Μάθετε περισσότερα για το Ελληνικό Θεό Άδη

Εδώ είναι η ιστορία του Άδη, Κυρίου των Νεκρών

Αν ψάχνετε να μιλήσετε με τους νεκρούς ενώ επισκέπτεστε την Ελλάδα, στρέψτε στο θρύλο του Άδη. Ο αρχαίος Θεός του Κάτω Κόσμου συνδέεται με το Νεκρομαντείο ("το Μαντείο των Νεκρών"), το οποίο οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να δουν ερείπια του σήμερα. Στην Αρχαία Ελλάδα, οι άνθρωποι επισκέφθηκαν το ναό για τελετές για να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς.

Είτε πιστεύετε ότι αυτό είναι δυνατό είτε όχι, ο ιστορικός αυτός χώρος είναι ακόμα ενδιαφέροντος να επισκεφθείτε.

Ποιος ήταν ο Άδης;

Η εμφάνιση του Άδη: Όπως και ο Δίας, ο Άδης εκπροσωπείται συνήθως ως έντονος γενειοφόρος άνδρας.

Σύμβολο ή χαρακτηριστικό του Άδη: Σκήπτρο ή κέρατο αφθονίας. Συχνά απεικονίζεται με το τρίγωνο σκύλο, Cerberus.

Πλεονεκτήματα: Πλούσια με τον πλούτο της γης, ιδιαίτερα τα πολύτιμα μέταλλα. Επίμονη και αποφασιστική.

Αδυναμίες: Παθιασμένος με την Περσεφόνη (Κόρη), κόρη της Δήμητρας , την οποία ο Δίας υποσχέθηκε στον Άδη ως νύφη του. (Δυστυχώς, ο Δίας προφανώς παραμελήθηκε για να την αναφέρει είτε στη Δήμητρα είτε στην Περσεφόνη.) Παροτρυντική, ευνοώντας ξαφνικές, αποφασιστικές ενέργειες. Μπορεί επίσης να είναι παραπλανητική.

Η γενέτειρα του Άδη: Η πιο συνηθισμένη ιστορία είναι ότι ο Άδης γεννήθηκε στη θεά της Μεγάλης Μητέρας Ρέα και Κρόνος (Πατέρα Χρόνος) στο νησί της Κρήτης μαζί με τους αδελφούς του Δία και Ποσειδώνα.

Σύζυγος του Άδη: Περσεφόνη , που πρέπει να μείνει μαζί του κάθε χρόνο, επειδή έτρωγε μερικούς σπόρους ροδιού στον Κάτω Κόσμο.

Τα κατοικίδια ζώα και τα συναφή ζώα: Cerberus, ένα τριών κεφαλών σκυλί (στις ταινίες "Harry Potter", το θηρίο αυτό μετονομάστηκε σε "Fluffy"). μαύρα άλογα? μαύρα ζώα εν γένει. διάφορα άλλα κυνηγόσκυλα.

Ορισμένες σημαντικές τοποθεσίες στο ναό: Το τρομακτικό Νεκρομαντείο στον ποταμό Styx κατά μήκος της δυτικής ακτής της ηπειρωτικής Ελλάδας κοντά στην Πάργα, που είναι ακόμα σήμερα επισκέψιμο. Ο Άδης συνδέθηκε επίσης με ηφαιστειακές περιοχές όπου υπάρχουν ατμοστρόβιλοι και θειούχοι ατμοί.

Βασικός μύθος: Με την άδεια του αδελφού του Δία, ο Άδης εξέρχεται από τη γη και συλλαμβάνει την Περσεφόνη, τη μετατοπίζοντας για να είναι βασίλισσα του στον Κάτω Κόσμο.

Η μητέρα της, η Δήμητρα, την ψάχνει και σταματά όλα τα τρόφιμα να αναπτυχθούν μέχρι να επιστραφεί η Περσεφόνη. Τέλος, γίνεται μια συμφωνία όπου η Περσεφόνη μένει το ένα τρίτο του χρόνου με τον Άδη, το ένα τρίτο του χρόνου υπηρετώντας ως χειροποίητο στο Δία στον Όλυμπο και το ένα τρίτο με τη μητέρα της. Άλλες ιστορίες παραβλέπουν το τμήμα του Δία και διαιρούν τον χρόνο της Περσεφόνης ανάμεσα στον Άδη και τη μαμά της.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Άδη: Αν και ένας μεγάλος θεός, ο Άδης είναι Άρχοντας του Κάτω Κόσμου και έτσι δεν θεωρείται ένας από τους πιο ουράνιοι και λαμπρούς Ολύμπιους θεούς, παρά το γεγονός ότι ο αδελφός του Δίας είναι βασιλιάς όλων αυτών. Όλα τα αδέλφια του είναι Ολύμπιοι, αλλά δεν είναι.

Ο Άδης αρχικά μπορούσε να έχει όλες τις σκοτεινές και υποσυνείδητες πτυχές του Δία, που τελικά θεωρούνταν ξεχωριστή θεότητα. Ονομάζεται μερικές φορές ο Δίας των Αναχωρητών. Το όνομά του αρχικά σήμαινε "αόρατο" ή "αόρατο", καθώς οι νεκροί απομακρύνονται και δεν βλέπουνε πια. Αυτό μπορεί να βρει μια ηχώ στη λέξη "απόκρυψη".

Στη ρωμαϊκή μυθολογία, ο Άδης θεωρείται ότι είναι ο ίδιος με τον Πλούτωνα, το όνομα του οποίου προέρχεται από την ελληνική λέξη plouton, η οποία αναφέρεται στα πλούτη της γης. Ως Λόρδος του Κάτω Κόσμου, οι θεότητες των νεκρών πίστευαν ότι ξέρουν πού ήταν κρυμμένα όλα τα πολύτιμα πετράδια και μέταλλα στη γη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να απεικονιστεί μερικές φορές με το Κέρας της Πλούσιας.

Ο Άδης μπορεί επίσης να συγχωνευθεί με τον Σεράπη (Σαρακή), μια γκρέικο-αιγυπτιακή θεότητα που λατρευόταν παράλληλα με την Ίσιδα σε πολλούς ναούς στην Ελλάδα. Ένα άγαλμα του Σεραπίδη-όπως-Άδη με τον Κέρβερο στο πλευρό του βρέθηκε σε ναό στην αρχαία πόλη Γόρτυνα στην Κρήτη και βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Σύγχρονες απεικονίσεις : Όπως και πολλοί Έλληνες θεοί και θεές, το Χόλιγουντ ανακάλυψε ξανά τον Άδη και συμπεριλαμβάνεται σε πολλές σύγχρονες ταινίες βασισμένες στην ελληνική μυθολογία, όπως η «Σύγκρουση των Τιτάνων» και άλλοι.

Πιο γρήγορα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές

Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι στην Ελλάδα