Τα Spookiest GhostHunting Spots στην Πολωνία

Λευκές Κυρίες, Δράκοι και άλλα Φαντάσματα

Η Πολωνία είναι ένας τόπος πολλών εκφοβισμών. Τα κάστρα της είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στην παραφυσική δραστηριότητα, δεδομένων των συχνά φρικιαστικών πράξεων του παρελθόντος και των δραματικών κινήσεων των κατοίκων τους. Πολλές πρώην βασιλικές κατοικίες γίνονται πιο σφοδρές από την παρουσία «λευκών κυριών» που είναι συχνά τα φαντάσματα των γυναικών που δολοφονήθηκαν ως μέρος των ζηλευτών πράξεων.

Κρακοβία

Εκείνοι που επισκέπτονται την Κρακοβία θα ακούσουν τις νότες μιας τηλεφωνικής κλήσης από το St.

Η Εκκλησία της Μαρίας - η μουσική καταλήγει απότομα στην ανάμνηση του αστυνομικού που προειδοποίησε την πόλη της επίθεσης αλλά πυροβολήθηκε στο λαιμό ενώ σήκωσε την κλήση προς όπλα. Το φάντασμα του τρουμάτου πύργου είναι μόνο εκείνο που στοιχειώνει την Κρακοβία.

Το κάστρο Wawel , ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Κρακοβίας, είναι, αναμφίβολα, μία από τις πιο στοιχειωμένες περιοχές της πόλης. Πολλές ιστορίες για το σπήλαιο του δράκου κάτω από το κάστρο (όπου ένα γλυπτό του αρχικού δράκου βρίσκεται τώρα ακίνδυνα) αναβιώνει το τρομακτικό τέρας που τρομοκρατούσε τα δαιμόνια σε καιρό. Ευτυχώς, οι σημερινοί επισκέπτες του Wawel δεν πρέπει να ανησυχούν για να πάρουν τραγούδια όταν εξερευνούν το κάστρο. Ο δράκος, που σκοτώθηκε από έναν έξυπνο υποδηματοποιό, θυμάται από τα οστά του που κρέμονται κοντά στην είσοδο του καθεδρικού ναού - μια προειδοποίηση σε άλλους δράκους οι οποίοι μπορεί να θεωρούν την παραμονή τους στον ποταμό Βιστούλα.

Ως τόπος ταφής πολωνών βασιλιάδων, το κάστρο Wawel κατοικείται από το φάντασμα των ηγεμόνων του παρελθόντος.

Ένας θρύλος λέει ότι μαζεύουν παραμονή Χριστουγέννων, αν και μπορεί να κάνουν ήχους ή να εμφανιστούν στους ανθρώπους για το υπόλοιπο της χρονιάς. Ο θόρυβος του δικαστή του βασιλιά Σίσιμσουντ λέγεται ότι εμφανίζεται στις πλαγιές του κάστρου Wawel για να προειδοποιήσει για τον κίνδυνο.

Το παλάτι Wielopolskich, η σημερινή κατοικία του δημάρχου της Κρακοβίας, λέγεται ότι στοιχειώνεται από το φάντασμα μιας νεαρής γυναίκας.

Έπεσε ερωτευμένος με έναν άντρα χαμηλότερης τάξης και ο πατέρας της είχε προγραμματίσει να τη δολοφονήσει - αλλά όχι πριν από το να εξαπατήσει έναν ιερέα για να εξασφαλίσει την εξομολόγηση της. Ο ιερέας ήταν τελικά σε θέση να εκθέσει τον εγκληματία. Παρά τις προσπάθειες αυτές, η νεαρή γυναίκα δεν βρήκε ειρήνη μετά το θάνατο.

Πόζναν

Το φάντασμα μιας δούκισσας, που μερικές φορές συνοδεύεται από μαύρο ιππότη, στοιχειώνει το Κάστρο Przemysl. Αυτός ο ατυχής ευγενής 13ος αιώνας δολοφονήθηκε κατά την κολύμβηση από μια άσχημη ομάδα υπαλλήλων που ενδεχομένως δωροδοκήθηκαν από τον σύζυγό της για να διαπράξουν την πράξη.

Κάστρο Κόρνικ

Το φάντασμα του Κάστρου Κόρνικ ονομάζεται Teofila, που κάποτε ήταν μια πολύ μορφωμένη γυναίκα υψηλού επιπέδου. Ένα πορτραίτο της σε ένα λευκό φόρεμα έρχεται στη ζωή τη νύχτα και φεύγει από τα τείχη του κάστρου για να πάει ιππασία με την αγαπημένη της.

Κάστρο Bobolice

Το κάστρο Bobolice έχει δύο πολύ γνωστά στέκια. Η πρώτη είναι μια λευκή κυρία, φυλακισμένη από τον θείο της στο κάστρο. Το άλλο είναι το φάντασμα μιας γυναίκας που μπλέκεται σε ένα δύσκολο τρίγωνο αγάπης με δίδυμους αδελφούς, που ζηλεύει το άλλο. Ένας αδελφός δολοφόνησε τον άλλον και έριξε τη γυναίκα σε ένα κελί που αργότερα περιπλανήθηκε.

Κάστρο Niedzica

Το κάστρο Niedzica έχει επίσης ένα φάντασμα "λευκής κυρίας" που προστατεύει ένα θησαυρό δημιουργικά κρυμμένο στο κάστρο.

Οι ιστορίες λένε ότι είναι το φάντασμα μιας πριγκίπισσας Ίνκας που ήρθε στην Πολωνία στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο θησαυρός της Incan που την συνοδεύει ήταν μεγάλης αξίας και, αντί να την αφήσει να σταθεί στο δρόμο του, ένας κλέφτης θησαυρών δολοφόνησε την πριγκίπισσα στις προσπάθειές της να φτάσει στο χρυσό.

Πύργος Halszka

Ο Πύργος Halszka στοιχειώνεται από μια σκοτεινή πριγκίπισσα που αναγκάστηκε να φορέσει μια σιδερένια μάσκα, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει το όμορφο πρόσωπο της.

Σε κάθε γωνιά της Πολωνίας - και ίσως σε κάθε κάστρο - είναι δυνατό να συναντήσετε φαντάσματα. Σιγουρευτείτε ότι είστε στην επιφυλακή καθώς εξερευνάτε τα ερείπια των μεσαιωνικών φρουρίων ή ανεβείτε στους αρχαίους πύργους της.