Κανόνες της Οδού στην Ελλάδα

Γνωρίστε αυτά πριν πάρετε πίσω από το τιμόνι

Σημείωση: Πολλοί από αυτούς τους κανόνες αγνοούνται από πολλούς Έλληνες οδηγούς, αλλά οι τουρίστες το κάνουν σε κίνδυνο.

Ελάχιστη ηλικία: Οι οδηγοί πρέπει να είναι 18.

Ζώνες ασφαλείας: Πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων. Με το υψηλό ποσοστό ατυχημάτων της Ελλάδας, παρακαλώ, καθένας, τραβήξτε τον εαυτό σας μέσα.

Παιδιά: Παιδιά κάτω των 10 ετών δεν μπορούν να καθίσουν στο μπροστινό κάθισμα.

Όρια ταχύτητας Χρησιμοποιήστε αυτά ως οδηγό, αλλά πάντα υπακούστε στα δημοσιευμένα όρια, τα οποία μπορεί να διαφέρουν.
Αστικές περιοχές: 30 mph / 50 km / h
Εξωτερικές πόλεις: 68 mph / 110 km / h
Αυτοκινητόδρομοι / αυτοκινητόδρομοι: 75 mph / 120 km / h

Χρησιμοποιώντας το Κέρας: Τεχνικά, είναι παράνομο στις πόλεις και τις αστικές περιοχές εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Χρησιμοποιήστε το ελεύθερα αν χρειαστεί. θα μπορούσε να σώσει τη ζωή σας. Σε ορεινούς δρόμους, πάντα κάνω ένα σύντομο μπιπ λίγο πριν περάσω μια τυφλή καμπύλη.

Οδήγηση στη μέση του δρόμου Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο, ειδικά σε στενούς δρόμους, και δεν είναι απαραιτήτως κακή ιδέα, αν αναμένετε να αποφύγετε ξαφνικές παρεμπόδισης, όπως βράχια, βοσκότοπους ή απροσδόκητο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Μία ελληνίδα μου εξήγησε λέγοντας: "Αν οδηγώ στη μέση, πάντα έχω να πάω". Αλλά είναι πολύ ενοχλητικό να βλέπετε ένα αυτοκίνητο να φουσκώνει προς το μέρος σας πάνω από τη μέση γραμμή.

Χώρος στάθμευσης: Απαγορεύεται (αν και δεν μπορεί να σημειωθεί) μέσα σε 9 πόδια από έναν κρουαζιερόπλοιο, 15 πόδια από μια διασταύρωση, ή 45 πόδια από μια στάση λεωφορείου.

Σε ορισμένες περιοχές, η στάθμευση στο δρόμο απαιτεί την αγορά εισιτηρίου από περίπτερο. Αυτές οι περιοχές θα δημοσιεύονται συνήθως τόσο στα αγγλικά όσο και στα ελληνικά.

Μετακίνηση εισιτηρίων παραβίασης Τα πρόστιμα είναι ακριβά, συχνά εκατοντάδες ευρώ. Με την τρέχουσα οικονομική κρίση της Ελλάδας, τα ποσοστά εκτέλεσης πιθανότατα θα αυξηθούν.

Άδειες οδηγού: Οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους. Άλλοι υπήκοοι θα πρέπει να έχουν μια διεθνή άδεια οδήγησης , αν και στην πράξη, συνήθως αναγνωρίζεται μια αναγνωρίσιμη άδεια χρήσης φωτογραφιών.

Οι αμερικανικές άδειες έχουν γίνει άμεσα αποδεκτές στο παρελθόν, αλλά προτείνω να έχει η διεθνής έκδοση ως εύχρηστη δεύτερη μορφή ταυτότητας.

Οδική Βοήθεια: Η ELPA προσφέρει κάλυψη στα μέλη του AAA (Triple-A), του CAA και άλλων παρόμοιων υπηρεσιών βοήθειας, αλλά οποιοσδήποτε οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους. Επικοινωνήστε με το τμήμα μελών για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των κοινών υπηρεσιών ELPA στην Ελλάδα.

Η ELPA διαθέτει αριθμούς γρήγορης πρόσβασης στην Ελλάδα: 104 και 154.

Περιορισμένη Περιοχή Αθηνών: Η κεντρική περιοχή της Αθήνας περιορίζει την πρόσβαση των αυτοκινήτων στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, με βάση το κατά πόσον η πινακίδα κυκλοφορίας αυτοκινήτου τελειώνει ή όχι, αλλά οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν για ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα .

Οδηγώντας το δικό σας αυτοκίνητο: Χρειάζεστε έγκυρη εγγραφή, απόδειξη ασφαλιστικής κάλυψης σε διεθνές επίπεδο (ελέγξτε εκ των προτέρων με την ασφαλιστική σας εταιρεία!) Και την άδεια οδήγησης.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης: Για τους επισκέπτες στην Ελλάδα, καλέστε το 112 για βοήθεια σε πολλές γλώσσες. Κλήση 100 για αστυνομία, 166 για πυρκαγιές και 199 για υπηρεσία ασθενοφόρων. Για την οδική βοήθεια, χρησιμοποιήστε τους αριθμούς ELPA παραπάνω.

Δρόμοι διοδίων : Οι δύο ειδικοί δρόμοι που ονομάζονται Εθνική Οδός , ο Εθνικός Δρόμος, απαιτούν διόδια, τα οποία ποικίλλουν και πρέπει να καταβάλλονται σε μετρητά.

Πλευρά οδήγησης: Οδηγήστε δεξιά, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κύκλοι και Κυκλικοί κόμβοι: Παρόλο που αυτές είναι τυποποιημένες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, είναι καινούριες για πολλούς οδηγούς των ΗΠΑ. Αυτοί οι κύκλοι χρησιμεύουν ως ένα είδος διασταύρωσης διαρκούς κίνησης, διατηρώντας τη ροή της κυκλοφορίας χωρίς τη χρήση φώτων σημάτων. Αυτό ακούγεται πιο δύσκολο από ό, τι στην πραγματικότητα είναι, και κυκλικούς κόμβους είναι πραγματικά είδος διασκέδασης μόλις τους συνηθίσετε.

Χρήση κινητού τηλεφώνου Είναι πλέον παράνομο να χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ οδηγείτε στην Ελλάδα. Οι παραβάτες μπορούν να σταματήσουν και να εκδώσουν πρόστιμο. Οι περιοδικές καταστολές οδηγούν αυτό το σημείο στο σπίτι.