Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Εδώ μπορείτε να βοηθήσετε να αποφασίσετε αν η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι κατάλληλη για το ταξίδι σας ή αν προτιμάτε να βασίζεστε σε άλλες μορφές μεταφοράς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Ελλάδα.

Κρατήσεις Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Οι περισσότερες online ταξιδιωτικές εταιρείες προσφέρουν ενοικιάσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Μπορείτε να ελέγξετε τους συνυπολογισμούς, όπως ο συνεργάτης μας Kayak, που δημοσιεύει τις τιμές από πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων στις Η.Π.Α. ή μπορείτε να κάνετε αναζητήσεις σε σχεδόν οποιαδήποτε από τις μεγαλύτερες μηχανές κρατήσεων.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση μέσω των ιστότοπων με έδρα τις Η.Π.Α. για πολλούς μεγάλους οργανισμούς ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, όπως οι Budget, Avis και Hertz. Αυτό είναι συχνά φθηνότερο από τη μετάβαση στις εθνικές τοποθεσίες για τις ίδιες εταιρείες στην Ελλάδα.

Πρέπει να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο;

Οι ενοικιάσεις αεροδρομίων στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει παντού, θα είναι γενικά πιο ακριβές, αν και αυτό μπορεί να μην συμβαίνει εάν έχετε κάνει κράτηση μπροστά. Η διαδρομή στην Αθήνα είναι σχετικά εύκολη, αλλά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μπορεί να προτιμάτε να νοικιάσετε από το ξενοδοχείο σας στην Αθήνα ή σε τοπικό πρακτορείο. Αυτό ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη. Στα μικρότερα νησιά, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων μπορεί να βρίσκονται μόνο στο αεροδρόμιο, οπότε θα καταλήξετε να τους ενοικιάσετε ανεξάρτητα.

Είναι μια καλή ιδέα να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα;

Η οδήγηση στην Ελλάδα μπορεί να φανεί πιο αγχωτική από την οδήγηση στις ΗΠΑ, αλλά αυτό εξαρτάται από αυτό που συνηθίζατε.

Μια σταθερά είναι ότι οι «μεγάλες» αστικές οδοί είναι συχνά εκπληκτικά στενοί και περίπλοκοι, και η σήμανση μπορεί να απουσιάζει ή να είναι αρκετά μικρή για να χάσει. Εκτός των πόλεων, οι δρόμοι μπορεί να είναι τυλιγμένοι και απότομοι, με πολλές αλλαγές. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε την Ελλάδα, ειδικά τις ηπειρωτικές τοποθεσίες, έχοντας το δικό σας ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είναι σχεδόν απαραίτητο.

Υπάρχουν τόσοι "δευτερεύοντες" αρχαιολογικοί χώροι που τα λεωφορεία θα προσελκύσουν δεξιά. Η εναλλακτική λύση είναι να μισθώσετε ένα αυτοκίνητο και έναν οδηγό, αλλά αναμένετε να πληρώσετε περίπου 200 δολάρια την ημέρα και επάνω για αυτόν τον τύπο υπηρεσίας.

Το φυσικό αέριο στην Ελλάδα είναι δαπανηρό. Ευτυχώς, τα περισσότερα αυτοκίνητα ενοικίασης έχουν επιλεγεί για να έχουν καλή απόσταση σε μίλια, αλλά το κόστος μπορεί ακόμα να αυξηθεί γρήγορα. Και θυμηθείτε, οι περισσότεροι από τους κύριους αυτοκινητόδρομους στην Ελλάδα είναι δρόμοι διοδίων που μπορούν εύκολα να προσθέσουν 20 ή 30 ευρώ σε ένα ταξίδι, πάνω από τις τιμές του φυσικού αερίου.

Τα βενζινάδικα μπορούν να διαχωριστούν αρκετά ευρέως στην Ελλάδα και συχνά κλείνουν τις Κυριακές και τις αργίες, ειδικά εκτός των μεγάλων τουριστικών περιοχών. Μην το ζουμάρετε πέρα ​​από αυτά αν παίρνετε κάτω από το ένα τέταρτο μιας δεξαμενής - σταματήστε και γεμίστε. Ρωτήστε στο ξενοδοχείο σας όπου είναι ανοικτός ο σταθμός αν γνωρίζετε ότι χρειάζεστε αέριο την Κυριακή.

Τα περισσότερα βενζινάδικα εξυπηρετούν πλήρως. Το φυσικό αέριο είναι βενεζένα στα ελληνικά και το πετρέλαιο ντίζελ είναι βολικά το "DEEzel". Το "Γεμίστε το" - το οποίο είναι συνήθως αυτό που θα θελήσετε να κάνετε - είναι "Yemeestee to, parakahlo". Το "Yemiste" είναι εύχρηστο σε ένα άλλο πλαίσιο - σημαίνει "πλήρωση" και ισχύει επίσης για τις γεμιστές πιπεριές και τις γεμιστές ντομάτες.

Οδήγηση τη νύχτα στην Ελλάδα μπορεί να είναι προκλητική. Πολλοί δρόμοι έχουν λίγα φώτα και τα συνηθισμένα προβλήματα - στενότητα, καμπύλες, απότομες πτώσεις, άγνωστες διαδρομές - όλα παίρνουν μια νέα απειλητική ποιότητα στο σκοτάδι.

Προσπαθήστε να φτάσετε στον προορισμό σας πολύ πριν το ηλιοβασίλεμα.

Ποιο αυτοκίνητο χρειάζομαι για ενοικίαση στην Ελλάδα;

Εάν χρησιμοποιείτε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας κυρίως για να βγείτε από έναν κόμβο, να επισκεφθείτε τοποθεσίες στην ύπαιθρο γύρω από μια πόλη ή μια πόλη, να πετάξετε εκεί έξω ή να πάρετε λεωφορείο, πλοίο ή τρένο, μπορείτε να ξεφύγετε με ένα μικρό αυτοκίνητο δεδομένου ότι δεν θα έχετε μαζί σας όλα τα εργαλεία σας για διανυκτερεύσεις. Αλλά αν έχετε πολλούς ανθρώπους όλοι με πλήρη αποσκευές, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να τοποθετήσετε όλοι σε ένα όχημα άνετα. Ρίξτε μια ματιά στον κορμό πριν υπογράψετε τα τελικά έγγραφα. Κανείς δεν θέλει να δει την όμορφη ελληνική ύπαιθρο πάνω από την κορυφή της βαλίτσας στην αγκαλιά σου.

Αυτοματισμοί αγάπης; Κράτηση μπροστά

Η Ελλάδα εξακολουθεί να αγαπά το κιβώτιο ταχυτήτων και τα περισσότερα αυτοκίνητα ενοικίασης θα είναι χειροκίνητα. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να μάθει κανείς ή να το θυμάται, όταν συνδυάζεται με τους ορεινούς δρόμους της Ελλάδας και τους στενούς αστικούς δρόμους.

Αλλά θα πληρώσετε επιπλέον για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ακόμα και αν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, δεδομένου ότι οι αριθμοί είναι περιορισμένοι, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν έχετε την προτίμησή σας μόλις βρεθείτε στο γραφείο του πρακτορείου ενοικίασης αυτοκινήτων.

Μπορώ να πάρω ελληνικό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σε ελληνικό νησί;

Εκπληξη! Η απάντηση μπορεί να μην είναι. Πολλά γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, ειδικά εκείνα στα μικρότερα νησιά, δεν θέλουν να πάρετε τα αυτοκίνητά τους σε ένα πορθμείο . Πρώτον, υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφούν οι ελιγμοί στην στενή περιοχή (ή να υποστούν βλάβη από κάποιον άλλο που κάνει το ίδιο) και, δεύτερον, τους αρέσει να κρατούν τα αυτοκίνητά τους στο νησί τους.

Στην πράξη, πολλοί άνθρωποι νοικιάζουν αυτοκίνητα και τα παίρνουν εύκολα στα ελληνικά πορθμεία χωρίς να αναφέρουν τα σχέδιά τους στο πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων, αλλά αν συμβεί κάτι, είναι ακόμα μια απεργία εναντίον σας.

Να θυμάστε ότι όλα τα ελληνικά πορθμεία δεν παίρνουν οχήματα ούτως ή άλλως και οι περιορισμένες θέσεις μπορούν να απαιτούν κρατήσεις εκ των προτέρων.

Εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε ένα ελληνικό αυτοκίνητο σε ένα εθνικό όριο, αυτό είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση και θα πρέπει να κάνετε εκ των προτέρων εκκαθάριση με το πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων. Επίσης, αν γνωρίζετε ότι σχεδιάζετε επίπονη οδήγηση σε πολλούς ορεινούς δρόμους ή χωματόδρομους, θα επιχειρούσε κάτι περισσότερο από έναν τυπικό τουρίστα στην περιοχή, να το αναφέρετε. Μπορεί να σας δοθεί ένα πιο ισχυρό ή πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο ή να προτρέψετε να αναβαθμίσετε σε ένα πιο κατάλληλο όχημα.

Έχει η Ελλάδα Rent-A-Dent;

Στα κράτη, μπορείτε να βρείτε φτηνότερες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν λιγότερο από ό, τι παρθένα οχήματα. Αυτό ισχύει και στην Ελλάδα, αλλά συνήθως δεν διαφημίζουν και ο μέσος ταξιδιώτης δεν θα τα βρει. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι, κατά την ανάκριση, το ξενοδοχείο σας θα γνωρίζει ένα "φθηνότερο" γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων, συχνά ένα που θα έρχεται απευθείας στο ξενοδοχείο για να υπογράψει ενοικιαστές. Να είστε προσεκτικοί σε αυτές τις περιπτώσεις και να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην επιθεώρηση αυτοκινήτων πριν από τη μίσθωση - σημειώστε τα πάντα.

Συνδυασμός ενοικιάσεων αυτοκινήτων και αμαξοστοιχιών στην Ελλάδα

Από αυτή τη γραφή, αυτή η επιλογή δεν είναι πολύ καλή στην Ελλάδα, αφού η διέλευση από αμαξοστοιχίες έχει μειωθεί σοβαρά. Τα καλά νέα είναι ότι αναμένεται ότι το εθνικό σύστημα τρένων της Ελλάδας θα μεταφερθεί σε ιδιωτικά χέρια προς το τέλος του 2013 και τις αρχές του 2014. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η εξυπηρέτηση των τρένων θα πρέπει να βελτιωθεί και οι διεθνείς συνδέσεις να επαναληφθούν. (Αυτή τη στιγμή, τα σύνορα με το λεωφορείο μπορείτε να πάρετε ένα ελληνικό τρένο κοντά στα σύνορα, να κατεβείτε, να πάρετε ένα λεωφορείο, να πάτε απέναντι και στη συνέχεια να πάρετε ένα τρένο στο παρακείμενο έθνος.)

Χρειάζομαι την πρόσθετη ασφάλιση;

Επιπλέον τέλη ασφάλισης ενοικίου αυτοκινήτου μπορεί να τρέξει το λογαριασμό σας σημαντικά. Αλλά η ασφάλειά σας από το σπίτι σας μπορεί να σας καλύψει ή να μην σας καλύψει στο εξωτερικό. Ανακαλύψτε τη βεβαιότητα πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το θέμα. Επίσης, μερικές πιστωτικές κάρτες σας δίνουν πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη ενοικίασης αυτοκινήτου εάν κάνετε κράτηση ενοικίασης αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη κάρτα. Μάθετε αν αυτό είναι ένα όφελος που έχετε.

Γιατί είναι τα ελληνικά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα όλα τα Chartreuse;

Αυτό φαίνεται μόνο έτσι, αλλά είναι αλήθεια ότι πολλά ελληνικά πρακτορεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων επιλέγουν τα πιο ζωντανά χρώματα που είναι δυνατά για τα αυτοκίνητά τους. Αυτό μου εξηγήθηκε μία φορά ως ένας τρόπος προστασίας τόσο των τουριστών όσο και των Ελλήνων. Τα φωτεινά κόκκινα, κίτρινα, ανοιχτά πράσινα ή πορτοκαλί αυτοκίνητα ήταν το ισοδύναμο ενός γιγαντιαίου σημείου "ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" στην οροφή. Περίπου οι Έλληνες οδηγοί, που ποτέ δεν θα αγόραζαν ένα αυτοκίνητο σε αυτό το χρώμα, θα ξέρουν να τους κόβουν λίγο χαλαρά. Και μια φορά, καθώς οδήγησα λάθος δρόμο σε μια στενή αλλά πολυσύχναστη λωρίδα σε μια μικρή πόλη στην Κρήτη, ήμουν χαρούμενος που βρέθηκα με ασφάλεια στο χρώμα του αυτοκινήτου ισοδύναμο με ένα σημάδι νέον λέγοντας "ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!"