Τι είναι το τρέξιμο μίλια;

Όχι, αυτό δεν είναι μια ευκαιρία να γλιστρήσει σε κάποια σωματική δραστηριότητα σε ένα ταξίδι.

Αν έχετε ξοδέψει χρόνο γύρω από τα φόρουμ FlyerTalk ή έχετε διαβάσει τα blogs συχνών επισκεπτών, ίσως έχετε δει από καιρό σε καιρό τον όρο "διανυθέντα χιλιόμετρα". Όχι, αυτή δεν είναι μια ευκαιρία για τους ταξιδιώτες να γλιστρήσουν σε κάποια σωματική δραστηριότητα σε ένα μακρύ ταξίδι (εκτός αν μετράτε το περίπατο από την πύλη στην πύλη). Αντίθετα, μια διαδρομή με χιλιόμετρα είναι ένα εισιτήριο πολύ χαμηλού κόστους, το οποίο ένας συγγραφέας ταξιδεύει συχνά με μοναδικό σκοπό να κερδίσει μίλια ή να φτάσει στο επόμενο επίπεδο κατάστασης ελίτ στο τέλος ενός ημερολογιακού έτους.

Όταν οι αεροπορικές εταιρείες δημοσιεύουν κατά λάθος σούπερ-φθηνούς ναύλους ή εκπτωτικά εισιτήρια μεταξύ των μη δημοφιλών ζευγών πόλεων, οι συχνότεροι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν τεράστιο αριθμό μιλίων χωρίς να ξοδέψουν πολλά μετρητά. Αυτά τα ποσοστά είναι συνήθως χαμηλότερα από αυτά που χρεώνουν οι αεροπορικές εταιρείες για τα αγορασμένα μίλια και μετράνε και για την ελίτ. Αν όλα ακούγονται τρελά, αυτό συμβαίνει επειδή είναι. Πολλοί ταξιδιώτες κάνουν κράτηση ταξιδιών που δεν τους αφήνουν να φύγουν από αεροδρόμιο, με τα πιο ακραία αεροπλάνα να επιλέγουν διεθνή δρομολόγια διάρκειας πολλών ημερών που δεν θα ήταν ευχάριστα για να πετάξουν ακόμα κι αν είχαν σχέδια στον προορισμό τους.

Άλλοι, πιο ορθολογικοί ταξιδιώτες κάνουν κράτηση για επιπλέον ταξίδια στο τέλος του έτους, λαμβάνοντας διακοπές που δεν θα είχαν διαφορετικά για να φτάσουν στο επόμενο επίπεδο αερολιμένων ή ξενοδοχείου ελίτ. Εάν είστε χρυσός και χρειάζεστε μόνο λίγα χιλιόμετρα ή άλλες δύο νύχτες για να φτάσετε στο καθεστώς Platinum, για παράδειγμα, θα ήταν λογικό να κάνετε κράτηση για ένα άλλο ταξίδι για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο, ειδικά αν αναμένετε πολλά ταξίδια στο επόμενο ημερολόγιο έτος.

Αυτά τα ταξίδια μπορεί να είναι ή να μην είναι προορισμοί που εσείς ή η οικογένειά σας επιθυμούν να επισκεφθούν (οι τιμές για το σαββατοκύριακο στην Αλάσκα είναι φτηνές το Φεβρουάριο, επειδή οι ταξιδιώτες αναψυχής δεν θα ήθελαν φυσικά να ταξιδέψουν εκεί), αλλά εάν πετάτε κάπου δεν , θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο να ξεκινήσετε μια δική σας διαδρομή.

Πιο συχνά, όμως, δρομείς χιλιόμετρα ταξιδεύουν σόλο και σε μια μόνο ημέρα το σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να μπορούν να σώσουν τις ημέρες των διακοπών για τις πραγματικές διακοπές. Μια δημοφιλής δρομολόγηση είναι η Νέα Υόρκη στο Σαν Φρανσίσκο ή στο Λος Άντζελες, όπου οι πτήσεις μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικές, ειδικά όταν μια αεροπορική εταιρεία έχει μια πώληση (και οι ανταγωνιστές επιλέγουν να ταιριάζουν με το χαμηλό ναύλο). Οι επιβάτες μπορούν να πετάξουν πολλά μίλια σε μια μέρα και μπορούν να πετάξουν μπρος-πίσω χωρίς να πάρουν ένα ροδάκινο (αν και μια νύχτα σε ένα αεροπλάνο δεν είναι ανήκουστη κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής χιλιομέτρων). Τα μέλη της Elite μπορούν να βαθμολογήσουν ακόμη και μια δωρεάν αναβάθμιση, καθιστώντας την εμπειρία πιο ευχάριστη, ειδικά εάν έχετε κάποια ανάγνωση ή ταινίες για να καλύψετε τη διαφορά.

Όταν μιλάμε για διανυθέντα χιλιόμετρα, οι συνηθισμένοι οδηγοί υπολογίζουν συνήθως το κόστος κάθε πετώντας μίλι. Ας πούμε ότι πληρώνετε 250 € για ένα εισιτήριο cross-country που θα σας κερδίσει 5,000 μίλια. Αυτή η κράτηση θα σας κοστίσει πέντε σεντ ανά μίλι, καθιστώντας την μια αξιοπρεπή συμφωνία, ειδικά αν κερδίζετε ένα μπόνους. Εάν ένας συνηθισμένος ταξιδιώτης ταξιδεύει μόνο για να κερδίσει μίσθωση με δυνατότητα εξαργύρωσης, όμως, χωρίς να σχεδιάζει να κερδίσει ελίτ στο τέλος του έτους, το επιτόκιο θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερο για να έχει νόημα ως διανυθέντα χιλιόμετρα. Το Twitter είναι μια μεγάλη πηγή πληροφοριών κατά την έρευνα των συμφωνιών, με ιστοσελίδες όπως το TheFlightDeal συχνά δημοσιεύοντας μειωμένους ναύλους πολλές φορές κάθε μέρα.