Γρήγορα γεγονότα για: Helios

Ελληνικός Θεός του Ήλιου

Η εμφάνιση του Helios: Συχνά εκπροσωπείται ως όμορφος νεαρός με ακτινωτή κεφαλή (κάπως παρόμοια με εκείνη του Άγαλμα της Ελευθερίας) υποδεικνύοντας τα ηλιακά του χαρακτηριστικά.

Σύμβολο ή Χαρακτηριστικά του Ηλίου: Η διακριτική ακτινωτή κόμμωση, το άρμα του τράβηξε τα τέσσερα άλογα Πύρο, Eos, Aethon και Phlegon, το μαστίγιο που τους οδηγεί και ένα σφαίρα.

Πλεονεκτήματα του Ηλίου: Ισχυρά, φλογερά, φωτεινά, ακούραστα.

Αδυναμίες του Ήλιου: Η έντονη φωτιά του μπορεί να καεί.

Γενέτειρα του Ηλίου: Το ελληνικό νησί της Ρόδου, γνωστό για το τεράστιο αρχαίο άγαλμα του.

Γονείς: Συνήθως λέγεται ότι είναι Hyperion, δήθεν ένας ακόμα θεός του ήλιου που είναι ένας από τους Τιτάνες και η Θησία. Μη συγχέετε το αρχικό Hyperion με την έκδοση "The Wrath of the Titans".

Σύζυγος: Περσέ, ονομάζεται επίσης Περσής ή Περσέας.

Παιδιά: Από την Περσέ, την Αιέτες, την Κίρκη και την Πασιφάη. Είναι επίσης ο πατέρας της Phaethusa, της Φαέθων και της Lampeta.

Μερικοί μεγάλοι ναοί: Το νησί της Ρόδου, όπου το περίφημο τεράστιο άγαλμα "Ο Κολοσσός της Ρόδου" πιθανότατα απεικόνιζε τον Ήλιο. Επίσης, το νησί της Θρινιάς λέγεται από τον Όμηρο ότι είναι το ιδιαίτερο έδαφος του Helios, αλλά η πραγματική του θέση είναι άγνωστη. Οποιοδήποτε φωτεινό, λουσμένο από τον ήλιο ελληνικό νησί μπορεί να θεωρηθεί ως το δικό του, αλλά αυτό δεν περιορίζει πολύ το πεδίο, καθώς η περιγραφή ισχύει για σχεδόν οποιοδήποτε ελληνικό νησί.

Βασική ιστορία: Ο Ήλιος ανεβαίνει από ένα χρυσό παλάτι κάτω από τη θάλασσα και οδηγεί το φλογερό του άρμα στον ουρανό καθημερινά, παρέχοντας φως της ημέρας.

Αφού άφησε τον γιο του Φαέθωνα να οδηγήσει το άρμα του, αλλά ο Φαέθων έχασε τον έλεγχο του οχήματος και έπεσε στο θάνατό του ή, εναλλάξ, έβαλε φωτιά στη γη και σκοτώθηκε από τον Δία για να τον κρατήσει από το να καεί όλη την ανθρωπότητα.

Ενδιαφέρον Γεγονός: Ο Ήλιος είναι ένας Τιτάνας, μέλος της προηγούμενης τάξης θεών και θεών που προηγήθηκαν των μεταγενέστερων Ολυμπιονικών.

Κάθε φορά που συναντάμε το "os" που τελειώνει σε ένα όνομα, συνήθως υποδηλώνει μια προγενέστερη, προ ελληνική καταγωγή. Δείτε "Οι Τιτάνες" παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την προηγούμενη γενιά ελληνικών θρησκειών, που εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στις σύγχρονες ταινίες με βάση την ελληνική μυθολογία.

Στη σύγχρονη Ελλάδα πολλά ξωκκλήσια είναι αφιερωμένα στον Άγιο Ιούλιο και είναι πιθανό να σηματοδοτήσουν αρχαίους ναούς για τον Ήλιο. Είναι συνήθως στις υψηλότερες και πιο εμφανείς τοπικές κορυφές. Ορισμένες από αυτές επαναπροσλήφθηκαν και αναλήφθηκαν ως τοπικά "Ολυμπιακά" βουνά και αφιερώθηκαν στον Δία.

Εναλλακτικές ορθογραφίες: Helius, Ilius, Ilios.

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές:

Οι 12 Ολύμπιοι - Θεοί και θεές - Έλληνες θεοί και θεές - Ιεροί ναοί - Τιτάνες - Αφροδίτη - Απόλλωνα - Άρης - Άρτεμις - Αταλάντα - Αθηνά - Κενταύροι - Κυκλώπες - Δήμητρα - Διονύσιος - Έρος - Γαία - Άδης - Ήλιος - - Ηρακλής - Ερμής - Κρόνος - Μέδουσα - Νίκη - Παν Πανδώρα - Πήγασος - Περσεφόνη - Ποσειδώνας - Ρέα - Σελήνη - Δία .

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα

Πτήσεις προς και από την Ελλάδα: Αθήνα και άλλη Ελλάδα Πτήσεις στο Travelocity - Ο κωδικός αεροδρομίου για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών είναι ATH.

Βρείτε και συγκρίνετε τιμές για: Ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια γύρω από την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά