Ποια είναι τα νέα επτά θαύματα του κόσμου;

Πολλά από τα ανθρωπογενή θαύματα είναι προσβάσιμα μέσω του ωκεανού ή του ποταμού κρουαζιερόπλοιων

Τα αποτελέσματα της εκστρατείας των Νέων Επτά Θαύματα του Κόσμου ανακοινώθηκαν στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας στις 7 Ιουλίου 2007. Η εκστρατεία για την επιλογή των επτά νέων τεχνητών θαυμάτων του κόσμου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1999 και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο προσδιόρισαν τα αγαπημένα τους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2005. Είκοσι ένα φιναλίστ παγκόσμιας κλάσης ανακοινώθηκαν από μια διεθνή ομάδα κριτών την 1η Ιανουαρίου 2006. Οι 21 φιναλίστ στη συνέχεια δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του New7Wonders και πάνω από 100 εκατομμύρια ψήφους από όλο τον κόσμο επέλεξαν τους επτά νικητές.

Πάνω από 600 εκατομμύρια ψήφοι ψηφίστηκαν για την επιλογή των New7Wonders of the World, New7Wonders of Nature και των New7Wonders of Cities.

Τι σημαίνει αυτή η λίστα και τα αποτελέσματά της για τους ταξιδιώτες; Πρώτον, η διαδικασία ανάπτυξης και ψηφοφορίας προσέλκυσε μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων ταξιδιωτών σε καταπληκτικά μέρη σε όλο τον κόσμο, μερικά γνωστά (όπως το Κολοσσαίο στη Ρώμη), αλλά πολλά άλλα (όπως η Πέτρα στην Ιορδανία ή η Τσίτσεν Ίτζα στο Μεξικό). Δεύτερον, ο κατάλογος βοηθά τους ταξιδιώτες στις προσπάθειές τους για χωροταξική εκδρομή ή κρουαζιέρα. Δεν θα σας άρεσε να σχεδιάσετε ένα ταξίδι σε μια χώρα και να μάθετε μετά το ταξίδι ότι χάσατε έναν φιναλίστ 7Wonders; Αν και ο κατάλογος ανακοινώθηκε πριν από μια δεκαετία, θα είναι σημαντικός για πολλές δεκαετίες.

Η έννοια των Νέων Επτά Θαύματα του Κόσμου βασίστηκε στα Επτά Αρχαία Θαύματα του Κόσμου, τα οποία καταρτίστηκαν από τον Φίλωνα Βυζαντίου το 200 π.Χ. Ο κατάλογος του Φίλωνα αποτελούσε ουσιαστικά ταξιδιωτικό οδηγό για τους συναδέλφους Αθηναίους και όλους τους ανθρωπογενείς τόπους βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου.

Δυστυχώς, μόνο ένα από τα αρχικά επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου παραμένει σήμερα - οι Πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα άλλα έξι αρχαία θαύματα ήταν: ο Φάρος της Αλεξάνδρειας, ο Ναός της Αρτέμιδος, το Άγαλμα του Δία, ο Κολοσσός της Ρόδου, οι Κρεμαστές Κήποι της Βαβυλώνας, το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.

Σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι 21 φιναλίστ είναι προσβάσιμοι μέσω κρουαζιερόπλοιων ή επεκτάσεων ολονύκτιων εκτάσεων, έτσι οι λάτρεις της κρουαζιέρας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον κατάλογο για τον προγραμματισμό ταξιδιών όπως και οι αρχαίοι Αθηναίοι. Τα νέα 7 Θαύματα του Κόσμου (και πώς μπορείτε να τα δείτε από μια κρουαζιέρα) είναι:

Οι 14 άλλοι υποψήφιοι φιναλίστ (επιλαχόντες) είναι:

Όλοι αυτοί οι φιναλίστ μπορούν να επισκεφθούν εύκολα μια ημερήσια εκδρομή ή μια ακτοπλοϊκή εκδρομή από ένα κρουαζιερόπλοιο εκτός από το κάστρο Neuschwanstein στη Γερμανία, το Stonehenge στη Μεγάλη Βρετανία και το Timbuktu στο Μάλι.