Μάθετε περισσότερα για την ελληνική θεά Ήρα

Η Ολυμπιακή φλόγα έχει δεσμούς με την Ήρα

Το Ολυμπιακό ρεκόρ δεν είναι η μόνη πυρκαγιά που φωτίζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια πολύ παλαιότερη παράδοση, που χρονολογείται από την Αρχαία Ελλάδα και το ναό της ελληνικής θεάς Ήρας.

Κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν των Ολυμπιακών Αγώνων, ανάβει φωτιά στο βωμό της Ήρας, που βρίσκεται μέσα στο ναό της όμορφης θεάς. Αυτή η παράδοση ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 80 χρόνια, αλλά έχει αρχαίες ρίζες. Η "Ολυμπιακή φλόγα" αντιπροσωπεύει τον ελληνικό μύθο του Προμηθέα που κλέβει φωτιά από τον Δία.

Συγκριτικά, ο ηλεκτρονόμος δεν έχει δεσμούς με την αρχαία ιστορία. Η φλόγα αυτή αρχίζει επίσης στην Ελλάδα, αλλά στη συνέχεια ταξιδεύει σε διαφορετικές θέσεις για τον ανταγωνισμό.

Ο ναός της Ήρας στην Ολυμπία και η περίφημη περιοχή της αρχικής Ολυμπιακής φλόγας είναι ένα δημοφιλές μέρος για να δείτε όταν ταξιδεύετε στην Ελλάδα. Ο ναός χτίστηκε γύρω στο 600 π.Χ. και θεωρείται η παλαιότερη, διατηρημένη δομή στην Ολυμπία, καθώς και ένας από τους παλαιότερους ναούς που εξακολουθούν να υπάρχουν στη χώρα.

Δεν είναι η μόνη σημαντική περιοχή για την Ήρα. Το νησί της Σάμου λέγεται ότι είναι όπου ο Δίας και η Ήρα πέρασαν το πρώτο μυστικό τριακόσια χρόνια από το γάμο τους, καθιστώντας αυτό το πιο μακρύ ταξίδι μήνα του μέλιτος.

Ποια ήταν η Ήρα;

Περισσότερο από τη σύζυγο του Δία, η Ήρα ήταν μια εξέχουσα, όμορφη και ισχυρή θεά στην πρώιμη ελληνική ιστορία και προϊστορία.

Περιγράφηκε ως μια νέα όμορφη γυναίκα. Στην πραγματικότητα, λέγεται ότι είναι η πιο όμορφη από όλες τις θεές, ακόμη και ξυλοδαρμό θρυλική Αφροδίτη .

Το σύμβολο της Ήρας, με το κατάλληλο σχήμα, ήταν το πασχαλινό παγώνι.

Η Ήρα και η ιστορία της αγάπης του Δία

Ήταν επίσης αποφασισμένος υπερασπιστής της ιερότητας του γάμου και της μονογαμίας. Αλλά υπήρχε μόνο ένα χτύπημα: Ήταν παντρεμένη με τον Δία . Και ο Δίας δεν ήταν γνωστός για τη μονογαμία του.

Καθώς ο θρύλος πηγαίνει, η Ήρα ήταν πολύ προσανατολισμένη στις σχέσεις και πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της αποτρέποντας τις αμέτρητες νύμφες, τις ερωμένες και άλλες προσφορές του Δία.

Επίσης, μερικές φορές βασάνιζε τους απογόνους αυτών των συνδικάτων, ειδικά τον Ηρακλή .

Για την πίστη της, η Ήρα ήταν πανέμορφη και κράτησε τον Ζεό απασχολημένο στο μήνα του μέλιτος στη Σάμο για 300 χρόνια, γι 'αυτό είναι μια δίκαιη ερώτηση για να αναρωτηθούμε γιατί στη γη έπρεπε να πάει οπουδήποτε αλλού. Όταν η Ήρα ήταν ιδιαίτερα ταλαιπωρημένη, περιπλανήθηκε από τον εαυτό της, πάντα ελπίζοντας ότι ο Δίας θα την έχασε και θα την έψαχνε, αλλά στη συνέχεια συνήθως τελείωσε και επιστρέφει τελικά χωρίς να το ζητήσει. Η Ήρα αγάπησε πραγματικά τον Δία και υπέφερε από την απροσεξία του, αν και την απογοήτευσε και την οδήγησε σε δραστικές ενέργειες, συνήθως εις βάρος μιας νύμφης ή άλλης.

Η σχέση τους ξεκίνησε ακόμη και με την επιδίωξη του. Ο Δίας ήταν ο αδελφός της και τον ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που τον είδε. Τελικά σφράγισε τη συμφωνία με τη βοήθεια μιας γοητείας αγάπης από την Αφροδίτη.

Η Ήρα και ο Δίας είχαν έναν γιο σίγουρο: Άρη. Ο Ήφαιστος είναι επίσης συνήθως λέγεται ότι είναι από τον Δία, αλλά μερικές φορές μόνο από την Ήρα μέσα από μια μυστηριώδη διαδικασία. Οι κόρες της ήταν η Hebe, η θεά της υγείας, και η Eileithyia, η κρητική θεά του τοκετού. Επίσης, από μόνη της, ο Τυφόν, το φίδι των Δελφών.

Η Αποκατασταθείσα Θεότητα της Ήρας

Παρά την ύπαρξη πολλαπλών παιδιών, η Ήρα λέγεται ότι αποκαθιστά την παρθενία της κάθε χρόνο με μπάνιο στην Κανάθο, μια ιερή πηγή κοντά στη Ναυπλία στην περιοχή της Αργολίδας της Ελλάδας.

Τα ύδατα υποτίθεται ότι είναι τόσο καθαρισμένα ώστε κάθε σαρκική παράβαση απλά να ξεπλένεται.

Χρειάστηκε να αφαιρεθεί "αμαρτίες"; Ένα ιστορικό δείχνει ότι η Ήρα χρησιμοποίησε μαγεία για να αναγκάσει τον Δία να παντρευτεί την σε μια μυστική τελετή. Δεδομένης της μετέπειτα συμπεριφοράς του Δία, που δεν ήταν ακριβώς το αρχέτυπο του τέλειου, θεϊκού συζύγου, ίσως ο γάμος ήταν μυστικό ακόμα και από αυτόν.

Άλλες παραμύθια το διηγούνται ο Δίας, με τη μορφή ενός υγρού πουλιά που αναζητά καταφύγιο στην αγκαλιά του κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Πρέπει να είστε προσεκτικοί για να παίρνετε ό, τι φυσά ο άνεμος στην αγκαλιά σας.

Πιο γρήγορες πληροφορίες για την Hera

Γενέτειρα: Είπε ότι γεννήθηκε στη Σάμο ή στο Άργος.

Γονείς: Γεννημένοι από Τιτάνες, Ρέα και Κρόνος .

Τα αδέλφια Δίας, Εστία, Δήμητρα, Άδη και Ποσειδώνα.

Ρωμαϊκό ισοδύναμο: Στη ρωμαϊκή μυθολογία, η Ήρα θεωρείται ισοδύναμη με τον Juno, αν και η Ήρα έχει πολύ περισσότερη ζήλια από τον Juno.