Μπορώ να πάρω το κατοικίδιο μου σε μια κρουαζιέρα;

Ερώτηση: Επιτρέπονται κατοικίδια σε κρουαζιερόπλοια; Μπορώ να πάρω το κατοικίδιο μου σε διακοπές κρουαζιέρας;

Οι άνθρωποι αγαπούν τα κατοικίδια ζώα τους και συχνά αναρωτιούνται γιατί τα σκυλιά, οι γάτες και άλλα ζώα συντροφιάς δεν επιτρέπονται σε κρουαζιερόπλοια. Μπορείτε να πάρετε το κατοικίδιο ζώο σας σε άλλες μορφές δημόσιων συγκοινωνιών , οπότε γιατί δεν μπορείτε να πάρετε το αγαπημένο σας κατοικίδιο σε μια κρουαζιέρα;

Απάντηση :

Τα κρουαζιερόπλοια δεν μπορούν να φιλοξενήσουν κατοικίδια ζώα για δύο απλούς λόγους. Κατ 'αρχάς, τα κατοικίδια ζώα πρέπει να έχουν κάπου να κοιμηθούν, να ασκήσουν και (το σημαντικότερο) να ανακουφιστούν.

Τα κρουαζιερόπλοια έχουν πολύ αυστηρούς κώδικες υγιεινής και υγείας και η τήρηση αυτών των κωδικών απαγορεύει στα πλοία να επιτρέπουν τα κατοικίδια ζώα επί του σκάφους. Αυτό το σημαντικό ζήτημα δεν αναμένεται να επιλυθεί οποιαδήποτε στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Δεύτερον, τα κρουαζιερόπλοια σχεδόν πάντα ταξιδεύουν σε λιμάνια σε περισσότερες από μία χώρες. Πολλές από αυτές τις χώρες έχουν αυστηρές απαιτήσεις καραντίνας και εισόδου για όλα τα ζώα που εισέρχονται στη χώρα, ακόμα και αν δεν έφυγαν ποτέ από το πλοίο. Ίσως χρειαστεί να αφήσετε το κατοικίδιό σας πίσω στο πρώτο λιμάνι της κλήσης!

Υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Μια γραμμή κρουαζιέρας, Cunard, επιτρέπει σε σκύλους και γάτες (χωρίς πτηνά) σε ορισμένες διατλαντικές κρουαζιέρες στη Queen Mary 2 (QM2), αλλά ισχύουν πολλοί περιορισμοί και ο χώρος είναι περιορισμένος και δαπανηρός. Αυτό είναι εφικτό μόνο εάν τα υπερατλαντικά δρομολόγια δεν διαθέτουν λιμένες. Παρόλο που υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και περιορισμοί, τα ρείθρα είναι τόσο δημοφιλή που ο Cunard ξεκίνησε με δώδεκα ρείθρα και πρόσθεσε δέκα ακόμα κατά την ανακαίνιση της Queen Mary 2 τον Ιούνιο του 2016.

Ο πλοίαρχος πλήρους απασχόλησης είναι υπεύθυνος για τα κλιματιζόμενα ρείθρα στο QM2 και η Cunard Line έχει μια λίστα με τις Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τα ρείθρα και τις απαιτήσεις για κατοικίδια στην ιστοσελίδα τους.

Τα κυνοτροφεία και οι παρακείμενες εσωτερικές και εξωτερικές περιοχές πεζοπορίας είναι ανοικτές κατά τη διάρκεια ορισμένων ωρών σε επιβάτες που θέλουν να περάσουν χρόνο με το κατοικίδιο ζώο τους σε αυτή την περιορισμένη περιοχή.

Τα κατοικίδια δεν επιτρέπονται ποτέ στις καμπίνες ή έξω από την περιοχή του εκτροφείου. Οι κρατήσεις για τα κυνοτροφεία μπορούν να γίνουν κατά την κράτηση και βασίζονται στη διαθεσιμότητα διαστήματος. Οι αμοιβές για τα σκυλιά ξεκινούν από 800 δολάρια και οι γάτες χρειάζονται δύο σπιτάκια (ένα για το κουτάβι), έτσι τα τέλη για αυτά ξεκινούν από 1600 δολάρια.

Τα σκυλιά και οι γάτες στο Queen Mary 2 λαμβάνουν την ίδια περιποίηση που περιμένουν οι ιδιοκτήτες τους σε αυτό το κλασικό ωκεανό, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάν συσκευασίας δώρου με στρώμα με λογότυπο QM2, Frisbee, ετικέτα με όνομα, πιάτο φαγητού και σέσουλα. δωρεάν πορτρέτο με ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς. πιστοποιητικό διέλευσης και εξατομικευμένη κρουαζιέρα. Άλλα προνόμια κατοικίδιων ζώων περιλαμβάνουν:

Ιστορία των κατοικιδίων που ταξιδεύουν στη γραμμή Cunard

Η πολιτική της Cunard Line για τα κατοικίδια ζώα χρονολογείται από το 1840, όταν έφτασαν στο πλοίο τρεις γάτες. Από τότε, οι ελέφαντες τσίρκου, τα καναρίνια, ο πίθηκος και ακόμη και ο αρσενικός σκύλος έχουν ταξιδέψει με τον Cunard.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Cunard, ακόμη και μερικά διάσημα ζώα και κατοικίδια ζώα διασημοτήτων έχουν ταξιδέψει με τον Cunard.

Ο κ. Ramshaw, ο μόνος εκπαιδευμένος χρυσός αετός στον κόσμο, πραγματοποίησε τουλάχιστον 21 υπερατλαντικές διασταυρώσεις στις αποβάθρες των μέσων του 20ου αιώνα. Το Rin-Tin-Tin, αστέρι 36 σιωπηλών ταινιών, ταξίδεψε στη Berengaria. και ο Tom Mix και το άλογο του Τόντον, αστέρια της δυτικής σειράς του 1930 "Miracle Rider", ταξίδευαν τακτικά με τον Cunard. Οι hooves του Tony ήταν ακόμα εξοπλισμένες με ειδικά παπούτσια από καουτσούκ για να αποτρέψουν το γλίστρημα του αλόγου από το διάδρομο και τα καταστρώματα.

Στη δεκαετία του 1950, η Elizabeth Taylor έφερε τα σκυλιά της στο σκάφος της αρχικής Βασίλισσας Μαρίας και τα ασκούσε τακτικά στο αθλητικό κατάστρωμα του πλοίου. Έχει ακόμη παραγγείλει ειδικά γεύματα γι 'αυτούς από τον αρχιμάγειρα ψαριών. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Ουίντσορ ταξίδεψαν επίσης με ένα αγαπημένο κουτάβι και, κατά την παραγγελία του Δούκα, ο Κούναρντ εγκατέστησε έναν λαμπτήρα δίπλα στα σκυλιά.

Όποιος έχει ένα κατοικίδιο ζώου οποιουδήποτε είδους καταλαβαίνει ότι τα κατοικίδια ζώα είναι σημαντικά μέλη της οικογένειας.

Ωστόσο, παρά το πόσο αγαπάμε τα κατοικίδια ζώα μας, είναι συνήθως καλύτερα στα αριστερά στο σπίτι. Το παράδοξο ενός κρουαζιερόπλοιου μπορεί να φοβίσει ακόμα και το πιο ήπιο, καλά προσαρμοσμένο κατοικίδιο ζώο. Ακόμη και στο QM2, δεν μπορείτε να βλέπετε συνεχώς το κατοικίδιο ζώο σας ή να τον κοιμηθείτε στην καμπίνα σας. Επιπλέον, βρίσκεστε σε κρουαζιέρα για να διασκεδάσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Η καλύτερη λύση - βρείτε ένα καλό ρείθρο ή κατοικίδιο ζώο για το ζώο σας, και θα έχουν μια μεγάλη παραμονή ενώ απολαμβάνετε την κρουαζιέρα σας!