Ελλάδα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο

Ένας τολμηρός ταξιδιώτης

Εκμεταλλευτείτε τις διακοπές στην Ελλάδα; Το ταξίδι στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο παρέχει εκπτώσεις εκτός εποχής, ελαφριά πλήθη, καλή ποιότητα ατμόσφαιρας στην Αθήνα και πλούσια και κινούμενη γιορτή των Χριστουγέννων, ακολουθούμενη από εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς και Θεοφάνους .

Χριστούγεννα στην Ελλάδα

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι ειδικές στιγμές, ξεκινώντας με την γιορτή του Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου, όταν πολλοί Έλληνες ανταλλάσσουν δώρα.

Σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ο εορτασμός της Ελλάδας παραμένει επίσημος και μετακινούμενος, ένας χρόνος για πίστη και οικογένεια, με ελάχιστα από τους εμπορικούς επισκέπτες να είναι συνηθισμένοι να βλέπουν αλλού, αν και αυξάνονται κάθε χρόνο.

Είναι ένας καλός λόγος να πάτε τώρα. Λόγω της διαρκούς οικονομικής κρίσης, αν και αρχίζει να γυρίζει, αυτό το έτος μπορεί να εξακολουθεί να είναι ένα πιο παραδοσιακό Χριστούγεννα με λιγότερα glitz. Χωρίς μεγάλη υποστήριξη από την πολιορκημένη ελληνική κυβέρνηση, οι εορτασμοί βρίσκονται στα χέρια των ίδιων των πόλεων και των πόλεων.

Στην Αθήνα, η πλατεία Συντάγματος θα διακοσμηθεί με διακοσμητικά αντικείμενα από μαθητές με Χριστουγεννιάτικο "δέντρο" που δημιουργήθηκε από μαθητές τέχνης. Τα κενά καταστήματα, τα οποία, δυστυχώς, υπάρχουν πολύ περισσότερα από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, θα χρησιμεύσουν ως προσωρινοί χώροι προβολής τέχνης. Συνολικά, θα υπάρχουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις τρεις κύριες πλατείες του Συντάγματος, της Κοτζιάς και του Κλεφθόνου, σε διάφορα μέρη στις γειτονιές της Αθήνας και σε πολιτιστικά κέντρα.

Στη Φλώρινα, στις 23 και 24 Δεκεμβρίου, θα δείτε ένα παραδοσιακό Φεστιβάλ Bonfire που διοργανώνεται στον Άγιο Παντελεήμονα, κοντά στον Αμύνταιο. Θυμηθείτε ότι ο καιρός μπορεί να είναι παράγοντας ταξιδιού.

Η Φλώρινα είναι περίπου δυόμισι ώρες με το αυτοκίνητο από τη Θεσσαλονίκη. Το Amynteo προσφέρει επιλογές στο ξενοδοχείο. βιβλίο μπροστά.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αναζητήστε μια δωρεάν συναυλία και πυροτεχνήματα που χρηματοδοτούνται από την πόλη. Ελέγξτε την επίσημη ιστοσελίδα της Αθήνας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολλές επιχειρήσεις, τοποθεσίες και μουσεία θα κλείσουν ακανόνιστα μέσα από την περίοδο των διακοπών.

Επισήμως, οι πραγματικές ημερομηνίες 25 έως 26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου είναι οι μόνες που υποτίθεται ότι επηρεάζονται - αλλά παρακαλούμε να ελέγξετε πριν κάνετε τα τελικά σχέδια.

Θα υπάρξει συνήθως μια μικρή ταξιδιωτική κρίση λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και λίγο μετά την 1η Ιανουαρίου και πάλι μετά τις 6 Ιανουαρίου, καθώς κάποιοι Έλληνες πηγαίνουν στο σπίτι για τις διακοπές τους και στη συνέχεια επιστρέφουν στην Αθήνα. Φέτος, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες ίσως να μην ταξιδεύουν τόσο πολύ για τις διακοπές, οπότε ο πιο απλός επισκέπτης πιθανότατα θα βρει χώρο σε αεροπλάνα και πορθμεία.

Δεκέμβριος Γρήγορη εμφάνιση

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Ο κωδικός ελληνικού αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τις δικές σας εκδρομές στη Σαντορίνη και ημερήσιες εκδρομές στη Σαντορίνη

Γρήγορη ματιά τον Ιανουάριο:

Ο καιρός της ηπειρωτικής χώρας: Ψυχρός και υγρός. χιόνι στα βουνά.
Νησί / παράκτιος καιρός: Ψυχρός, υγρός (μερικές φορές χιονισμένος), και άνεμος. Ηλιόλουστες, ευχάριστες μέρες είναι συνήθως πολύ περιορισμένες.
Τιμές: Χαμηλή
Εκδηλώσεις: Πολλές εκδηλώσεις, που απευθύνονται κυρίως στους Έλληνες λάτρεις των τεχνών. Υπάρχουν εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς, στη συνέχεια Θεοφανίας στις 6 Ιανουαρίου. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε πολλές άλλες τοποθεσίες, παίζονται, συναυλίες κ.λπ.


Εγκαταστάσεις: Ξενοδοχεία και εστιατόρια σε πολλά νησιά θα κλείσουν. Η σεζόν του σκι είναι σε πλήρη εξέλιξη, αν και ο κακός καιρός μπορεί να επηρεάσει. Οι λιμενικές επισκέψεις με διαγωνισμό από κρουαζιερόπλοια μπορεί να ακυρωθούν λόγω τραχύντων υδάτων.
Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται όλο και πιο έντονα στην Αθήνα και αλλού, ενώ τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία φιλοξενούν συνήθως ένα πάρτι. Στο νησί της Χίου, τα μοντέλα των πλοίων δημιουργούνται και μεταφέρονται από ομάδες ψαράδων που τραγουδούν τραγούδια. Πρώτος Ιανουάριος είναι η γιορτή του Αγίου Βασιλείου, όταν πολλοί Έλληνες ασκούν το παλιό έθιμο να κόψουν ένα κομμάτι της Βασιλόπιτας με την ελπίδα να βρουν ένα τυχερό νόμισμα κρυμμένο από τον αρτοποιό. Παρόλο που ο Άγιος Νικόλαος φαίνεται να είναι πιο προφανής έμπνευση για τον Άγιο Βασίλη, είναι ο Άγιος Βασίλειος που επισκέπτεται με δώρα αυτήν την ημέρα. Παίζοντας κάρτες σε ένα τραπέζι που καλύπτεται με τυχερό πράσινο αισθάνθηκε επίσης υποτίθεται ότι θα εξασφαλίσει αφθονία όλο το χρόνο μέσω.

Οι εορτασμοί των Θεοφανίων σε πόλεις δίπλα στη θάλασσα ή από ποτάμια θα περιλαμβάνουν τον τοπικό ιερέα που ρίχνει σταυροειδή στα νερά, όπου ανασύρεται από ατρόμητους νεαρούς άνδρες που καταδύονται γι 'αυτό στα ψυχρά νερά, μια ευλογία των υδάτων που χρονολογούνται από την αρχαιότητα .

Την ημέρα του βαπτίσματος του Ιησού, πολλές ελληνικές ορθόδοξες οικογένειες οργανώνουν τα βαπτίσματα των παιδιών για αυτήν την ημέρα. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Αθήνας, ο Πειραιάς έχει μια ιδιαίτερα πλούσια τελετή.

Στις 8 Ιανουαρίου , μερικά απομακρυσμένα χωριά ασκούν ανατροπή ρόλων, ενώ οι γυναίκες επιδιώκουν ανδρικές δραστηριότητες (που συνίστανται κατά κύριο λόγο στην κατανάλωση καφέ στα καφενεία και τα χαρτιά) ενώ οι άντρες προσπαθούν να εκπληρώσουν τους ρόλους των γυναικών στο σπίτι.

Μια εορταστική βραδιά ακολουθεί τα πράγματα να επιστρέφουν στο "κανονικό" για ένα ακόμη έτος - και ίσως κάποια νέα κατανόηση να παραμείνει, τουλάχιστον για μερικούς μήνες!

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις με έκπτωση προς Αθήνα

Βρείτε και συγκρίνετε έκπτωση ενοικίαση αυτοκινήτων στην Αθήνα

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές σε ξενοδοχεία στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα

Μερικά από τα καλύτερα ελληνικά νησιά

Ναός-στέμματος Αίγινα

Ελληνικές εκδρομές, εκδρομές και ειδικές εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο

Εβδομαδιαίες Αναχωρήσεις τον Δεκέμβριο: Κρουαζιέρα 8 ημερών Κλασικής Ελλάδας από το Brendan Tours Ελληνικές Περιηγήσεις, Εκδρομές και Ειδικές Εκδηλώσεις τον Ιανουάριο

Περιήγηση Πρωτοχρονιάς - Special Athens από το Fantasy Travel
6η ημέρα Super Saver της Αθήνας από την Πύλη 1 6ημέρα Super Saver της Αθήνας από την πύλη 1
Καθημερινές αναχωρήσεις - 5 ημερών στην Αθήνα από το Fantasy Travel
6-14 Ιανουαρίου 8ήμερη εκδρομή κλασικής Ελλάδας από το Brendan Tours
20-28 Ιανουαρίου 8ήμερη εκδρομή κλασικής Ελλάδας από το Brendan Tours

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε πτήσεις με έκπτωση προς Αθήνα

Βρείτε και συγκρίνετε έκπτωση ενοικίαση αυτοκινήτων στην Αθήνα

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές σε ξενοδοχεία στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα

<