Πώς να πάρετε ένα διαβατήριο ΗΠΑ

7 βήματα για να αποκτήσετε ένα διαβατήριο των Η.Π.Α.

Η απόκτηση ενός διαβατηρίου πριν από την κρουαζιέρα σας είναι κρίσιμη. Όλες οι κρουαζιέρες με λιμάνια έκτακτης ανάγκης εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών απαιτούν διαβατήριο, εκτός από αυτές που αφορούν την Καραϊβική, τις Βερμούδες, τον Καναδά και το Μεξικό. Για αυτούς τους προορισμούς, ένα έγγραφο συμβατό με το Δυτικό Ημισφαίριο (WHTI) είναι αποδεκτό για όσους ταξιδεύουν από ξηρά ή θάλασσα, αλλά δεν το συνιστώ.

Ένα βιβλίο διαβατηρίου είναι πολύ πιο ευέλικτο και οι ταξιδιώτες που εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ πρέπει να αγοράσουν ένα, παρόλο που είναι πιο ακριβό από την κάρτα διαβατηρίου.

Γιατί; Εδώ είναι ένα καλό παράδειγμα. Εάν ένας ταξιδιώτης κρουαζιέρας έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα του λόγω έκτακτης ανάγκης (είτε στο σπίτι είτε σε μια ξένη χώρα), δεν θα μπορούσε να πετάξει πίσω στις ΗΠΑ χωρίς βιβλίο διαβατηρίου. Ένα διαβατήριο των ΗΠΑ είναι καλό για 10 χρόνια και επιτρέπει στον κάτοχό του να ταξιδεύει σε μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Οι απαιτήσεις τεκμηρίωσης είναι οι ίδιες, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να μπορούν επίσης να κάνουν την επένδυση και να αποκτήσουν ένα βιβλίο διαβατηρίου.

Μια κανονική άδεια οδήγησης, πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο είδος αναγνώρισης ΔΕΝ είναι επαρκής απόδειξη. Το βιβλίο διαβατηρίου ενός ενήλικα είναι καλό για 10 χρόνια, αλλά θα χρειαστεί να το ανανεώσετε 8-9 μήνες πριν λήξει, δεδομένου ότι πολλές χώρες απαιτούν τουλάχιστον 6 μήνες ισχύος για την είσοδο. Όσοι πετούν στις ΗΠΑ από άλλη χώρα χρειάζονται διαβατήριο.

Δυσκολία: Σκληρά για πρώτη φορά διαβατήρια. εύκολο για ανανέωση αν έχετε διαβατήριο που λήγει

Χρόνος που απαιτείται: 4 έως 6 εβδομάδες

Εδώ είναι πώς:

  1. Αποκτήστε την απόδειξη της ιθαγένειας, όπως ένα επικυρωμένο αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής σας (από το κράτος στο οποίο γεννήσατε), μια προξενική αναφορά για τη γέννηση στο εξωτερικό, ένα διαβατήριο που έχει λήξει ή πιστοποιητικό πολιτογράφησης.
  1. Έχετε δύο φωτογραφίες διαβατηρίων σε έναν τοπικό έμπορο (ελέγξτε τις κίτρινες σελίδες). Εάν ταξιδεύετε σε χώρες που χρειάζονται Visa, θα χρειαστείτε πρόσθετες φωτογραφίες για αυτό. Εταιρείες όπως το Travisa ή το GenVisa μπορούν να επιταχύνουν το διαβατήριο ή την επεξεργασία της Visa για εσάς.
  2. Ολοκληρώστε την ηλεκτρονική αίτηση διαβατηρίου από τον ιστότοπο του κρατικού τμήματος ή κάντε λήψη των εντύπων PDF για να συμπληρώσετε, να εκτυπώσετε και να στείλετε ταχυδρομείο στο κρατικό τμήμα.
  1. Προετοιμασία πληρωμής. Οι αποδεκτοί τρόποι πληρωμής διαφέρουν μεταξύ των τοποθεσιών, αλλά συνήθως περιλαμβάνουν επιταγές ή πιστωτικές κάρτες. Το κόστος (Μάρτιος 2017) είναι -
    • Ηλικία 16 ετών και άνω (πρώτη φορά): Το τέλος αίτησης διαβατηρίου είναι $ 110. Το τέλος εκτέλεσης είναι $ 25. Το συνολικό ποσό είναι $ 135.
    • Κάτω από την ηλικία 16: Το τέλος αίτησης διαβατηρίου είναι $ 80. Το τέλος εκτέλεσης είναι $ 25. Το συνολικό ποσό είναι $ 105.
    • Ανανέωση: Το τέλος ανανέωσης του διαβατηρίου είναι $ 110.
    • Ταχεία υπηρεσία: Προσθέστε $ 60 για κάθε εφαρμογή
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη διεύθυνση αλληλογραφίας κατά τη συμπλήρωση του φακέλου της εφαρμογής. Η διεύθυνση διαφέρει ανάλογα με τον τόπο κατοικίας σας.
  3. Πηγαίνετε στη πλησιέστερη διευκόλυνση αποδοχής διαβατηρίου για πληρωμή και ταχυδρομείο. Οι 7.000 εγκαταστάσεις αποδοχής περιλαμβάνουν πολλά ομοσπονδιακά, κρατικά και δικαστήρια, ταχυδρομεία, μερικές δημόσιες βιβλιοθήκες και διάφορα νομαρχιακά και δημοτικά γραφεία. Υπάρχουν επίσης 13 περιφερειακά πρακτορεία διαβατηρίων, τα οποία εξυπηρετούν πελάτες που ταξιδεύουν εντός 2 εβδομάδων (14 ημερών) ή που χρειάζονται ξένες θεωρήσεις για ταξίδια. Σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτούνται διορισμοί.
  4. Περιμένετε 4 έως 6 εβδομάδες, ανάλογα με την ώρα του έτους. Για να λάβετε το διαβατήριό σας το συντομότερο δυνατό, θα πρέπει να κανονίσετε υπηρεσία παράδοσης για την επόμενη ημέρα, τόσο για την αποστολή της αίτησης διαβατηρίου όσο και για την επιστροφή του διαβατηρίου σας σε εσάς.

Συμβουλές:

  1. Αν έχετε ήδη διαβατήριο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αντί πιστοποιημένου πιστοποιητικού γέννησης.
  1. Αν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο 60 $ (ή περισσότερα), μπορείτε να λάβετε ένα διαβατήριο σε πολύ λιγότερο χρόνο.
  2. Αν έχετε ήδη ένα διαβατήριο, μην περιμένετε πολύ αργά για να το ανανεώσετε. Πολλές χώρες απαιτούν τουλάχιστον 6 μήνες ισχύος για την είσοδο, επομένως θα χρειαστεί να ανανεώσετε το διαβατήριό σας 8-9 μήνες πριν τη λήξη.
  3. Μπορείτε να αποκτήσετε ένα διαβατήριο σε 2 ή 3 εργάσιμες ημέρες εάν κάνετε προσωπική συνάντηση στο κοντινότερο πρακτορείο διαβατηρίων (σε 13 πόλεις των ΗΠΑ) ή χρησιμοποιήστε επαγγελματικό διαβατήριο για την επίσπευση της υπηρεσίας. Θα χρειαστεί να έχετε εισιτήρια ή μια διαδρομή για να αποδείξετε ότι χρειάζεστε την ταχεία υπηρεσία.

Ο, τι χρειάζεσαι: