Το καλύτερο από το Erding της Γερμανίας

Περισσότερο από το Just Home σε μια παγκοσμίου φήμης μπύρα

Βρίσκεται στην όμορφη Βαυαρία , η πόλη αυτή συχνά παραβλέπεται για περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις και φυσικά αξιοθέατα της περιοχής. Όμως, ο Erding έχει το δίκαιο μερίδιο των αξιοθέατών του. Από τη μεγαλύτερη ζυθοποιία μπύρας στον κόσμο σε ένα από τα μεγαλύτερα spa και υδάτινα πάρκα της Ευρώπης, αυτή η πόλη φωτίζεται από τις κορυφές των Άλπεων . Επιπλέον, η γοητεία της μικρής πόλης απέχει μόλις 10 λεπτά από το αεροδρόμιο του Μονάχου . Ανακαλύψτε τα καλύτερα του Erding της Γερμανίας.

Μπύρα στο Erding

Για να πλύνετε όλα τα λευκά λουκάνικα πρωινού και το νόστιμο Hendl, χρειάζεστε μια υπέροχη μπύρα. Ο Erdinger Weissbier είναι μια μπύρα σιταριού και μια άλλη βαυαρική ειδικότητα που θα απολαύσετε αναπόφευκτα. Αυτή η μπύρα έχει παρασκευαστεί από την Erdinger Weißbräu , τη μεγαλύτερη ζυθοποιία μπύρας στον κόσμο, από το 1886. Σήμερα, βάζουν περίπου 1,8 εκατομμύρια εκατόλιτρα ετησίως και εξάγουν σε σχεδόν 100 χώρες.

Εάν κουραστείτε αυτό το τέλειο ποτό το καλοκαίρι, η ζυθοποιία διανέμει επίσης ένα Dunkel (σκούρο καφέ), το Kristallklar (καθαρό φιλτράρισμα Weißbier ), χωρίς αλκοόλ και πολλά άλλα.

Προφανώς, αυτή η αγαπημένη μπύρα δεν είναι δύσκολο να βρεθεί, αλλά το καλύτερο μέρος είναι κατευθείαν από την πηγή στο νεοανακαινισμένο ζυθοποιείο. Στο Brewery Erdinger (Franz-Brombach-Straße 1) οι επισκέπτες μπορούν να επιθεωρήσουν κάθε βήμα της διαδικασίας από τη ζύμωση μέχρι την εμφιάλωση και τη διανομή. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και η περιοδεία πραγματοποιείται την Τρίτη - Παρασκευή στις 10:00, τις 14:00 και 18:00 και το Σάββατο στις 10:00 και στις 14:00 στα γερμανικά, αγγλικά και ιταλικά.

Αν η τοποθεσία αυτή αποδειχθεί πολύ δημοφιλής για μια μπύρα ή μια μπουκιά, το Brauerei Gasthof "zur Post" (Friedrich-Fischer-Straße 6) και το Zum Erdinger Weißbräu (Lange Zeile 1-3) είναι κοντά και προσφέρουν παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

Η πόλη Herbfest (φεστιβάλ φθινοπωρινής μπύρας) πραγματοποιείται σε διάστημα 10 ημερών στα τέλη Αυγούστου. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στην Άνω Βαυαρία και περιλαμβάνει αμέτρητες αίθουσες μπύρας και τις απαιτούμενες βόλτες στο πάρκο ψυχαγωγίας.

Ακόμα καλύτερα, μια μάζα του Festbier κοστίζει περίπου 7 ευρώ (μια κλεψίλη με την τιμή των € 10 + στο Oktoberfest του Μονάχου).

Spa & Water Park στο Erding

Το εντυπωσιακό Thermenwelt Erding και το πάρκο Galaxy Waterslide αποτελούν ένα από τα καλύτερα μέρη χαλάρωσης και αναψυχής στην Ευρώπη. Είναι ένας συνδυασμός εξωτικών χώρων σαλονιού, περιστρεφόμενων πισίνων, του μεγαλύτερου συγκροτήματος σάουνας στον κόσμο και πάνω από 16 συναρπαστικές διαφάνειες. Το καλοκαίρι, και οι τρεις στέγες ανοίγουν, έτσι οι λουόμενοι μπορούν να βιώσουν το καλύτερο από ανθρωπογενείς και φυσικές περιπέτειες.

Ιστορικά αξιοθέατα στο Erding

Δεν είναι όλες οι μπύρες και οι μπανιέρες στο Erding, υπάρχουν αρκετοί ιστορικοί χώροι που δεν πρέπει να χάσετε.

Το Μουσείο Erding (Prielmayerstraße 1) καλύπτει το υπόβαθρο της πόλης ξεκινώντας από την ίδρυσή της το 1856 - καθιστώντας το ένα από τα παλαιότερα μουσεία της πόλης. Τα εισιτήρια κοστίζουν μόλις € 3.

Το Schöner Turm (Landshuter Straße 11) προηγείται της πόλης όπως χτίστηκε το 1408. Είναι το τελευταίο τμήμα του τείχους της πόλης και μια πανέμορφη επίδειξη γοτθικής αρχιτεκτονικής. Όπως και μεγάλο μέρος της πόλης, καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Τριάντα Χρόνου Πολέμου, αλλά ξαναχτίστηκε όμορφα.

Το Schloss Aufhausen (Schloßallee 28) είναι ένα ευγενές παλάτι που έχει επεκταθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων. Ο ιστότοπος διατίθεται προς το παρόν για να εξερευνήσετε τους χώρους και για ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Οι κοντινές πόλεις

Μεταφορά στο Erding

Το Erding είναι περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το κεντρικό Μόναχο.

Με S-Bahn

Η πόλη είναι προσβάσιμη από το Μόναχο με S-Bahn στο S2. Τα τρένα φεύγουν κάθε 20 λεπτά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 50 λεπτά.

Με το τρένο

Υπάρχουν δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί: Erding (κέντρο της πόλης) και Altenerding (νότια της πόλης - κοντά στο σπα).

Με το αυτοκίνητο

Η πόλη είναι καλά συνδεδεμένη με το Autobahn και απέχει περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Μόναχο.

Ερχόμενοι από τα βόρεια, ανατολικά και βορειοδυτικά, χρησιμοποιήστε το αυτοκινητόδρομο Α 92 και ακολουθήστε την έξοδο 9 "Erding" και ακολουθήστε την οδό παράκαμψης του αεροδρομίου προς τη νότια κατεύθυνση έως ότου φτάσετε στο Erding.

Φτάνοντας από το Μόναχο, το νότο και το νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης παίρνουν το λεωφορείο A 94 και αφήνουν το αυτοκινητόδρομο στην έξοδο 9b "Markt Schwaben" και ακολουθείτε την οδό παράκαμψης του αεροδρομίου προς βόρεια κατεύθυνση μέχρι να φτάσετε στο Erding.

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Franz Josef Strauss (γνωστό και ως Flughafen München) είναι πιο κοντά στο Erding από το Μόναχο. Είναι 10 χλμ. Βόρεια της πόλης και είναι η δεύτερη πιο πολυσύχναστη στη Γερμανία - μετά τη Φρανκφούρτη .

Για να φτάσετε στην πόλη από το αεροδρόμιο, το λεωφορείο 512 φεύγει κάθε 40 λεπτά και διαρκεί περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Με αυτοκίνητο ή ταξί χρειάζονται 10 λεπτά.