Γρήγορα γεγονότα σχετικά με: τον Διόνυσο

Ο Θεός του Κρασιού και του Revelry

Εμφάνιση : Ο Διόνυσος απεικονίζεται συνήθως ως ένας βαθυγάλανος, γενειοφόρος νεαρός άνδρας αλλά μπορεί να εμφανιστεί και χωρίς γένια.

Σύμβολο ή Ιδιότητες του Διόνυσου: Σταφύλια, κρασιά και κρασιά. το προσωπικό που σχηματίστηκε από ένα πεύκο σε ένα ραβδί που ονομάζεται θυρίδα .

Πλεονεκτήματα: Ο Διονύσιος είναι ο δημιουργός του κρασιού. Κρατάει επίσης τα πράγματα όταν γίνεται θαμπό.

Αδυναμίες: Ο Θεός της μεθυστικής και μεθυστικής, δηλώνει ότι επιδιώκει συχνά.

Γονείς: Γιος του Δία και του Σέμελε, ο οποίος δεν το ζήτησε να δει τον εραστή του Δία στην πραγματική του μορφή. εμφανίστηκε και κεραυνός και κεραυνός και το Σέμελε καταναλώθηκε. Ο Δίας έσωσε το παιδί του από τις στάχτες του σώματός του.

Σύζυγος: Η πιο γνωστή είναι η Αριάδνη, κρητική πριγκίπισσα / ιέρεια που βοήθησε τον Θησέα να νικήσει τον Μινώταυρο μόνο για να τον εγκαταλείψει στις όχθες της Νάξου, ενός από τα νησιά που ευνόησε ο Διόνυσος. Ευτυχώς, ο Διόνυσος άρεσε στην παραλία και γρήγορα βρήκε και παρηγορούσε την εγκαταλελειμμένη πριγκίπισσα με προσφορά γάμου.

Παιδιά: Αρκετά παιδιά από την Αριάδνη, συμπεριλαμβανομένου του Οινόπιου και του Στάφυλου, που συνδέονται με τα σταφύλια και την οινοποίηση.

Μερικοί σημαντικοί τόποι: Ο Διονύσιος ήταν ευλαβικός στη Νάξο και γενικά όπου καλλιεργούσαν σταφύλια και παράγεται κρασί. Στη σύγχρονη εποχή, οι λεγόμενες τελετές «Δριάς Δευτέρας» στο Τύρναβο στην περιοχή της Θεσσαλίας πιστεύεται ότι διατηρούν παραδόσεις που χρονολογούνται από τότε που λατρευόταν ανοιχτά.

Το θέατρο αφιερωμένο στον Διονύσιο στην Ακρόπολη στην Αθήνα έχει πρόσφατα αποκατασταθεί και φιλοξενεί παραστάσεις μετά από διακοπή 2500 χρόνων.

Βασική ιστορία: Εκτός από την ιστορία της γέννησής του, ο Διόνυσος είναι σχετικά μύθος, αλλά ήταν πολύ διαδεδομένος σε μεταγενέστερη ελληνική πίστη. Δεν θεωρήθηκε ως ένας από τους Ολυμπιονίκες και από τότε που ο Όμηρος τον παραβιάζει, υπάρχει η υποψία ότι η λατρεία του ήρθε αργά στους Έλληνες, πιθανόν από την Ανατολία.

Αργότερα υιοθετήθηκε από τους Ρωμαίους με το όνομα Βάκχος, θεός του σταφυλιού, αλλά η ελληνική λατρεία του Διονύσου ήταν πιο εκστατική και ίσως διατήρησε μερικές πρώιμες σαμανικές πρακτικές που σχετίζονταν με την κατανάλωση κρασιού. Μερικοί βλέπουν μέσα του μια επιβίωση του νεαρού, ζωηρού «Δία» που γεννήθηκε στην Κρήτη.

Ενδιαφέρουσα πραγματικότητα: Διαφορετικά, τα κατάλληλα και καταπιεσμένα ελληνικά μαρόνια αφιερωμένα στον Διονύσιο θα γίνουν άγρια ​​μαινάδες για μια νύχτα και θα τρέξουν τις πλαγιές των βουνών, αναζητώντας λεία για να πιάσουν και να σχιστούν με τα γυμνά χέρια τους.

Εναλλακτικές ορθογραφίες: Διονύσιος, Διονύσης

Γρηγορότερα γεγονότα για τους Έλληνες Θεούς και Θεές:

Οι 12 Ολυμπιονίκες - Θεοί και θεές - Θεοί και Θεές - Θεοί - Οι Τιτάνες - Αφροδίτη - Απόλλωνα - Άρης - Άρτεμις - Αταλάντα - Αθηνά - Κενταύροι - Κύκλωπες - Δήμητρα - Διονύσιος - Έρως - Ήρα - Ηρακλής - Ερμής - Κρόνος - Η Κράκεν - Με ντουάρα - Νίκη - Παν - Πανδώρα - Πήγασος - Περσεφόνη - Ποσειδώνας - Ρέα - Σελένη - Δία .

Βρείτε βιβλία για την ελληνική μυθολογία: Κορυφαίες επιλογές για βιβλία για την ελληνική μυθολογία
Προγραμματίζοντας το ταξίδι σας στην Ελλάδα; Αεροπορικά εισιτήρια στην Ελλάδα

Βρείτε και συγκρίνετε έκπτωση ενοικίαση αυτοκινήτων στην Αθήνα

Κάντε κράτηση για τα ταξίδια της ίδιας μέρας γύρω από την Αθήνα

Κρατήστε τα δικά σας σύντομα ταξίδια σε όλη την Ελλάδα