Οδηγός για τις κινεζικές τελετές τσαγιού στο Χονγκ Κονγκ

Μπορεί να υπάρχουν μαγαζιά καφετέριες για φαγητό σε φανταστικά κάθε γωνιά και ο πραγματικός άργυρος μπορεί να είναι στο μενού σε πολλά εστιατόρια, αλλά το Χονγκ Κονγκ εξακολουθεί να είναι χώρα τσαγιού. Από ένα φλιτζάνι πάνω από το πρωινό σε κάποιο τσάι φούσκα σε μια νύχτα έξω - το Χονγκ Κονγκ τρέχει για τα πράγματα. Είναι ακόμη μία από τις λίγες πολιτιστικές παραδόσεις που δεσμεύουν τις πόλεις με διπλές βρετανικές και κινεζικές ταυτότητες - και οι δύο πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να καθοριστεί από μια καλή παρασκευή.

Ο μόνος τρόπος για να δοκιμάσετε πραγματικά το τσάι είναι μέσω μιας παραδοσιακής κινεζικής τελετής τσαγιού. Αυτό θα σας οδηγήσει στο ιδιαίτερο στυλ του Gongfu για τη ζύμωση των φύλλων, όπου θα μάθετε πότε θα το αφήσετε να αναπνέει, για πόσο καιρό και να προσφέρει γευστικές σημειώσεις για το πότε παίρνετε πραγματικά μια μπουκιά. Είναι μια φανταστική εμπειρία που είναι γεμάτη παράδοση.

Πού θα βρείτε τελετή τσαγιού του Χονγκ Κονγκ

Δυστυχώς, ο τουριστικός συμβούλιο του Χονγκ Κονγκ έχει μειώσει τις δωρεάν τελετές τελετών τσαγιού, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικές εξαιρετικές επιλογές σε όλη την πόλη. Η επιλογή μας για τα καλύτερα είναι κάτω.

Μινγκ Τσα

Ορισμένα καταστήματα τσαγιού εκτελούν τελετές δοκιμής τσαγιού, αλλά ο Μινγκ Τσα ξεχωρίζει. Οι τελετές τσαγιού εκτελούνται τακτικά και έχουν χρονοδιάγραμμα, τα αγγλικά είναι πάντα διαθέσιμα ως γλώσσα και ενώ το ίδιο το κατάστημα φαίνεται εξ ολοκλήρου σύγχρονη παράδοση τρέχει βαθιά. Στοίβα από περιπτώσεις τσαγιού από την Κίνα (καθώς και από λίγες τοπικές παρασκευές) μπορείτε απλά να ξεκινήσετε και να επιλέξετε ένα μενού γευσιγνωσίας, ή ένα παχουλό για μια πλήρη, προγραμματισμένη τάξη.

Τα μαθήματα είναι σε μικρές ομάδες και τρέχουν τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Συνήθως οδηγούνται από τον ιδιοκτήτη του Ming Cha, τον Vivian, ο οποίος κρατά τα πράγματα λεπτομερής αλλά ελαφριά και η σύνοδος διαρκεί περίπου μία ώρα και μισή.

Θα εισαχθείτε σε τέσσερα ή πέντε τσάγια. από κόκκινο και άσπρο σε oolong. Υπάρχουν εξηγήσεις σχετικά με τις διαφορές στη γεύση και τον τρόπο με τον οποίο κάθε διαφορετικός τύπος τσαγιού έχει διαφορετικά οφέλη για την υγεία.

Ο τσάι είναι στραγγισμένος, κοσκινίζεται και αφήνεται να κρυώσει πριν χυθεί σε παλάμη των χεριών σας με το χέρι για γευσιγνωσία. Είναι ένας χαλαρωτικός τρόπος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα καλό cuppa.

Μουσείο του Τσάιγουερ και του Γκόνγκφου

Ένα για τους ειδικούς. Το Μουσείο Teaware του Flagstaff διοργανώνει ημι-κανονικές τελετές τσαγιού σε συνεργασία με την τσαγιέρα Lok Cha, μία από τις παλαιότερες του Χονγκ Κονγκ. Για να μάθετε πότε η επόμενη τελετή είναι και αν θα είναι στα αγγλικά, είναι καλύτερο να καλέσετε το Μουσείο καθώς οι ακριβείς πληροφορίες στην ιστοσελίδα μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Οι τελετές εδώ είναι αφιερωμένες στην επίδειξη της μεθόδου Gongfu προετοιμασίας τσαγιού που κάποτε ήταν κοινή σε όλο το Γκουανγκντόνγκ. Αυτό μεταφράζεται σχεδόν ως καθιστώντας το τσάι με τον σκληρό τρόπο και έχει σχεδιαστεί για να φέρει την πλήρη γεύση στο τσάι.

Θα μάθετε επίσης για την ιστορία του τσαγιού στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, ποια είναι τα διάφορα είδη τσαγιού και γιατί ορισμένα είναι πιο ακριβότερα από άλλα. Είναι η πλήρης εμπειρία και μπορείτε να περιμένετε να περάσετε δύο με τρεις ώρες στη γευσιγνωσία. Είναι σκόπιμο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, καθώς οι τόποι τείνουν να γεμίζουν γρήγορα.

Αν δεν έρχονται γευστικές δοκιμές, το τσάι του Lok Cha που εκτελεί τις τελετές είναι ένα καλό πλάνο. Έχουν σπάνια επίσημες δοκιμές τσαγιού και λίγα στελέχη μιλούν αγγλικά, οπότε μην περιμένετε πολλές πληροφορίες, αλλά η προετοιμασία του τσαγιού στην τσαγιέρα τους είναι πρώτης τάξης.

Παρόλο που έχει γίνει ένα κομμάτι της διαμονής του τουριστικού μονοπατιού, ο Lok Cha εξακολουθεί να είναι δημοφιλής με τους μεγαλύτερους λάτρεις του τσαγιού του Χονγκ Κονγκ και προσφέρει άφθονη ατμόσφαιρα στο παλιό κόσμο.