Συνέβη στο Μιλγουόκι: Η Δολοφονία Δολοφονίας στον Teddy Roosevelt

Η Μικρή Γνωστή Προσπάθεια έγινε στο ξενοδοχείο Gilpatrick

Ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός της ιστορίας του Μιλγουόκι και ένα που θα ήταν εξαιρετικά γνωστό εάν είχε επιτυχία είναι αυτό της απόπειρας δολοφονίας του Θεόδωρου Ρούσβελτ εδώ στις 14 Οκτωβρίου 1912.

Αυτή η πληγείσα καταστροφή συνέβη όταν ο Ρούσβελτ ήταν στην πόλη εκστρατεία στο εισιτήριο Προοδευτικού ή Bull Moose, επιδιώκοντας να ξανακερδίσει το ανώτατο γραφείο και πάλι μετά από τετραετή παύση. Σταμάτησε για το απόγευμα στο ξενοδοχείο Gilpatrick, και μετά από δείπνο με τοπικούς αξιωματούχους, προετοιμαζόταν να φύγει για το Milwaukee Auditorium (τώρα το Θέατρο του Μιλγουόκι) για να δώσει μια ομιλία εκστρατείας.

Καθώς έμπαινε στο όχημά του, ο Ρούσβελτ σταμάτησε να γυρίζει και να κυλά αντίο στους καλοδιατηρητές. Δυστυχώς, αυτή η στιγμή ξεκαθάρισε το δρόμο για τον πιθανό δολοφόνο John Schrank να πάρει το πλάνο που είχε σχεδιάσει για περισσότερο από τρεις εβδομάδες καθώς ακολούθησε την εκστρατεία του Ρούσβελτ σε οκτώ κράτη. Ο Schrank πυροβόλησε το ισχυρό του περιστροφικό περίστροφο .38 από κοντινή απόσταση, χτυπώντας τον Roosevelt στο στήθος.

Ο Schrank κρατήθηκε αμέσως και το αυτοκίνητο του Roosevelt έφυγε. Αλλά υποτίθεται ότι αρκετές στιγμές πριν ο Ρούσβελτ καταλάβει πλήρως ότι είχε χτυπήσει. Ο επίμονος Ρούσβελτ επέμεινε, ωστόσο, στη συνέχιση της ομιλίας του. Θα μπορούσε να αισθανθεί ότι χρωστάει την ομιλία του την ημέρα επειδή ήταν το παχύ χειρόγραφο, διπλωμένο στην τσέπη του μαστού μαζί με μια θήκη από μεταλλικά γυαλιά, που απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης των σφαίρων.

Καθώς μπήκε στο Αμφιθέατρο του Μιλγουόκι, ο Ρούσβελτ ανήγγειλε στο εκπληκτικό κοινό ότι είχε πυροβολήσει, διακηρύσσοντας: «Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να σκοτωθεί ένας Ταύρος!» Έπειτα προχώρησε να μιλήσει για 80 λεπτά, πριν απρόθυμα πάει σε νοσοκομείο του Μιλγουόκι για θεραπεία.

Επειδή η σφαίρα δεν έθετε απειλή στα εσωτερικά όργανα, οι γιατροί αποφάσισαν να αφήσουν τη σφαίρα όπου ήταν. Ο Ρούσβελτ έφερε τη σφαίρα μέσα του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το Hotel Gilpatrick έχει χάσει πάρα πολλά και έχει πάρει τη θέση του το Hyatt Regency Milwaukee. Αλλά το νέο ξενοδοχείο εξακολουθεί να τιμά αυτό το ιστορικό σημείο με μια πλάκα που βρίσκεται μέσα στο λόμπι.

Σχετικά με τον Θεόδωρο Ρούσβελτ

Ο Θεόδωρος Ρούσβελτ ήταν ο 26ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Έγινε πρόεδρος στις 14 Σεπτεμβρίου 1901, όταν ο Πρόεδρος McKinley πέθανε μετά από γυρίσματα στις 6 Σεπτεμβρίου 1901. Μόλις 42 ετών, ήταν ο νεώτερος άνθρωπος που έγινε ποτέ πρόεδρος. Το 1904, επιλέχθηκε ως δημοκρατικός υποψήφιος και προχώρησε σε δεύτερη θητεία.