Πώς να αποφύγετε να περάσετε μια πενιέ στο αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας σημεία και μίλια

Εκτός από σνακ στο αεροδρόμιο, Wi-Fi και πολλά άλλα

Ακόμη και ο πιο προετοιμασμένος ταξιδιώτης μπορεί να μπει στον πειρασμό να διαβάσει τα καταστήματα και τα εστιατόρια του αεροδρομίου. Πάντα έρχομαι στην αφθονία της ψυχαγωγίας - όπως το αγαπημένο μου playlist ταξιδιού και το τελευταίο βιβλίο που διαβάζω - και σνακ στο αεροδρόμιο. Αλλά αυτό δεν με εμποδίζει απαραιτήτως να κουνήσω τις σελίδες στο περίπτερο του περιοδικού ή να απολαμβάνω ένα ποτήρι κρασί στο πλησιέστερο μπαρ του τερματικού μου. Είμαι ακόμα πιο πιθανό να απολαύσω εάν πετύχω την ασφάλεια νωρίτερα από το αναμενόμενο, η πτήση μου καθυστερεί ή έχω μια μακρά παραμονή.

Είτε έρχεστε στο αεροδρόμιο ή σκοπεύετε να ξοδέψετε χρήματα, συμβαίνει συχνότερα. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα σημεία πίστης και τα μίλια σας για να αποφύγετε να ξοδέψετε μια δεκάρα πραγματικών χρημάτων στο αεροδρόμιο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

Μετακινήστε τα μίλια για φαγητό και ποτά

Το φαγητό και το ποτό στα αεροδρόμια μπορεί να είναι ακριβό. Αλλά αντί να πετάξετε μετρητά για ένα σάντουιτς στο γήπεδο τροφίμων ή ένα κοκτέιλ σε ένα από τα τερματικά μπαρ, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας τα μίλια των αεροπορικών σας εταιρειών. Η United MileagePlus είναι ένα από τα πρώτα προγράμματα πίστης ταξιδιών που προσφέρει μια τέτοια επιλογή στα μέλη της. Το 2014, η United συνεργάζεται με το Διεθνές Αεροδρόμιο Newark, επιτρέποντας στα μέλη να πληρώνουν για αγορές τροφίμων και ποτών σε επιλεγμένα μπαρ και εστιατόρια στο Newark Terminal C.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το πρόγραμμα είναι ότι η United έχει διαμορφώσει συναλλαγματική ισοτιμία περίπου 143 μίλια για $ 1 από τις δαπάνες στο αεροδρόμιο. Για να πληρώσετε με MileagePlus μίλια, τα μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα iPads που βρίσκονται ακριβώς πάνω στα τραπέζια τους και είτε να ανιχνεύσουν την κάρτα επιβίβασής τους είτε να εισαγάγουν με μη αυτόματο τρόπο τον αριθμό λογαριασμού τους στο MileagePlus.

Εάν η πληρωμή με μίλια δεν είναι διαθέσιμη στο αεροδρόμιο της επιλογής σας, θυμηθείτε να κάνετε αγορές στην πιστωτική σας κάρτα ανταμοιβών ταξιδιών, ώστε να μπορείτε να κερδίζετε μίλια με κάθε δολάριο που δαπανάται.

Φιλοξενούνται δωρεάν

Μερικές φορές βρεθώ περιπλάνηση στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών όταν έχω χρόνο να σκοτώσω στο αεροδρόμιο. Ανάλογα με το αεροδρόμιο, τα αφορολόγητα καταστήματα έχουν διαφορετικές επιλογές προϊόντων πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων καλλυντικών, αρωμάτων, ενδυμάτων και αξεσουάρ.

Αυτά τα προϊόντα συχνά μειώνονται σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τιμές λιανικής και απαλλάσσονται από ορισμένους φόρους, οπότε το αφορολόγητο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε κάποια ψώνια καθώς περιμένετε την πτήση σας. Ενώ είναι αρκετά εύκολο να αγοράσετε προϊόντα απευθείας, ορισμένα αεροδρόμια και προγράμματα αφοσίωσης σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε τα μετρητά σας για αργότερα, εξαγοράζοντας τα μίλια αεροπορικών εταιρειών για αφορολόγητα αγαθά. Η Lufthansa Miles & More, το μεγαλύτερο πρόγραμμα συχνών πτήσεων της Ευρώπης, έχει συνεργαστεί με τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών της Heinemann για να προσφέρει στα μέλη της τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα μίλια για την αγορά αφορολόγητων προϊόντων. Μέσω της συνεργασίας, οι πελάτες μπορούν να ψωνίζουν στα καταστήματα Heinemann σε αεροδρόμια σε όλη την Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ιταλία, με ένα ευρώ που ισούται με 330 μίλια Lufthansa.

Εάν αποθηκεύετε τις αγορές σας για την πτήση, ορισμένα προγράμματα αφοσίωσης σε αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν επίσης στα μέλη να πληρώνουν για αγορές κατά την πτήση χρησιμοποιώντας μίλια. Για παράδειγμα, η Air France Shopping μέσω της Flying Blue προσφέρει στα μέλη της περισσότερα από 400 προϊόντα, τα οποία μπορούν να αγοραστούν είτε με μετρητά, με πιστωτική κάρτα είτε με μίλια.

Περιηγηθείτε στο δωρεάν Wi-Fi

Εάν φτάσετε στο αεροδρόμιο με το χρόνο να χρειαστείτε, ίσως να θέλετε να κάνετε κάποια ηλεκτρονικά ψώνια, να κάνετε ρεύμα Netflix, να προχωρήσετε σε e-mail εργασίας ή να κάνετε διάφορες άλλες δραστηριότητες στο διαδίκτυο.

Ενώ μερικά αεροδρόμια - συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Αεροδρομίου Atlanta Hartsfield-Jackson, του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντένβερ, του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο και του Διεθνούς Αεροδρομίου Σιάτλ-Τακόμα - προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi, άλλοι χρεώνουν την ώρα ή την ώρα, ιδιότητα μέλους.

Πολλοί αερολιμένες είναι εξοπλισμένοι με το Boingo, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με Wi-Fi hotspots σε εκατοντάδες αεροδρόμια και άλλες δημόσιες τοποθεσίες. Το Boingo κοστίζει 39 δολάρια ανά μήνα για 2.000 λεπτά, τα οποία ίσως να μην βρείτε αναγκαστικά αν χρειαστεί να μεταβείτε μόνο σε απευθείας σύνδεση για μικρό χρονικό διάστημα μπροστά από μια πτήση. Τα καλά νέα είναι ότι μερικές πιστωτικές κάρτες ανταμοιβής περιλαμβάνουν την ιδιότητα του μέλους της Boingo για τους κατόχους καρτών, όπως η πιστωτική κάρτα Starwood Preferred Guest, η Starwood Preferred Business Credit Card, οι κάρτες American Express Business Platinum και American Express Personal Platinum.

Η κάρτα American Platinum Business Card περιλαμβάνει επίσης πρόσβαση στο Gogo, το οποίο προσφέρει Wi-Fi κατά την πτήση και συνήθως κοστίζει 16 δολάρια ανά ημέρα ή 60 δολάρια το μήνα.