Αεροπλάνα, τρένα και αυτοκίνητα: Πώς να φτάσετε στο Μόντρεαλ

Το Μόντρεαλ, η δεύτερη πιο πολυσύχναστη πόλη του Καναδά μετά το Τορόντο, είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφτείτε. Αυτό το πολιτιστικό κεφάλαιο έχει μια βαριά γαλλική επιρροή, έτσι θα νιώσετε σαν να είστε στην Ευρώπη και όχι στη Βόρεια Αμερική. Είτε παίρνετε αυτοκίνητο, αεροπλάνο, τρένο ή λεωφορείο στο Μόντρεαλ, φτάνοντας σε αυτή την εξελιγμένη ιστορική πόλη αξίζει πολύ την προσπάθεια.

Μόντρεαλ με Λεωφορείο

Αν θέλετε να πάρετε λεωφορείο στο Μόντρεαλ, οι Trailways and Greyhound έχουν καθημερινά ταξίδια από μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και του Σικάγου.

Δείκτες ταξιδιού και κόστος:

Μόντρεαλ με αυτοκίνητο

Ένα νησί στο κέντρο του ποταμού St. Lawrence, το Μόντρεαλ είναι μία ώρα οδήγησης βόρεια των συνόρων Βερμόντ - Νέας Υόρκης και πέντε ώρες ανατολικά του Τορόντο. Η πόλη του Κεμπέκ απέχει σχεδόν τρεις ώρες. Η πρωτεύουσα του Καναδά, η Οτάβα, απέχει 2 ώρες.

Μόντρεαλ από τον αέρα

Οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες εξυπηρετούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Pierre Elliott Trudeau του Μόντρεαλ. Είναι μια καμπίνα ταξί $ 40 στο κέντρο της πόλης. Ανάλογα με την κίνηση, το ταξίδι θα διαρκέσει από 40 λεπτά έως μία ώρα. Αν ο Γάλλος σας είναι αδύναμος, είναι καλύτερο να γράψετε το όνομα του προορισμού σας.

Μεταφορά αεροδρομίου στο Μόντρεαλ

Το λεωφορείο 747 Express Aeroport οδηγεί στο κέντρο της πόλης (777 Rue de la Gauchetiere, στο Πανεπιστήμιο) και στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της πόλης που βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία πάνω από το σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου Berri-UQAM μέσω ενός αριθμού ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης.

Τα εισιτήρια είναι $ 10 με έναν τρόπο.

Το δημόσιο λεωφορείο 204 ανατολικά αφήνει από τις εξωτερικές αναχωρήσεις (επίπεδο εδάφους) κάθε μισή ώρα στον σιδηροδρομικό σταθμό Dorval. Από το Dorval, μεταβείτε στο express λεωφορείο 211 προς το σταθμό Lionel-Groulx του μετρό ή με το τρένο με το τρένο προς το κέντρο της πόλης Windsor και το μετρό Vendome.

Μόντρεαλ με το τρένο

Το Amtrak διαθέτει γραφική, 11ωρη υπηρεσία τρένου από το σταθμό Penn της Νέας Υόρκης που ακολουθεί τον ποταμό Hudson και τη λίμνη Champlain από τα 69 δολάρια.

Η Via Rail προσφέρει υπηρεσίες σε όλο τον Καναδά. Δείγμα δρομολογίων και κόστους: