Ταξιδιωτικός οδηγός Αγίου Μάρτιν και Αγίου Μάαρτεν

Μήπως η ιδέα σας για τις τέλειες διακοπές περιλαμβάνει νόστιμο φαγητό, εξαιρετικές αγορές αφορολόγητων ειδών και πανέμορφες παραλίες; Αν ναι, ταξιδεύετε στο St. Martin / St. Το Maarten είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να πάτε. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι το νησί είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και τα κρουαζιερόπλοια κάνουν στάσεις εδώ. Αν ψάχνετε για μοναξιά, κατευθυνθείτε αλλού ... ή τουλάχιστον προς τη γαλλική πλευρά του νησιού, που είναι πιο χαλαρή από το ολλανδικό μισό.

Ελέγξτε τιμές και κριτικές στο St. Martin / Martin

Βασικές πληροφορίες

Τοποθεσία: Μεταξύ της θάλασσας της Καραϊβικής και του Ατλαντικού Ωκεανού, νοτιοανατολικά του Πουέρτο Ρίκο

Μέγεθος: 37 τετραγωνικά μίλια .

Πρωτεύουσες: Marigot (St. Martin), Philipsburg (St. Maarten)

Γλώσσα: Γαλλικά (St. Martin) και Ολλανδικά (St. Maarten).

Θρησκείες: Καθολική και προτεσταντική

Νόμισμα: Άγιος Μαρτίνος: ευρώ; St. Maarten: Ολλανδικές Αντίλλες. Δολάριο ΗΠΑ ευρέως αποδεκτό

Κωδικός περιοχής: St. Maarten, 599. St. Martin, 590

Συρρίκνωση: 10 έως 15 τοις εκατό

Καιρός: Η μέση ετήσια θερμοκρασία είναι 80 μοίρες. Η εποχή των τυφώνων Ιούλιο-Οκτ.

Το St. Maarten είναι το μοναδικό νησί της Καραϊβικής με 100% αφορολόγητα καταστήματα . Στο Philipsburg , περισσότερα από 500 καταστήματα πωλούν πολυτελή είδη όπως δερμάτινα είδη, ηλεκτρονικά, κάμερες, ρούχα σχεδιαστών, ρολόγια και κοσμήματα με εκπτώσεις 25 έως 50 τοις εκατό. Η Marigot, από τη γαλλική πλευρά, προσφέρει παρόμοιες εκπτώσεις σε αρώματα, πορσελάνες, κρύσταλλα, κοσμήματα και ρούχα.

Τα θαλάσσια σπορ είναι μεγάλα και από τις δύο πλευρές του νησιού και πολυάριθμοι χειριστές νοικιάζουν σκάφη, προσφέρουν αποστολές αλιείας βαθέων υδάτων ή προσφέρουν εξοπλισμό για αλεξίπτωτο, θαλάσσιο σκι, ιστιοσανίδα ή καγιάκ. Το νησί έχει περίπου 40 καταδύσεις και κάποια καλή ψαροντούφεκο.

Παραλίες

Οι αναφορές ποικίλλουν ανάλογα με τον ακριβή αριθμό, αλλά όλοι συμφωνούν ότι οι παραλίες λευκής άμμου και στις δύο πλευρές του νησιού είναι υπέροχες.

Θα γνωρίζετε το μισό από το νησί στο οποίο ανήκετε από τον κώδικα ενδυμασίας - μέτρια από την ολλανδική πλευρά, τόπλες ή γυμνοί στους Γάλλους. Οι κορυφαίες επιλογές περιλαμβάνουν το Μιλέ Μπέι Μπιτ Μπιτ Μπιτ Μπιτς και το Μάο Μπιτς, που είναι γνωστές για την υπέροχη κολύμβη τους. Cupecoy Beach , με μια πανέμορφη γέφυρα λευκής άμμου που υποστηρίζεται από γκρεμούς από ψαμμίτη. και την παραλία Dawn, γνωστή για τις υπέροχες ανατολές του. Ο Orient Bay από τη γαλλική πλευρά είναι μια προαιρετική παραλία .

Ξενοδοχεία και Θέρετρα

Διαμονή στο νησί κυμαίνονται από megaresorts όπως η παραλία Sonesta Maho σε μικρά ξενώνες όπως το The Horny Robin. Τα ποσοστά χαμηλής σεζόν, από τα μέσα Απριλίου μέχρι το Δεκέμβριο, μπορεί να είναι τα μισά από τα ποσοστά κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Εστιατόρια και Κουζίνα

Τα τρόφιμα δεν φαίνονται μακρύτερα από την Μεγάλη Περίπτωση στο Σαιντ Μάρτιν για μερικές από τις καλύτερες και πιο ποικίλες τιμές στην Καραϊβική. Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από γαλλικά, ιταλικά, βιετναμέζικα και δυτικά ινδικά εστιατόρια. Δοκιμάστε το Il Nettuno εάν είστε έτοιμοι για ιταλική ή Le Crein Creole για κρεολικές γεύσεις.

Πολιτισμός και Ιστορία

Οι Ολλανδοί και οι Γάλλοι εγκαθίδρυσαν μικρούς οικισμούς στο νησί το 1630 και λίγο αργότερα ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αποκρούσουν τους Ισπανούς επιτιθέμενους. Μετά την επίτευξη αυτού του στόχου το 1644, συμφώνησαν να χωρίσουν το νησί, αν και τα όρια δεν είχαν καθοριστεί μέχρι το 1817.

Σήμερα, αυτή είναι η μικρότερη επικράτεια στον κόσμο που διέπεται από δύο κυρίαρχα έθνη. Ολλανδοί, Γάλλοι και Βρετανοί έμποροι καθώς και αφρικανοί σκλάβοι έφεραν όλες τις παραδόσεις, τον πολιτισμό και τις γλώσσες τους.

Εκδηλώσεις και Φεστιβάλ

Το πιο δημοφιλές ετήσιο γεγονός του St. Maarten είναι το Καρναβάλι του , το οποίο περιλαμβάνει παρελάσεις, το κύριο που συμπίπτει με τα γενέθλια της Βασίλισσας Beatrix της Ολλανδίας, καθώς και διαγωνισμοί calypso και shows reggae. Πραγματοποιείται στα τέλη Απριλίου και αρχές Μαΐου. Ο Άγιος Μαρτνός επίσης γιορτάζει το Καρναβάλι, αλλά τα δικά του γίνονται κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Το Heineken Regatta το Μάρτιο είναι μια κλήρωση για τους λάτρεις του yachting από όλο τον κόσμο.

Νυχτερινή ζωή

Στον Άγιο Μαρτίνο, αναζητήστε μπάρμπεκιου στην παραλία με χαλύβδινες ταινίες και λαϊκό χορό με τη χορηγία ορισμένων από τα μεγαλύτερα θέρετρα. Πολλά μπαρ και μπιστρό έχουν ζωντανές μουσικές παραστάσεις, κυρίως ρεγκέ και πιάνο.

Δεν υπάρχει τζόγος από τη γαλλική πλευρά, αλλά θα βρείτε μια δεκάδα χαρτοπαικτικών λεσχών αρτοποιών στην ολλανδική πλευρά. Το Casino Royale είναι το μεγαλύτερο από αυτά. Αρκετά μπαρ, συμπεριλαμβανομένου του χορού Boo Boo Jam, κάνουν τη σειρά των παραλιών της Παραλίας Orient.