Το Χονγκ Κονγκ διατηρείται σε πάρκο υγροτόπων

Το Πάρκο Υγροτόπων του Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά καταφύγια του κόσμου. Οι λασπώδεις και μαγκρόβιές του υποστηρίζουν μια απίστευτη ποικιλομορφία ζωής - από τους γκέκο και τα βατράχια με τα χρυσά ψάρια μέχρι τα καβούρια και τα δεκάδες χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά καλέσουν την περιοχή κάθε χρόνο. Για τους περισσότερους επισκέπτες, είναι μια εντελώς απροσδόκητη πλευρά σε μια πόλη πιο διάσημη για τους ουρανοξύστες και τα ψώνια.

Καλώς ήλθατε στα βράχια Mai Po

Το πάρκο βρίσκεται πάνω από 60 εκτάρια στα Νέα Εδάφη στις μοναδικές βάλτσες Mai Po.

Είναι μια περιοχή απίστευτης βιοποικιλότητας - από καβούρια και λάσπες μέχρι χορευτικές λιβελλούλες και ένα συνονθύλευμα πεταλούδων. Το πάρκο είναι, ωστόσο, πιο διάσημο για τα πουλιά και τα άγρια ​​πτηνά. Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες τοποθεσίες στον κόσμο για τα πουλιά που μεταναστεύουν, με χιλιάδες που χρησιμοποιούν το Χονγκ Κονγκ Wetland Park ως στάση αναψυχής και ανεφοδιασμού στο βόρειο ή νότιο δρόμο. Αυτές περιλαμβάνουν το Σιβηριανό Πέταλο, το Marsh Sandpiper και το Great Cormorant - με τον τελευταίο να αρέσει να τεντώνει τα τεράστια φτερά του για να πάρει στον ήλιο.

Τι να κάνω?

Εντάξει, υπάρχουν πολλά ζώα, αλλά τι πραγματικά κάνω στο πάρκο; Λοιπόν, δεν θα χρειαστείτε μια σκηνή και ένα μαχαίρι. Η ομορφιά του πάρκου Wetland Park του Χονγκ Κονγκ είναι τα αφιερωμένα μονοπάτια που σκαλίζονται στο πάρκο για να βοηθήσουν τους επισκέπτες να εξερευνήσουν.

Οι διαφορετικοί περίπατοι έχουν σχεδιαστεί για να σας μεταφέρουν σε διαφορετικά ενδιαιτήματα που κατοικούνται από διαφορετικά πλάσματα και φυτά. Για παράδειγμα, η βόλτα με τα ρέματα θα σας οδηγήσει στα διαμερίσματα, όπου μπορείτε να εντοπίσετε τις ποτάμιδες, τους ψαράδες και άλλα πουλιά, ενώ η περιπλάνηση του Mangrove περνώντας μέσα από την πλούσια βλάστηση του πάρκου.

Δεν μπορεί να προσφέρει τα εντυπωσιακά ζώα στο ζωολογικό κήπο του Χονγκ Κονγκ ή τα εντυπωσιακά πλάσματα στο Ωκεανό Πάρκο , το αξιοθέατο εδώ είναι να βλέπουμε τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Πόσο καιρό ξοδεύετε στο πάρκο εξαρτάται πραγματικά από εσάς, αλλά για τα παγιδευμένα πουλιά και τα πουλιά παρακολουθούν περιπάτους για περίπου 2 έως 3 ώρες πραγματικού περπατήματος.

Εκτός από τους ίδιους τους υγροτόπους υπάρχει επίσης ένα πολύ αξιοπρεπές κέντρο επισκεπτών, το οποίο προσφέρει διαλογικά, θεματικά εκθέματα. Ενώ οι στατικές εκθέσεις δεν ταιριάζουν με την πραγματική διαπραγμάτευση έξω, είναι μια καλή εισαγωγή όπου βρίσκεστε και η παιδική χαρά Swamp Adventure είναι πάντα δημοφιλής στα παιδιά.

Καλύτερος χρόνος για επίσκεψη

Εξαρτάται από το τι θέλετε να δείτε. Το πάρκο είναι πραγματικά καταφύγιο άγριας φύσης καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά υπάρχουν μερικές εποχιακές στιγμές. Η καλύτερη παρακολούθηση των πτηνών είναι κατά τη διάρκεια των ετήσιων μεταναστεύσεων, κυρίως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και στη συνέχεια πάλι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα βρείτε το πάρκο φωτισμένο με πεταλούδες.

Μπορεί επίσης να αξίζει τον έλεγχο όταν η παλίρροια θα είναι έξω, δεδομένου ότι είναι συνήθως πιο εύκολο να εντοπίσετε τα πουλιά και τα καβούρια στα επίπεδα λάσπης.

Πώς να πάτε εκεί

Το Πάρκο Wetland του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία του Χονγκ Κονγκ, κοντά στην πόλη Yuen Long. Υπάρχουν μερικές επιλογές για να επισκεφθείτε το πάρκο με το λεωφορείο ή το τρένο.

Υπάρχει μόνο περιορισμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στο ίδιο το πάρκο, γι αυτό συνιστάται το ταξίδι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τι να φορέσω

Ναι, είναι ένα πρόβλημα. Με μια μεγάλη έκταση μη διαταραγμένων υδάτων, το Χονγκ Κονγκ Wetland Park είναι σαν ένα αγάπη για τα κουνούπια. Θα πρέπει ασφαλώς να φοράτε μακριά μανίκια και παντελόνια, ακόμη και σε ζεστό καιρό - και να αποφεύγετε τα σανδάλια. Είναι επίσης σκόπιμο να εφαρμόσετε κάποιο είδος εντομοαπωθητικού. Ο πληθυσμός των κουνουπιών είναι πιο ενεργός στις ημέρες μετά από έντονες βροχοπτώσεις.