Πώς να ψήνουν αστακό στο σπίτι

Μαγείρεμα αστακό στο μπάρμπεκιου είναι ευκολότερο από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε!

Κουρασμένος από το μαγείρεμα τα ίδια παλιά μπιφτέκια, χοτ-ντογκ και κοτόπουλο στο μπάρμπεκιου; Ο αστακός με ψητά είναι μια απόλαυση! Αν ψάχνετε για μια συνταγή αστακοί σχάρας, εδώ είναι τα βασικά για το πώς να ψήνουν αστακό.

Χρειάζεστε πρόσθετο κίνητρο για να σπάσετε τα λαβίδες μπάρμπεκιου όταν έχετε καρκινοειδή μέσα στο σπίτι; Οι αστακοί που μαγειρεύονται στη σχάρα έχουν υπέροχη καπνιστή γεύση και είναι ευκολότερο να τρώνε από τους παραδοσιακούς βρασμένους ολόκληρους αστακούς.

Βλέπε επίσης: Αστακοί ψησταριάς: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Δυσκολία: Εύκολο ... πραγματικά!

Χρόνος που απαιτείται: 30 λεπτά

Εδώ είναι πώς να Grill Αστακός σε 8 εύκολα-to-Ακολουθήστε τα βήματα:

  1. Επιλέξτε ζώντες αστακούς που ζυγίζουν μεταξύ 1-1 / 2 και 2 κιλά το καθένα.
  2. Σε ένα μεγάλο δοχείο αποθήκευσης, φέρετε περίπου 2 γαλόνια νερού σε βρασμό. Parboil δύο αστακούς κάθε φορά σε ένα καλυμμένο δοχείο για 5 έως 7 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε τους αστακούς από τη σκεύη μαγειρέματος, γυρίστε τα ανάποδα σε μια σανίδα κοπής και ρίξτε τα μισά κατά μήκος από την ουρά στην κορυφή του κεφαλιού. Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι για να χωρίσετε τα νύχια μόνο στην πλευρά που θα εμφανιστεί στη σχάρα.
  4. Τοποθετήστε κάθε μισό αστακό, με το κέλυφος προς τα κάτω, σε σχάρα που έχει προθερμανθεί σε μέτρια θερμοκρασία.
  5. Βάψτε το εκτεθειμένο κρέας αστακού με λειωμένο βούτυρο ή λάδι και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Για πρόσθετη γεύση, χρησιμοποιήστε καρυκεύματα ή προσθέστε σκόρδο, βότανα και μπαχαρικά ή χυμό λεμονιού ή ασβέστη στο βούτυρο.
  6. Καλύψτε αστακούς με μια πλάκα μεταλλικής πίτας ή ένα ρηχό τηγάνι ψησίματος για να εξασφαλίσετε γρήγορο και ομαλό μαγείρεμα. Αφαιρέστε το κάλυμμα περιοδικά για να κακομαθήσετε τους αστακούς και να ελέγξετε την πρόοδο μαγειρέματος.
  1. Αστακοί γκριλ για συνολικά περίπου 10 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το κρέας στο πιο παχύ κομμάτι της ουράς για να διαπιστώσετε ότι οι αστακοί είναι πλήρως μαγειρεμένοι. Όταν το κρέας είναι λευκό και αδιαφανές, οι αστακοί σας είναι έτοιμοι να τρώνε .
  2. Σερβίρετε αστακό στη σχάρα με λιωμένο βούτυρο και φέτα λεμονιού για ψεκασμό.

Πρόσθετες συμβουλές για μαγείρεμα αστακό σε μια σχάρα:

  1. Δείτε μια φωτογραφία από κάθε βήμα της διαδικασίας ψησίματος αστακών στον οδηγό βήμα-προς-βήμα .
  2. Οι αστακοί πρέπει να μαγειρεύονται την ημέρα της αγοράς τους. Αποθηκεύστε ζωντανά αστακούς στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
  3. Οι αστακοί χωρίζουν πολύ χώρο στην σχάρα, οπότε όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος ψησίματος, τόσο πιο αστακοί μπορείτε να μαγειρεύετε κάθε φορά.
  4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν κάθε είδους σχάρα για να μαγειρέψετε αστακούς, συμπεριλαμβανομένων των σχαρών αερίου και κάρβουνο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ξυλάνθρακα για τη γεύση που προσδίδει ή δοκιμάστε με καρυκεύματα. Δεν θα σας συνιστούσα να προσπαθήσετε να ψήνετε αστακούς σε ένα George Foreman ή σε άλλη ηλεκτρική σχάρα, αν και.
  5. Μόλις καταφέρετε να μαγειρέψετε τους αστακούς στη δική σας ψησταριά, πάρτε τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο, φιλοξενώντας ένα παραδοσιακό ψωμί αστακομακαρονίστικου τύπου Maine .

Τι χρειάζεστε Λίστα ελέγχου: