Χρειάζεστε συμβουλή για μια κρουαζιέρα;

Ιστορικό και υπόβαθρο της ανατροπής

Η προσγείωση σε ένα κρουαζιερόπλοιο πρέπει να είναι ένα από τα πιο συζητημένα θέματα σχετικά με την κρουαζιέρα. Πότε συμβουλεύετε; Πόσο συμβουλεύετε; Σε ποιους συμβουλεύετε; Αυτές οι ερωτήσεις παρεμποδίζουν τους περισσότερους ταξιδιώτες, αλλά οι κρουαζιέρες είναι ιδιαίτερα αμφισβητημένοι, δεδομένου ότι οι συμβουλές αντιμετωπίζονται διαφορετικά από ό, τι σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια.

Οι πρακτικές ανατροπής ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των γραμμών κρουαζιέρας σήμερα, κυμαινόμενες από την απαιτούμενη πρόσθετη χρέωση υπηρεσιών μέχρι την καθυστέρηση καθόλου.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε την πολιτική της γραμμής κρουαζιέρας προτού ταξιδέψετε, ώστε να μπορείτε να υπολογίζετε ανάλογα. Κατά τον προγραμματισμό της κρουαζιέρας σας, συμβουλευτείτε τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή τη γραμμή κρουαζιέρας σχετικά με την πολιτική ανατροπής. Συχνά οι συνιστώμενες συμβουλές, που τρέχουν από περίπου $ 10 έως $ 20 ανά επιβάτη ανά ημέρα, δημοσιεύονται είτε στο φυλλάδιο κρουαζιέρας είτε στη σελίδα της γραμμής κρουαζιέρας. Ο διευθυντής κρουαζιέρας θα υπενθυμίσει επίσης στους επιβάτες πόσα και ποιος ο σύλλογος κρουαζιερόπλοιων συνιστά να συμβουλεύετε.

Οι περισσότερες συμβουλές για τα κρουαζιερόπλοια είναι πραγματικά τέλη εξυπηρέτησης, γεγονός που είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γραμμές κρουαζιέρας φαίνεται να κινούνται προς την κατεύθυνση της προσθήκης μιας κατ 'αποκοπή αμοιβής στον λογαριασμό σας επί του σκάφους, Τα νέα κρουαζιερόπλοια πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας δεν καταβάλλουν στον υπάλληλό τους ένα ζωντανό μισθό, και συμβουλές ή χρεώσεις υπηρεσιών αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης τους. Προκειμένου να διατηρηθεί η μειωμένη τιμή, οι επιβάτες αναμένεται να επιχορηγούν το προσωπικό εξυπηρέτησης μέσω αυτών των προστιθέμενων τελών ή συμβουλών.

Όλες οι συμβουλές δόθηκαν στους στελεχών και το προσωπικό της τραπεζαρίας την τελευταία νύχτα της κρουαζιέρας. Οι φάκελοι πέρασαν στους επιβάτες και παρουσιάσατε την άκρη του μετρητή στο διαχειριστή της καμπίνας και την παρέδωσα στο προσωπικό αναμονής στο δείπνο. Ορισμένα κρουαζιερόπλοια εξακολουθούν να ακολουθούν αυτήν την πολιτική, αλλά οι περισσότεροι προσθέτουν μια κατ 'αποκοπή αμοιβή ανά ημέρα στο λογαριασμό σας, η οποία μπορεί ή όχι να προσαρμοστεί προς τα κάτω, ανάλογα με τη γραμμή κρουαζιέρας.

Εάν το τέλος είναι απαραίτητο και δεν μπορεί να προσαρμοστεί προς τα κάτω, είναι μια πραγματική χρέωση υπηρεσιών και δεν διαφέρει από μια χρέωση λιμένα. Οι περισσότερες γραμμές κρουαζιέρας προσθέτουν τη συνιστώμενη χρέωση υπηρεσιών στον λογαριασμό σας και μπορείτε να την προσαρμόσετε αν το θεωρείτε απαραίτητο. Προσωπικά, ένα από τα πράγματα που αγαπώ για την κρουαζιέρα είναι το πλήρωμα. Δεν έχω καταλάβει ποτέ ανθρώπους που δεν σκέφτονται ότι το πλήρωμα άξιζε τουλάχιστον την προτεινόμενη χρέωση / απόρριψη.

Τα τελευταία χρόνια, οι γραμμές κρουαζιέρας έχουν απομακρυνθεί από την παραδοσιακή απόρριψη για δύο λόγους. Πρώτον, καθώς ταξίδευαν ως διεθνείς, οι γραμμές κρουαζιέρας αναγνώρισαν ότι πολλοί επιβάτες από τη Δυτική Ευρώπη και την Άπω Ανατολή δεν ήταν εξοικειωμένοι με την απόρριψη. Ήταν ευκολότερο να προσθέσετε μόνο ένα τέλος υπηρεσίας στον λογαριασμό (όπως συμβαίνει στα περισσότερα ξενοδοχεία της Ευρώπης) παρά να εκπαιδεύσετε τους επιβάτες. Δεύτερον, πολλά μεγάλα κρουαζιερόπλοια έχουν προσθέσει πολλές εναλλακτικές τραπεζαρίες και έχουν απομακρυνθεί από σταθερούς χρόνους καθισμάτων και τραπέζια. Οι επιβάτες έχουν διαφορετικό προσωπικό αναμονής κάθε βράδυ, γεγονός που καθιστά την απόρριψη πιο προβληματική. Η προσθήκη μιας χρέωσης υπηρεσίας που πρέπει να κατανεμηθεί μεταξύ όλων των υπαλλήλων αναμονής είναι ευκολότερη για όλους, παρόλο που οι κορυφαίοι καπετάνιοι και οι υπαίθριοι υπάλληλοι πιθανότατα κάνουν λιγότερο από ό, τι συνήθιζαν, καθώς η χρέωση υπηρεσιών χωρίζεται σε περισσότερα κομμάτια.

Πολλά κρουαζιερόπλοια επιθυμούν ότι όλες οι γραμμές κρουαζιέρας θα υιοθετήσουν τις πολιτικές "ανεκμετάλλευτης ανατροπής" των υπερσύγχρονων γραμμών όπως Regent Seven Seas, Seabourn και Silversea. Ωστόσο, φαίνεται ότι η έννοια της χρέωσης υπηρεσίας είναι εδώ για να μείνει.

Παρακάτω υπάρχουν συνδέσεις ή πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές απορρίψεων σε ορισμένες από τις μεγάλες γραμμές κρουαζιέρας.

Συμβουλές και συμβόλαια χρέωσης υπηρεσιών σε μερικές από τις μεγάλες γραμμές κρουαζιέρας

Πολλές από τις κύριες γραμμές κρουαζιέρας προσθέτουν αυτόματα μια καθημερινή χρέωση υπηρεσιών στον τελικό λογαριασμό σας. Αυτή η χρέωση υπηρεσιών καλύπτει συμβουλές και φιλοδωρήματα, αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δώσουν στο προσωπικό πρόσθετα χρήματα για επιπλέον υπηρεσίες.