Γιορτή των Ευχαριστιών του Μοντρεάλ / Δράση de Grâce

Γνωρίζουμε πραγματικά την ημέρα των ευχαριστιών στο Μόντρεαλ;

Μόντρεαλ Ευχαριστιών: Κάνουμε Δράση de Grâce;

Αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τους τρόπους του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ, τότε γνωρίζετε ήδη ότι οι ντόπιοι κάνουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά εδώ, τουλάχιστον σε σύγκριση με την υπόλοιπη Βόρεια Αμερική. Η καναδική ημέρα των ευχαριστιών είναι ένα από αυτά. Και αυτό δεν είναι αυτό που λέγεται. Στο Κεμπέκ, η ημέρα των ευχαριστιών είναι δράση grâce , γαλλική για «δράση χάριτος».

Η Καναδική Ευχαριστία και η δράση de grâce πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Δευτέρα του Οκτώβρη και είναι τεχνικά νόμιμη αργία.

Το 2018, η Καναδική Ευχαριστιών είναι στις 8 Οκτωβρίου και το 2019, είναι στις 7 Οκτωβρίου.

Αλλά το ερώτημα δεν είναι τόσο πολύ, όταν το Μόντρεαλ γιορτάζει τις ευχαριστίες, είναι περισσότερο σύμφωνα με το τι υπάρχει μια ευχαριστία στο Μόντρεαλ καθόλου.

Και η απάντηση εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το ποιον ζητάτε.

Αποσπάστε το έξω ήδη

Για να σας δώσω μια ιδέα για το πού πηγαίνω με αυτό, σκεφτείτε το ακόλουθο ανέκδοτο που συλλέχθηκε από σας αληθινά το απόγευμα της 7ης Οκτωβρίου 2009, όταν βρισκόμουν μέσα σε απόσταση υποκλοπής δύο κοριτσιών έφηβων που κουβεντιάζονταν στα γαλλικά σε λεωφορείο της λεωφόρου Monkland να σταματήσετε στη γειτονιά Notre-Dame-de-Grâce του Μόντρεαλ, ημέρες πριν από το επερχόμενο Σαββατοκύριακο διακοπών. Η ανταλλαγή τους έλεγε μάλλον:

- "Γιορτάζετε την ημέρα των ευχαριστιών;"
- "ΟΧΙ εσυ?"
- "Όχι, ποιος κάνει;"
- "Dunno, δεν μου αρέσει καν γαλοπούλα."

Έτσι ... Είναι αύριο;

Αν ορίσετε τις διακοπές από τη γαλοπούλα και την οικογένεια, καλά, το πρώτο δείπνο διακοπών "ψητό στυλ γαλοπούλας" που είχα ποτέ υπενθυμίσει έχοντας ήταν με φίλους στην ηλικία των 19.

Και αυτό ήταν τα Χριστούγεννα .

Αλλά αν ορίσετε την ημέρα των ευχαριστιών ως ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο με ένα smidgen της οικογένειας ή / και φίλους που σκοπεύουν σε μια ημέρα κατανάλωσης τροφίμων πιο πιθανό να περιλαμβάνουν καπνιστό σκουμπρί από μια ολόκληρη γαλοπούλα με μαρμελάδες, τότε ναι, γιορτάζουμε τις ευχαριστίες στο Μόντρεαλ.

Ακόμα και οι κανονισμοί της επαρχίας του Κεμπέκ για τις εμπορικές ώρες λειτουργίας που επιτρέπονται στο Κεμπέκ κατά τη διάρκεια των νόμιμων αργιών είναι χαλαρότεροι στην καναδική ημέρα των ευχαριστιών από κάθε άλλη γιορτή κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους,

Αλλά αλήθεια? Δεν υπάρχει κανένας κανόνας ούτε πρότυπη παράδοση για την εποχή σε αυτή την πόλη. Κάποιοι ντόπιοι πηγαίνουν όλοι έξω στην καναδική ημέρα των ευχαριστιών, ψήνοντας το πουλί, πασπαλίζοντας τις πατάτες και πετάμε τα βακκίνια στην παρτίδα. Και άλλοι δεν το κάνουν. Εξαρτάται πραγματικά από το άτομο και την οικογένεια.

Αυτό που είναι καθολικό είναι η γεννηθείσα και αναπαραγόμενη Κεμπέκβερς δεν είναι σχεδόν συλλογικά gung-ho για την ημέρα των ευχαριστιών όπως και η υπόλοιπη Βόρεια Αμερική.

Και ανεξάρτητα από το τι εξυπηρετείται την ημέρα των Ευχαριστιών, οι Μόντρεαλς μοιράζονται ένα κοινό πράγμα: οι ντόπιοι αγαπούν να τρώνε καλά. Πολύ καλά. Και οι αγορές των αγροτών είναι από τα αγαπημένα μας μέρη για να εφοδιάσουμε για ένα μεγάλο δείπνο με την οικογένεια και / ή φίλους.

Περισσότερα για την Καναδική Ευχαριστιών στο Μόντρεαλ

Μάθετε τι είναι ανοιχτό και κλειστό κατά τη διάρκεια των Καναδικών Ευχαριστιών στο Μόντρεαλ . Συμβουλευτείτε αυτόν τον πλήρη οδηγό για την Καναδική Ευχαριστία στο Μόντρεαλ για μια συνολική εικόνα του σαββατοκύριακου. Και προγραμματίζετε για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στην πόλη με αυτές τις κορυφαίες συστάσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε στο Σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών του Μόντρεαλ .

Επισκεφτείτε το Μόντρεαλ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Αμερικανικής Ευχαριστίας

Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εδώ είναι τι συμβαίνει στο Σαββατοκύριακο του Μόντρεαλ Αμερικανών Ευχαριστιών .