Πώς να χρησιμοποιήσετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας ενώ ταξιδεύετε στην Ισπανία

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι ισπανικές ηλεκτρικές πρίζες χρησιμοποιούν 220-240 volts και η φυσική σύνδεση μπορεί να διαφέρει από αυτή που έχετε στο σπίτι. Διαβάστε παρακάτω για πληροφορίες σχετικά με το εάν οι ηλεκτρικές συσκευές σας θα λειτουργήσουν στην Ισπανία και τι πρέπει να κάνουν αν δεν το κάνουν.

Οι σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές που αξιολογούνται για διπλή τάση, όπως οι φορητοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα , τα tablet και οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες, θα λειτουργήσουν. Επιπλέον, οποιαδήποτε συσκευή που φορτίζει μέσω USB θα είναι μια χαρά.

Οι παλαιότερες συσκευές και οι μικροσυσκευές, ιδιαίτερα τα προϊόντα για ίσιωμα μαλλιών και στεγνωτήρες μαλλιών, μπορεί να είναι πιο προβληματικές.

Διαφορές τάσης και βύσματος

Ανάλογα με το πού προέρχεστε, μπορεί να χρειαστεί να φέρετε έναν μετατροπέα βύσματος για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις βασικές σας ηλεκτρονικές συσκευές ή συσκευές.

Αν θα επισκεφθείτε από ...

Απαιτούμενοι προσαρμογείς

Εάν η συσκευή σας είναι συμβατή με την ισπανική παροχή ρεύματος, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αλλάξετε το φυσικό βύσμα ώστε να χωράει στον τοίχο στην Ισπανία.

Ένας φτηνός προσαρμοστής μπορεί να αγοραστεί εκ των προτέρων (από το Currys ή Boots) ή (ακόμη και φθηνότερος) στην Ισπανία σε καταστήματα όπως το El Corte Inglés.

Εάν η συσκευή σας ΔΕΝ είναι συμβατή με την ισπανική παροχή ρεύματος, θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα που αλλάζει τόσο το φυσικό βύσμα που εισέρχεται στον τοίχο όσο και την τάση που λαμβάνει η συσκευή σας.

Ελέγξτε εάν είναι απαραίτητο

Για να μάθετε αν η συσκευή σας θα λειτουργήσει στην Ισπανία, κάντε αυτόν τον απλό έλεγχο.

  1. Ρίξτε μια ματιά στην εικόνα και βρείτε τις παρόμοιες πληροφορίες στη συσκευή σας (θα είναι είτε στο βύσμα είτε στην ίδια τη συσκευή)
  2. Κοιτάξτε το πράσινο βέλος στη φωτογραφία. Μπορείτε να δείτε ότι αυτό το προϊόν θα πάρει 100-240V. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα λειτουργεί τόσο στις ΗΠΑ (που παίρνει 110V) όσο και στην Ισπανία (και μάλιστα στον υπόλοιπο κόσμο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων χρησιμοποιεί 220-240V).
  3. Εάν το προϊόν σας φέρει την ίδια ετικέτα, το προϊόν σας θα λειτουργεί επίσης στην Ισπανία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το βύσμα δεν θα χωρέσει φυσικά - γι 'αυτό θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα.
  1. Εάν η συσκευή σας δεν αναφέρει συμβατότητα με τα 240V, τότε θα πρέπει να προσαρμόσετε την ισχύ που λαμβάνει η συσκευή σας από τον τοίχο. Θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν μετατροπέα τάσης.

* Επίσης Κύπρος, Μάλτα, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ