Πώς να καλέσετε την Ελλάδα / Καλέστε από την Ελλάδα

Μπερδεμένος από τους ατελείωτες αριθμούς που πρέπει να καλέσουμε όταν καλούμε διεθνώς; Εδώ είναι πώς να περάσετε στην Ελλάδα - και από την Ελλάδα!

Δυσκολία

Μέση τιμή

Χρόνος που απαιτείται

5 λεπτά

Εδώ είναι πώς

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κωδικό περιοχής - είναι πλέον απαραίτητο για όλες τις κλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών κλήσεων. Δείτε παρακάτω χρήσιμες συνδέσεις.
  2. Καταθέστε τα κέρματά σας αν το τηλέφωνο τα δέχεται (όλο και πιο σπάνια) ή εισάγετε την κάρτα τηλεφώνου που έχετε αγοράσει προηγουμένως. Βεβαιωθείτε ότι η κάρτα του τηλεφώνου σας ταιριάζει με το λογότυπο στο περίπτερο που χρησιμοποιείτε.
  1. Ακούστε τον "τόνο κλήσης" - μια σειρά από μπιπ. Αυτό δεν θα είναι ο τόνος που συνηθίζετε και ακούγεται σαν ένα διακοπτόμενο σήμα απασχολημένος. Δεν είναι.
  2. Καλέστε τον αριθμό. Τα σταθερά μπιπ δείχνουν ότι είναι απασχολημένος.
  3. Για κλήσεις από Αθήνα σε άλλη ελληνική πόλη, προσθέστε τον κωδικό περιοχής της πόλης που καλείτε. Θα χρειαστεί να προηγηθεί αυτό με 2 - πράγμα που κάνει έναν τριψήφιο κωδικό περιοχής.
  4. Για κλήσεις από Αθήνα σε άλλη χώρα, πρώτα, μετρήστε τα χρήματά σας - είναι ακριβό! Προσοχή στις προσαυξήσεις του ξενοδοχείου, συχνά ίσες με το κόστος της ίδιας της τηλεφωνικής κλήσης.
  5. Βρείτε ένα σύγχρονο τηλεφωνικό θάλαμο ή πηγαίνετε στο γραφείο του ΟΤΕ που βρίσκεται σε όλες τις σημαντικές πόλεις.
  6. Καλέστε τον διεθνή κωδικό άμεσης κλήσης - από όλη την Ελλάδα, είναι 00.
  7. Στη συνέχεια, καλέστε τον κωδικό χώρας (δείτε συμβουλές παρακάτω).
  8. Τέλος, καλέστε τον αριθμό, συμπεριλαμβανομένου του κωδικού περιοχής (αλλά παραλείποντας το '1' που καλείται μερικές φορές για μεγάλες αποστάσεις πριν από τον κωδικό περιοχής). Θα πρέπει να ακούσετε ένα κανονικό κουδούνισμα και να συνδεθείτε.
  1. Εάν χρησιμοποιείτε κάρτα τηλεφώνου από τη χώρα σας, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται από τον εκδότη.
  2. Καλώντας ένα πλοίο; Επικοινωνήστε με το χειριστή πλοίου-ξηράς στη διεύθυνση 158.
  3. Από τον Ιανουάριο του 2003, οι κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα απαιτούν "6". Ο προηγούμενος κωδικός ήταν 093, 097, και ούτω καθεξής. Ο νέος κωδικός είναι 693, 697, κλπ. Ορισμένα παλιά τυπωμένα υλικά μπορεί να έχουν τους κωδικούς μηδέν. αν δεν μπορείτε να περάσετε, δοκιμάστε να αλλάξετε το μηδέν σε έξι.
  1. Συμβουλή: Αγοράστε την πρώτη σας τηλεφωνική κάρτα στο αεροδρόμιο όταν φτάσετε. Προσπαθήστε να καλέσετε το ξενοδοχείο σας χρησιμοποιώντας το. Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη χρήση της κάρτας, ρωτήστε τον υπάλληλο που την αγόρασα από αυτό που κάνετε λάθος.

Συμβουλές

  1. Διαβάστε τις επίσημες οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο. Το μέσο πρωτόκολλο κλήσης τηλεφωνικού αριθμού άλλαξε τρεις φορές μεταξύ 2000 και 2003. Τα τυπωμένα υλικά, τα αναρτημένα σήματα και οι παρωχημένοι πόροι ενδέχεται να περιλαμβάνουν αριθμούς παλαιού τύπου.
  2. Για να καλέσετε τις Η.Π.Α. ή τον Καναδά από την Ελλάδα, αρχίστε με 001 ακολουθούμενο από τον κωδικό χώρας, τον κωδικό περιοχής και τον αριθμό. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 0044, ο Καναδάς είναι 011, η Ιρλανδία 353, η Αυστραλία 61.
  3. Οι κλήσεις μεγάλων αποστάσεων από την Ελλάδα είναι δαπανηρές. Ελέγξτε πρώτα με τον παροχέα σας ή προετοιμαστείτε για ένα μεγάλο λογαριασμό ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο πληρώνετε ή από πού τηλεφωνείτε.
  4. Ορισμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι ενδέχεται να μην χειρίζονται διεθνείς κλήσεις. Τα άτομα με πιο σύγχρονο εξοπλισμό που αναζητούν είναι πιο πιθανό να το κάνουν.
  5. Οι χρήστες κινητών κινητών τηλεφώνων μπορούν στην πραγματικότητα να πληρώνουν λιγότερο σε ορισμένες περιπτώσεις από τους καλούντες, αλλά θα πληρώνουν ακόμη περισσότερο από ό, τι είναι συνηθισμένοι στο σπίτι.

Ο, τι χρειάζεσαι