Τι είναι το Ομάν όπως για τους μοναχικούς ταξιδιώτες;

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφθείτε το Ομάν

Όταν αποφάσισα για πρώτη φορά να επισκεφθώ το Ομάν, δεν είχα ιδέα τι να περιμένω. Ήξερα ότι σόλο γυναίκες ταξιδιώτες αγωνίζονται περιστασιακά να επισκέπτονται χώρες στη Μέση Ανατολή, οπότε υποθέτω ότι θα μπορούσε να είναι μια δύσκολη εμπειρία.

Ευτυχώς, το αντίθετο ήταν αλήθεια. Βρήκα τον Ομάν να είναι μια θαυμάσια χώρα και εξαιρετικά ασφαλής για τους ατομικούς ταξιδιώτες. Δεν γνώρισα καμία παρενόχληση από τους ντόπιους, ποτέ δεν αισθανόμουν ότι ήμουν σε οποιοδήποτε κίνδυνο, και μου άρεσε το γεγονός ότι ήμουν ένας από τους λίγους τουρίστες που επέλεξαν να επισκεφθούν αυτήν την φιλόξενη χώρα.

Εδώ είναι οι κορυφαίες συμβουλές μου για σόλο γυναίκες ταξιδιώτες στο Ομάν:

Φορέστε συντηρητικά

Ο Ομάν είναι μια ισλαμική χώρα, οπότε δεν θα σας μείνει έκπληξη που θα περιμένετε να καλύψετε όσο ταξιδεύετε στη χώρα.

Ενώ οι άνθρωποι του Ομάν είναι εξαιρετικά φιλικοί, ευγενικοί και φιλόξενοι άνθρωποι, είναι επίσης κυρίως μουσουλμάνοι, οπότε θα πρέπει να φροντίσετε να καλύψετε για να είστε σεβαστός. Στο Ομάν, θα θελήσετε να καλύπτετε τους ώμους και τα γόνατά σας στο ελάχιστο και, αν είναι δυνατόν, να προσπαθήσετε να καλύψετε τα πάντα από το λαιμό σας στους καρπούς σας μέχρι τους αστραγάλους σας.

Δεδομένου ότι το Ομάν είναι μια τόσο ζεστή χώρα - δεν έπεσε κάτω από τους 45 βαθμούς Κελσίου ενώ ήμουν εκεί - θα θέλατε να συσκευάσετε χαλαρά, πλωτά αντικείμενα που είναι λευκά και βαμβακερά για να παραμείνουν δροσερά. Το περπάτημα πιθανότατα δεν θα είναι κάτι που θα θελήσετε να κάνετε στη φωτιά, οπότε σχεδιάστε να πάρετε ταξί γύρω από τις πόλεις για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερθερμαίνετε.

Στις παραλίες, θα είναι εντάξει να φοράτε κοστούμι κολύμβησης στον ωκεανό (και όχι ένα μπικίνι), αλλά τυλίξτε ένα σαρόνγκ γύρω από σας όταν δεν είστε στο νερό. Εάν πρόκειται να διαμείνετε σε ένα από τα θέρετρα που διαθέτει ιδιωτική παραλία, θα είστε εντάξει για να φορέσετε ό, τι θέλετε, γι 'αυτό μην διστάσετε να φέρετε μαζί σας το μπικίνι σας.

Περιμένετε να αισθανθείτε μοναχικός

Είναι σπάνιο να βρούμε τουρίστες στο Ομάν, πόσο μάλλον οι ατομικές γυναίκες, οπότε πιθανότατα θα προσπαθήσετε να κάνετε φίλους ενώ βρίσκεστε στη χώρα. Οι ξενώνες δεν υπάρχουν στη χώρα, οπότε αν ταξιδεύετε σε έναν προϋπολογισμό , θα μείνετε σε έναν οικονομικό ξενώνα για επιχειρηματίες και εάν είστε περισσότερο ταξιδιώτης πολυτέλειας, θα επιλέξετε ένα θέρετρο γεμάτη οικογένειες.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι δύσκολο να βρεθούν και να χρησιμοποιηθούν

Οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Ομάν είναι δύσκολο να βρεθούν, οπότε για να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία, θα θελήσετε να επιλέξετε είτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο είτε να πάρετε μια καμπίνα.

Υπάρχουν μερικές επιλογές για τα τοπικά λεωφορεία στο Muscat, αλλά υπάρχουν κανόνες για τις γυναίκες στη θέση τους. Θα μπορείτε να καθίσετε δίπλα σε μια άλλη γυναίκα στο λεωφορείο. Εάν υπάρχουν μόνο οι άνδρες στο λεωφορείο και πουθενά για να καθίσετε, αναμένεται ότι θα σταθείτε δίπλα σε ένα κάθισμα μέχρι να μετακινηθεί ένας άνθρωπος. Ναι, αυτό είναι γελοίο.

Για να φτάσετε από πόλη σε πόλη, θα δυσκολευτείτε να βρείτε λεωφορεία, οπότε η ενοικίαση ενός οδηγού είναι ένας καλός τρόπος να πάτε (ζητήστε από το ξενοδοχείο σας μια αξιόπιστη σύσταση) ή ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια μεγάλη ιδέα αν είστε άνετοι με την οδήγηση υπερπόντιος. Εκτός από αυτό, τα κύρια αξιοθέατα δεν είναι στις πόλεις και τις πόλεις του Ομάν, οπότε θα θέλετε να νοικιάσετε έναν οδηγό, να κάνετε μια περιήγηση ή να οδηγήσετε σε οποιοδήποτε από τα όμορφα τοπία που ανυπομονώ να ελέγξετε έξω.

Δεν είναι απίστευτα ασφαλές να φανείτε σαν γυναίκα στη χώρα, οπότε αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία και είστε άνετοι σε ευπαθείς καταστάσεις, επιδιώξτε να αποφύγετε αυτήν τη μέθοδο μεταφοράς στο Ομάν.

Οι εκδρομές είναι κατά κύριο λόγο ιδιωτικές

Το Ομάν είναι μια θαυμάσια χώρα και, αν δεν έχετε τη δική σας μεταφορά, θα θελήσετε να κάνετε περιηγήσεις για να επισκεφθείτε μερικά από τα βασικά κληρώματα της χώρας - είτε πρόκειται για κάμπινγκ στην έρημο, επισκεφθείτε τα ιστορικά φρούρια, εκσφενδόντας με γιγαντιαίες θαλάσσιες χελώνες, εξερευνώντας τεράστια φαράγγια ή πηγαίνοντας κατάδυση SCUBA στα λαμπερά τυρκουάζ νερά .

Ως σόλο ταξιδιώτης γυναίκας, μου αρέσει να πηγαίνω σε ομαδικές εκδρομές, καθώς μου δίνει την ευκαιρία να συναντήσω άλλους ανθρώπους μειώνοντας ταυτόχρονα τυχόν δύσκολες στιγμές με μόνο εμένα και έναν ξεναγό.

Στο Ομάν, ωστόσο, ήταν αδύνατο να βρεθούν ομαδικές εκδρομές.

Οι μοναδικές περιηγήσεις που μπορούσα να βρω ήταν ιδιωτικές εκδρομές. Εάν αποφασίσετε να εξερευνήσετε τη χώρα ως σόλο ταξιδιώτη, λάβετε υπόψη ότι πιθανότατα θα είστε μόνο εσείς με τον οδηγό για όλο το ταξίδι. Δεν αισθάνομαι άνετα με αυτό (διαβάστε παρακάτω σε αυτό το θέμα), έτσι αποφάσισε να εξερευνήσει μόνη της και με τα πόδια μόνο στο Muscat.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο επέλεξα να αποφύγω τις περιηγήσεις στο Ομάν ήταν ο πολλαπλασιασμός των ψεύτικων αναθεωρήσεων σε ιστότοπους αναθεώρησης σε απευθείας σύνδεση - απλά δεν μπορούσα να βρω μια εταιρεία περιοδεία με πραγματικά θετικά σχόλια, η οποία με έκανε να σταματήσω όταν ήρθε η εγγραφή για ένα .

Για παράδειγμα, στο TripAdvisor, κάθε εταιρεία περιοδεία είχε σχόλια που είχαν μείνει από άτομα που δεν έχουν ιστορικό ανασκόπησης στον ιστότοπο. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφήσει μια κριτική για το TripAdvisor, οπότε αν κοιτάξετε το προφίλ του κριτικού και δείτε την μόνη αναθεώρηση που έχουν απομείνει για αυτή την εταιρεία, είναι πιθανό η αναθεώρηση να είναι ψεύτικη. Στο Ομάν, διαπίστωσα ότι κάθε εταιρεία περιοδεία είχε μόνο σχόλια από ανθρώπους που είχαν εγγραφεί μόνο για να αναθεωρήσει αυτή την εταιρεία, πράγμα που με οδήγησε να πιστεύω ότι κανένας από αυτούς δεν ήταν γνήσιος.

Πού να μείνετε στο Μουσκάτ ως ατομική γυναίκα

Υπάρχει ένα περίεργο μείγμα επιλογών διαμονής στο Muscat, οπότε μπορεί να είναι πολύπλοκο προσπαθώντας να βρούμε κάπου που ταιριάζει για μια σόλο γυναίκα, ειδικά αν είστε φοιτητής με περιορισμένο προϋπολογισμό. Είτε πρόκειται να καταλήξετε σε ένα πολύ ακριβό θέρετρο πέντε αστέρων στην προκυμαία, ή σε ένα πολύ οικονομικό ξενώνα έξω από τα κεντρικά μέρη της πόλης.

Μία από τις κύριες εξελίξεις του Muscat είναι η Muttrah, αλλά δεν μπορούσα να βρω μια ενιαία επιλογή καταλύματος προϋπολογισμού με καλές κριτικές για να μείνω μέσα. Αντ 'αυτού, επέλεξα να μείνω στο κοντινό Ruwi - την επιχειρηματική περιοχή του Muscat. Τότε βρισκόμουν τέλεια για να εξερευνήσω τα hotspots του Μουσκάτ, συμπεριλαμβανομένου του Muttrah. Μπορώ να συστήσω ολόψυχα τη διαμονή στο Ruwi Hotel.

Το ταξίδι στο Ομάν ως σόλο γυναίκα είναι λίγο πιο δύσκολο από το να γίνει σε μια δυτική χώρα, αλλά είναι επίσης πολύ πιο ανταμείβοντας. Θα συναντήσετε μια χώρα που δεν βλέπει σχεδόν καθόλου τους τουρίστες, συναντά απίστευτα φιλικούς ντόπιους και βλέπει μερικά θεαματικά τοπία. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.