Οδηγός για την επίσκεψη Chichén Itzá

Το Chichén Itzá είναι ένας αρχαιολογικός χώρος Maya στη χερσόνησο Yucatan που χρησίμευσε ως πολιτικό και οικονομικό κέντρο του πολιτισμού των Μάγιας μεταξύ 750 και 1200 μ.Χ. Οι εντυπωσιακές του δομές που παραμένουν σήμερα μαρτυρούν την εξαιρετική χρήση του αρχιτεκτονικού χώρου της Μάγιας, τις τεράστιες αστρονομικές γνώσεις ως έντονη αίσθηση της τέχνης. Είναι ένας χώρος που πρέπει να επισκεφτείτε στο Κανκούν ή στη Μερίδα, αν και είναι περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο από έναν από αυτούς τους τουριστικούς προορισμούς, αξίζει σίγουρα ένα ημερήσιο ταξίδι.

Καλύτερες στιγμές:

Κατά την επίσκεψή σας στο Chichén Itzá, δεν πρέπει να χάσετε τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Να φτάσετε εκεί:

Το Chichen Itza βρίσκεται 125 μίλια από το Κανκούν και 75 μίλια από την πόλη Merida . Μπορεί να επισκεφθείτε ως ημερήσια εκδρομή από οποιαδήποτε τοποθεσία και υπάρχουν επίσης μερικά ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση σε περίπτωση που θα επιθυμούσατε να φτάσετε την προηγούμενη μέρα και να πάρετε νωρίς την έναρξη της επίσκεψης στα ερείπια πριν από την ζέστη της ημέρας μπαίνει και τα πλήθη ξεκινούν να φτάσω.

Ωρες λειτουργίας:

Ο ιστότοπος είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Ο χρόνος που αφιερώνεται στην επίσκεψη στον ιστότοπο κυμαίνεται γενικά από 3 ώρες έως μία ολόκληρη μέρα.

Αδεια:

Η χρέωση εισόδου για τον αρχαιολογικό χώρο Chichén Itzá είναι 188 πέσος ανά άτομο (για μη Μεξικανοί), δωρεάν για παιδιά 12 ετών και κάτω. Υπάρχει επιπλέον χρέωση για τη χρήση βιντεοκάμερας ή τρίποδα στην περιοχή.

Συμβουλές επισκεπτών:

Φορέστε κατάλληλα: ρούχα από φυσικές ίνες που θα σας προστατεύσουν από τον ήλιο (ένα καπέλο είναι επίσης μια καλή ιδέα) και άνετα υποδήματα για περπάτημα. Χρησιμοποιήστε ηλιοθεραπεία και πάρετε νερό μαζί σας.

Αν επισκεφθείτε το Chichen Itza ως μέρος ενός οργανωμένου ημερήσιου ταξιδιού από το Κανκούν , θα διαπιστώσετε ότι κάνει για μια κουραστική μέρα και θα φτάσετε στην πιο ζεστή ώρα της ημέρας. Μια άλλη επιλογή είναι να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να κάνετε ένα νωρίτερο ξεκίνημα ή να φτάσετε το απόγευμα πριν και να διανυκτερεύσετε σε ένα από τα κοντινά ξενοδοχεία.

Πάρτε μια μαγιό και πετσέτα για να απολαύσετε μια δροσιστική βουτιά στο κοντινό Ik-Kil cenote μετά την περιήγησή σας στο Chichén Itzá. Είναι ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 5 μ.μ.