Βρείτε θέσεις εργασίας στην Ελλάδα για το καλοκαίρι

Οι περισσότεροι νέοι αλλοδαποί που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα βρίσκουν εργασία σε μπαρ σε τουριστικές περιοχές. Γενικά, οι ιδιοκτήτες μπαρ αναζητούν ανθρώπους που μιλούν τις γλώσσες των τουριστών που έρχονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αν ψάχνετε για δουλειά στην Ελλάδα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να πάτε όπου οι συμπολίτες σας τείνουν να συγκεντρώνονται. Τα Ιόνια νησιά προσελκύουν τους Βρετανούς και μερικούς Ιταλούς. Η Κρήτη έχει μεγάλη συγκέντρωση Γερμανών ταξιδιωτών. Η Ρόδος είναι ένα άλλο νησί δημοφιλές με τους Βρετανούς.

Οι Αμερικανοί πάνε παντού αλλά συχνά βρίσκονται στην Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Δεν μπορεί να ταιριάζει μπαρ ή να περιμένει τραπέζια; Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εργασία σας ως υποστηρικτής συλλόγων στην Ελλάδα.

Η Νομιμότητα της Εργασίας στην Ελλάδα

Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να εργαστούν νόμιμα στην Ελλάδα. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών είναι απίθανο να είναι σε θέση να εργαστούν νόμιμα στην Ελλάδα σε μερικές και βραχυπρόθεσμες θέσεις. Εάν πρόκειται να εργαστείτε με μια μεγάλη διεθνή εταιρεία, θα σας βοηθήσουν με τις νομικές αρχές της εργασίας στην Ελλάδα.

Η Πραγματικότητα της Καλοκαιρινής Εργασίας στην Ελλάδα

Πολλές θέσεις απασχόλησης μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα είναι για μέρη που δεν επιθυμούν να πληρώσουν το πλήρες μερίδιο των φόρων απασχόλησης. Ακόμη και οι πολίτες της ΕΕ μπορεί να βρεθούν να προσφέρονται εργασία που πληρώνεται "κάτω από το τραπέζι". Ο κίνδυνος για αυτές τις δουλειές είναι ότι μπορείτε να συλληφθείτε και να στείλετε στο σπίτι και να αρνηθείτε την είσοδο στην Ελλάδα στο μέλλον. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας εργαζόμενος μπορεί να μην έχει ουσιαστικά καμία επιλογή για να πάρει την αμοιβή του αν ο ιδιοκτήτης αθετήσει.

Διαγωνισμός Εργασίας στην Ελλάδα

Λόγω των νομισματικών ζητημάτων και των επιπέδων αμοιβής στο σπίτι, ορισμένα έθνη έχουν αφθονία νέων, συχνά μορφωμένων, που θέλουν να περάσουν ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα. Τον τελευταίο καιρό, πολλοί υπάλληλοι προέρχονται από την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τις πρώην σοβιετικές χώρες. Σε πολλούς από αυτούς, τα χαμηλά ποσοστά αμοιβής στην Ελλάδα μπορεί να είναι κάπως καλύτερα από αυτά που βρίσκουν στο σπίτι και συχνά θα εργάζονται σκληρότερα και περισσότερο από τους ομολόγους τους σε άλλα έθνη.

Υπάρχουν επίσης οργανισμοί που ασχολούνται με την τοποθέτηση θέσεων εργασίας από αυτές τις χώρες και διευκολύνουν τους εργαζόμενους να φτάνουν από και προς την Ελλάδα. Πολλοί επιστρέφουν κάθε χρόνο.

Τι θα πληρώσει η θερινή εργασία σας στην Ελλάδα;

Αν σκέφτεστε να πληρώσετε ισοδύναμα με αυτό που θα έχετε για μια παρόμοια δουλειά πίσω στο σπίτι, σκεφτείτε ξανά. Οι ωριαίοι μισθοί είναι συχνά τόσο χαμηλοί όσο 2 ή 3 Ευρώ, και μερικές θέσεις μπορεί ακόμη και να περιμένουν να δουλέψετε μόνο για συμβουλές. Άλλοι μπορεί (παράνομα) να ζητήσουν μετοχές. Ενώ οι εργασίες σέρβις μπορούν να επωφεληθούν από συμβουλές, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα εξακολουθούν να ισούνται με τα ποσοστά αποδοχών στο σπίτι.

Κάποιες καλοκαιρινές εργασίες στην Ελλάδα θα παράσχουν ένα μέρος για να μείνουν και κάποια τρόφιμα, και αν συμβαίνει αυτό, η επιβίωση από τους χαμηλόμισθους είναι τουλάχιστον δυνατή. Σε μέρη όπως η Ίος, υπάρχουν φτηνά ξενοδοχεία τα οποία ενοικιάζουν κοινόχρηστους χώρους στους καλοκαιρινούς εργάτες για 14 ευρώ ή έτσι μια νύχτα.

Τι είδους ώρες θα εργαστείτε στην Ελλάδα;

Πολλές καλοκαιρινές δουλειές στην Ελλάδα είναι ακριβώς αυτό - οι καλοκαιρινές εργασίες. Συχνά οι εργοδότες θα περιμένουν έναν υπάλληλο να εργάζεται κυριολεκτικά κάθε μέρα της θερινής περιόδου, συχνά για δέκα ή δώδεκα ώρες την ημέρα.

Δεν πάω να περιμένω πίνακες - Πάω να διδάξω αγγλικά!

Να είσαι προσεκτικός. Υπάρχει ένας αριθμός θέσεων που υποδηλώνουν ότι μπορείτε να πάρετε ένα σύντομο εκπαιδευτικό μάθημα μαζί τους στην Ελλάδα με δικά σας έξοδα και στη συνέχεια να διδάξετε αγγλικά σε μια δουλειά που σας βοηθούν να βρείτε.

Ορισμένες από αυτές είναι απάτες, απλές και απλές. Δεν υπάρχει έλλειψη αγγλόφωνων στην Ελλάδα, και τα αγγλικά διδάσκονται στα σχολεία που ξεκινούν από την τρίτη τάξη. Οι νόμιμες ευκαιρίες απασχόλησης για τη διδασκαλία των αγγλικών είναι σχετικά λίγες και συνήθως θα απευθύνονται σε αναγνωρισμένους καθηγητές και σε άλλους με εκτεταμένη ή εξειδικευμένη εμπειρία και όχι σε νέους και περιστασιακούς γηγενείς ομιλητές αγγλικών.