Πώς να πίνετε νόμιμα στην Ελλάδα

Είτε ούζο είτε άλλο ποτό, οι Έλληνες απολαμβάνουν ένα καλό ποτό

Δεν υπάρχει νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ στην Ελλάδα εάν πίνετε σε ιδιωτικό χώρο. Ωστόσο, αν θέλετε να αγοράσετε αλκοόλ και ποτά στο κοινό, πρέπει να είστε 18 ετών. Αυτός είναι τουλάχιστον ο νόμος, αν και δεν εφαρμόζεται πάντα αυστηρά.

Το πόσιμο και η οδήγηση είναι παράνομα στην Ελλάδα, όπως είναι παντού. Οι κυματισμοί, οι σκοτεινές οδούς, τα άγνωστα αυτοκίνητα, τα απροσδόκητα εμπόδια και οι στενές λωρίδες συνδυάζονται για να προσφέρουν στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε το πίνετε είτε όχι.

Είναι τόσο επικίνδυνο για τους Έλληνες όσο και για τους τουρίστες.

Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατανάλωση αλκοόλ κατά την επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ποιο είναι το Νομικό Όριο για την κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση στην Ελλάδα;

Το νόμιμο όριο είναι χαμηλότερο στην Ελλάδα από ό, τι στις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Μόνο 0,05 θα σας ταξινομήσει ως νόμιμα μεθυσμένος, σε σύγκριση με 0,08 στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία. Αν έχετε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στην Ελλάδα, πρέπει να πληρώσετε το πρόστιμο, το οποίο μπορεί να είναι εκατοντάδες ευρώ. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι μπορείτε να οδηγείτε πολύ καλά ενώ είστε σε κατάσταση μέθης, ο εξίσου μεθυσμένος τύπος στο άλλο αυτοκίνητο μπορεί να μην είναι τόσο ταλαντούχος.

Τι είναι το ούζο;

Ένα απεριτίφ αρωματισμένο με άνισο, το ούζο είναι το εθνικό αλκοολούχο ποτό της Ελλάδας (αν και καταναλώνεται ευρέως στον Λίβανο και στην Κύπρο). Αν σχεδιάζετε να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα, σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσετε το ούζο, αλλά να σας συμβουλεύουμε: είναι πιθανώς ισχυρότερο από τα περισσότερα λικέρ που συνηθίζουν οι αμερικανοί τουρίστες.

Το ούζο συνήθως αναμιγνύεται με νερό και σερβίρεται με απλή ψύξη ή με πάγο. Και παρά την έντονη γεύση του, τα ούζο ζευγάρια εκπληκτικά καλά με μικρές πλάκες φαγητού ή σνακ (γνωστούς ως mezes). Το πόσιμο ούζο με φαγητό συνιστάται. όπως με κάθε αλκοόλ, τα τρόφιμα θα επιβραδύνουν την απορρόφησή του και θα σας εμποδίσουν να αισθανθείτε υπερβολικά μεθυσμένος πολύ γρήγορα.

Το αλκοόλ είναι φθηνό στην Ελλάδα

Ένα κοινό συναίσθημα μεταξύ των ανθρώπων που ταξιδεύουν στην Ελλάδα: "Το λικέρ είναι τόσο φτηνό σε αυτή τη σειρά κλασσικών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης που τροφοδοτούν νέους ανθρώπους όπως και εγώ!"

Και είναι πιθανώς και φθηνή ποιότητα. Μερικές φορές, μπορεί ακόμη και να κόβεται επικίνδυνα με καθαρές βιομηχανικές αλκοόλες. Αν αυτή η ποτό είναι πολύ καλή για να πιστέψεις, είναι. Και μόνο επειδή χύνεται από ένα μπουκάλι κορυφαίας μάρκας δεν σημαίνει ότι ξεκίνησε σε ένα.

Για το λόγο αυτό, πολλοί συμμετέχοντες επιμείνουν σε εμφιαλωμένες μπύρες, οι οποίες είναι συνήθως αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι και είναι πιο δύσκολο να τους παραβιάσουν. (Εάν μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μπάρμαν ανοιχτό το μπουκάλι σας, ακόμα καλύτερα.) Ακόμη και έμπειροι και επιφυλακτικοί Έλληνες μπορούν να πιαστούν από το κακό οινόπνευμα που σερβίρεται σε αυτά τα είδη θέσεων.

Αν σχεδιάζετε να πίνετε αλκοόλ και γνωρίζετε ότι μπορεί να έχετε μεθυσμένος, ακολουθήστε τα ίδια μέτρα ασφαλείας που θα κάνατε εάν βρισκόσασταν στο σπίτι. Εκκενώστε ένα τραπέζι σε μια ταβέρνα σε απόσταση αναπνοής ή ταξί από το ξενοδοχείο σας. Και πάλι, μια υπενθύμιση για το γιατί οι Έλληνες παραδοσιακά περιλαμβάνουν μια συνοδεία μεζών , μικρά σνακ, με τα ποτά τους: επιβραδύνει τη διαδικασία της μεθόδου.