Οικολογικά Καραϊβικά Θέρετρα

Πώς να επιλέξετε ένα πράσινο ξενοδοχείο στην Καραϊβική

Ψάχνετε να μείνετε σε ένα οικολογικό θέρετρο κατά την επίσκεψή σας στην Καραϊβική; Η περιοχή αυτή είναι μια από τις πιο ευάλωτες από περιβαλλοντική άποψη περιοχές στον κόσμο. Τα περισσότερα από τα πράγματα που αγαπάμε για τη ζωή του νησιού - οι παραλίες, τα κρυστάλλινα νερά, τα δάση βροχής, οι ύφαλοι, τα ψάρια - διατρέχουν υψηλό κίνδυνο από την υπερθέρμανση του πλανήτη και τη ρύπανση. Ο τουρισμός συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πίεση που επικρατεί στο περιβάλλον της Καραϊβικής, και δεν είναι αρκετό να πούμε ότι τα νησιά αυτά κινδυνεύουν να αγαπηθούν μέχρι θανάτου.

Ευτυχώς, η Καραϊβική φιλοξενεί επίσης μερικούς οραματιστές ηγέτες που αναγνωρίζουν τόσο τον κίνδυνο όσο και τις δυνατότητες του τουριστικού κλάδου να είναι καλοί διαχειριστές του περιβάλλοντος. Η Συμμαχία για τον Αειφόρο Τουρισμό της Καραϊβικής, που δημιουργήθηκε το 1997 από την Ένωση Ξενοδοχείων και Τουρισμού της Καραϊβικής, έχει ως καθήκον την προώθηση της υπεύθυνης περιβαλλοντικής και κοινωνικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και των πόρων πολιτιστικής κληρονομιάς στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα. Το CAST δημοσιεύει επίσης ενημερωμένο κατάλογο των πιστοποιημένων ξενοδοχείων Green Globe 50 στην περιοχή.

Ο ιδιοκτήτης Ewald Biemans του Bucuti Beach Resort της Αρούμπα είναι από τους πρωτοπόρους στην υιοθέτηση περιβαλλοντικών βέλτιστων πρακτικών: Το 2003, το ξενοδοχείο ήταν το πρώτο στην Αμερική που έλαβε την περιβαλλοντική πιστοποίηση ISO 14001. Το Biemans προσφέρει μια μεγάλη σειρά ερωτήσεων που θα πρέπει να ζητήσουν από τους ταξιδιώτες να εξασφαλίσουν ότι το ξενοδοχείο ή το θέρετρο τους είναι πραγματικά αφοσιωμένο στη διατήρηση του περιβάλλοντος, όχι μόνο παρέχοντας "greenwash" προς όφελος ανυποψίαστων ταξιδιωτών: