Πριν πάτε στη Σκανδιναβία: Βασικές συμβουλές

Αν σκέφτεστε διακοπές στη Σκανδιναβία και έχετε μερικές βασικές ερωτήσεις, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Ακολουθεί μια σύνοψη των ερωτήσεων που εμφανίζονται συχνά κατά τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού σε μία από τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Δανία , τη Σουηδία , τη Νορβηγία ή την Ισλανδία . ( Τι είναι η Σκανδιναβία; )

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Σκανδιναβία

Η Σκανδιναβία Μήνας Μήνας είναι ένας εξαιρετικός πόρος για αυτή την απόφαση με συμβουλές συμβάντων, πληροφορίες καιρού και συμβουλές συσκευασίας.

Οι πολυάσχολες ώρες ταξιδιού είναι από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο Οι σκανδιναβικές πόλεις προσφέρουν αμέτρητα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που αξίζει τον κόπο να απολαμβάνουν τους θερμότερους μήνες. Κατά τους χειμερινούς μήνες, οι ημέρες είναι μικρότερες, αλλά τα χειμερινά σπορ όπως το σκι είναι σε πλήρη άνθηση (βλ. Καιρός & Κλίμα στη Σκανδιναβία ). Το ταξίδι θα είναι επίσης φθηνότερο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η Σκανδιναβία δεν πρέπει να είναι ακριβή

Προφανώς εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σας κατά την επίσκεψή σας πόσο θα κοστίσει το ταξίδι. Είναι αλήθεια ότι οι Σκανδιναβοί έχουν ένα υψηλό βιοτικό επίπεδο και αυτό αντανακλάται σε πολλές τιμές. Είναι σημαντικό να προετοιμάζεστε με ταξιδιωτικούς οδηγούς (σε απευθείας σύνδεση ή σε έντυπη μορφή): θα βρείτε πολλές χρήσιμες συμβουλές για το πού να πάτε και τι να κάνετε για να κάνετε τα χρήματά σας να διαρκούν περισσότερο. Οι ταξιδιωτικές μας συμβουλές και χρήσιμες πληροφορίες βρίσκονται στην κατηγορία κάθε χώρας στα αριστερά.

Σχετικά με τον ήλιο Midnight, Aurora Borealis και Polar Nights

Το πιο εντυπωσιακό μέρος για να παρατηρήσετε το Midnight Sun είναι στα βόρεια φιόρδ της Νορβηγίας, και ειδικά στο Nordkapp, μεταξύ τέλους Μαΐου και τέλους Ιουλίου.

Ο ήλιος του Midnight βρίσκεται πάντα στο βόρειο τμήμα του Artic Circle. Το Aurora Borealis (βόρεια φώτα) είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τον Κύκλο Artic σε πολύ καθαρά και σκοτεινά χειμωνιάτικα βράδια. Έχουν παρατηρηθεί μερικές φορές στη νότια Σκανδιναβία, αλλά είναι πολύ σημαντικό να βρεθείτε σε μια σκοτεινή και καθαρή νύχτα μακριά από την πόλη.

Οι χειμερινοί ταξιδιώτες μπορούν να βιώσουν τις Πολικές Νύχτες .

Είτε χρειάζεται Visa

Αυτό εξαρτάται από τη χώρα προέλευσής σας. Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να εισέλθουν ελεύθερα στη Σκανδιναβία χωρίς βίζα. Οι πολίτες των ΗΠΑ, του Καναδά, του μεγαλύτερου μέρους της Νότιας Αμερικής και της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας συνήθως δεν χρειάζονται βίζα για διαμονή μικρότερη των τριών μηνών και δεν δικαιούνται να εργαστούν. Πάντα να κάνετε διπλό έλεγχο κατά το σχεδιασμό του ταξιδιού σας.

Πιθανοί κίνδυνοι για την υγεία Ταξιδεύοντας στη Σκανδιναβία

Δεν υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία (εφ 'όσον εσείς ντυθείτε ζεστό για να παραμείνετε ζεστοί!) Απλά φροντίστε το χειμώνα γιατί μπορεί να πάρει πολύ κρύο. Τα ολισθηρά πεζοδρόμια και τα τροχαία ατυχήματα από τους γκρουπ που διασχίζουν τους δρόμους είναι πιθανότατα οι κυριότεροι κίνδυνοι στη Σκανδιναβία.

Επιβιώνοντας χωρίς να μιλάω σκανδιναβικός

Ναι, είναι πολύ πιθανό! Οι περισσότεροι Σκανδιναβοί μιλούν πολλές γλώσσες και η αγγλική είναι ευρέως κατανοητή σε ολόκληρη τη βόρεια Ευρώπη. Η γερμανική είναι επίσης δημοφιλής. Θα σας βοηθήσει αν φέρετε μαζί σας ένα λεξικό. Ή μπορείτε απλά να αναφερθώ σε Δανικές φράσεις ή Σουηδικές φράσεις για να προετοιμαστεί λίγο.