Ναός των 10.000 Βούδων

Το Χονγκ Κονγκ έχει πολλούς ναούς, αλλά ένας από τους καλύτερους και σίγουρα αγαπημένος τουρίστες είναι ο ναός των 10.000 Βούδων στα Νέα Εδάφη. Ο ναός των 10.000 Βούδτων βρίσκεται στο απομονωμένο πράσινο των Νέων Εδαφών, με σχεδόν 12.000 αγάλματα του Βούδα σε διάφορες πόζες. Αν και ο ναός είναι εκθαμβωτικός, να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλά βήματα για να ανεβείτε!

Πηγαίνοντας στον Ναό

Οδηγός αναθεώρηση - Ναός των 10.000 Βούδας

Κατά την άφιξη στο ναό, τα κακά νέα σας περιμένουν εάν η κύρια καθημερινή σας άσκηση είναι το βούρτσισμα των δοντιών σας, υπάρχει μια ανύψωση 431 βήματα μέχρι τον ναό και, αντίθετα από το υπόλοιπο Χονγκ Κονγκ, δεν υπάρχει ανελκυστήρας.

Η είσοδος στο ναό φυλάσσεται από μια ποικιλία θεών που δεν θα ήθελες να συναντήσεις σε ένα πίσω σοκάκι. Μέσα από εσάς θα ανταμειφθείτε με 12.800 εικόνες μικρογραφίας του Βούδα, καμία από τις οποίες δεν είναι εκπληκτικά οι ίδιες. Εξωτερικά είναι μια ειρηνική 9-ορόφων παγόδα που βλέπει πάνω από το πλούσιο πράσινο των Νέων Εδαφών.

Αν η πρώτη αναρρίχηση δεν σας έκανε να καλέσετε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, άλλα 69 βήματα επάνω στο λόφο θα βρείτε τον ναό του Man Fat, ο οποίος κρατά τα ερείπια του Yuet Kai, ιδρυτή του συγκροτήματος.

Κοντά στο ναό βρίσκεται η δορυφορική πόλη Sha Tin, μία από τις νέες πόλεις του Χονγκ Κονγκ, που χτίστηκε για τον πληθυσμό που υπερβαίνει το Χονγκ Κονγκ.

Η πόλη αξίζει μια περιπλάνηση για να δει μόνο τη λιγότερο λαμπερή πλευρά του Χονγκ Κονγκ.