Ένας οδηγός για τα νησιά στην Καραϊβική

Περισσότερο από αρκετό για να βρείτε την τέλεια θέση σας στον ήλιο

Το αρχιπέλαγος της Καραϊβικής περιλαμβάνει περισσότερα από 7.000 μεμονωμένα νησιά σε μια περιοχή περίπου 1 εκατομμυρίου τετραγωνικών μιλίων. Υπάρχουν 13 εθνικά νησιωτικά νησιά και 12 εξαρτώμενες περιοχές, με στενούς πολιτικούς δεσμούς σε ολόκληρη την περιοχή προς την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλες 10 χώρες της Λατινικής Αμερικής περιλαμβάνουν τις ακτές της Καραϊβικής. Ολόκληρη η περιοχή, συχνά αναφέρεται ως Δυτικές Ινδίες, ωφελείται από ένα τροπικό κλίμα με όλες τις εποχές του χρόνου παραθεριστικές παραλίες, καθιστώντας το έναν από τους πιο πολυπόθητους προορισμούς στον κόσμο.

Γεωγραφία των Καραϊβικών Νήσων

Η Καραϊβική περιλαμβάνει τρεις κύριες νησιωτικές ομάδες: τις μεγάλες Αντίλλες, τις Μικρές Αντίλλες και το Αρχιπέλαγος Lucayan, που περιλαμβάνει την Κοινοπολιτεία των Μπαχάμες και τους Τούρκους και τον Καΐκο, τεχνικά στον Ατλαντικό αλλά με στενούς κοινωνικούς και πολιτικούς δεσμούς με την Καραϊβική. Τα μεγάλα νησιά της Κούβας, η Ισπανία (που φιλοξενούν την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία), η Τζαμάικα και το Πουέρτο Ρίκο ανήκουν όλες στις Μεγάλες Αντίλλες στο βόρειο τμήμα της Καραϊβικής. Οι Μικρές Αντίλλες περιλαμβάνουν τα νοτιοανατολικά νησιά και μπορούν να χωριστούν περαιτέρω στα βόρεια νησιά Leeward και τα νότια νησιά Windward. Τα νησιά κατά μήκος των ακτών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, αν και διαχωρίζονται, συνήθως συμπεριλαμβάνονται και σε αυτήν την ομάδα.

Στα 42,803 τετραγωνικά μίλια, η Κούβα κατατάσσεται στην πρώτη θέση σε μέγεθος και πληθυσμό, αλλά με τόσες πολλές ακατοίκητες νησίδες, υφάλους και ακρωτηριασμούς που στρώνουν τον χάρτη, τον τίτλο για τις μικρότερες μετατοπίσεις ανάλογα με το πλαίσιο.

Για προοπτική, ένας μαραθωνογράφος θα χρειαζόταν να διασχίσει το μικροσκοπικό Saba στον μοναδικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο του νησιού δυόμισι φορές για να φτάσει τα απαιτούμενα χιλιόμετρα. Αφού οι μηχανικοί έκριναν ότι το ηφαιστειακό φυλάκιο στις Ολλανδικές Αντίλλες ήταν πολύ απότομο και βραχώδες για έναν δρόμο, οι κάτοικοι το έχτισαν με το χέρι.

Γλώσσες στις Καραϊβικές Νήσους

Τα αγγλικά παραμένουν η κυρίαρχη αποικιακή γλώσσα στην Καραϊβική και η επίσημη γλώσσα τουλάχιστον 18 νησιών ή νησιωτικών ομάδων στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ και των Florida Keys.

Τα ισπανικά ομιλούνται στην Κούβα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Πουέρτο Ρίκο, εκτός από τις ηπειρωτικές Καραϊβικές χώρες του Μεξικού και την Κεντρική και Νότια Αμερική. Γάλλοι ομιλητές κυριαρχούν στα γαλλικά νησιά της Γουαδελούπης, της Μαρτινίκας, του Αγίου Μάρτς και του Αγίου Μαρτίνου και στην Αϊτή, μια πρώην γαλλική αποικία. Τα νησιά στις Ολλανδικές Αντίλλες απαριθμούν τα ολλανδικά, τα αγγλικά και την κροατική διάλεκτο Papiamentu ως επίσημες γλώσσες, αν και είναι πιο πιθανό να ακούσετε τους ντόπιους που μιλούν αγγλικά ή Papiamentu. Άλλες διαλέκτριες, οι οποίες συνδυάζουν στοιχεία γηγενής, αφρικανικής και μεταναστευτικής γλώσσας με την αποικιακή γλώσσα, ανθίζουν σε όλη την περιοχή.

Πολιτισμός των Καραϊβικών Νήσων

Η πολιτική ιστορία μπορεί να είναι αποικιακή, αλλά η κουλτούρα της Καραϊβικής είναι ένα πολύχρωμο αμάλγαμα παραδόσεων από τις πολλές εθνοτικές ομάδες που βρίσκονται εκεί. Η τέχνη, η μουσική, η λογοτεχνία και τα γαστρονομικά επιτεύγματα αντικατοπτρίζουν την κληρονομιά των αφρικανών σκλάβων που είχαν εξαναγκαστεί να εργαστούν στις φυτείες ζάχαρης, τους Αμερντινούς που ζούσαν στα νησιά πριν από την άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου και των Ευρωπαίων αποικιστών.