάρουν ένα λεωφορείο για μια ώρα ή δύο.

Οι βόρειες (Jafna) και ανατολικές όχθες της Σρι Λάνκα είναι ξηρότερες το Σεπτέμβριο, ενώ οι δημοφιλείς παραλίες στο νότο, όπως η Unawatuna, παίρνουν πολλές βροχερές μέρες.