Πώς να χρησιμοποιήσετε το εξωτερικό κινητό σας τηλέφωνο στην Ινδία

Αυτές τις μέρες, οι περισσότεροι τουρίστες θέλουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα στην Ινδία, ειδικά τώρα που τα smartphones έχουν γίνει τόσο απαραίτητα. Μετά από όλα, ποιος δεν θέλει να δημοσιεύει συνεχείς ενημερώσεις στο Facebook για να κάνουν τους φίλους και την οικογένειά τους ζηλοφανείς! Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή το δίκτυο της Ινδίας λειτουργεί με πρωτόκολλο GSM (Global System for Mobile Communications) και όχι με πρωτόκολλο CDMA (Πολλαπλής Πρόσβασης Κώδικα).

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το GSM χρησιμοποιείται από την AT & T και την T-Mobile, ενώ το CDMA είναι το πρωτόκολλο για Verizon και Sprint. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι τόσο απλό όσο παίρνετε απλά το κινητό σας μαζί σας και χρησιμοποιώντας το.

Το δίκτυο GSM στην Ινδία

Όπως και η Ευρώπη και το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, οι ζώνες συχνοτήτων GSM στην Ινδία είναι 900 megahertz και 1.800 megahertz. Αυτό σημαίνει ότι για να λειτουργήσει το τηλέφωνό σας στην Ινδία, πρέπει να είναι συμβατό με αυτές τις συχνότητες σε ένα δίκτυο GSM. (Στη Βόρεια Αμερική, οι κοινές συχνότητες GSM είναι 850/1900 megahertz). Σήμερα, τα τηλέφωνα είναι βολικά κατασκευασμένα με τρεις ζώνες και ακόμη και τέσσερις ζώνες. Πολλά τηλέφωνα γίνονται επίσης με διπλή λειτουργία. Αυτά τα τηλέφωνα, γνωστά ως παγκόσμια τηλέφωνα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δίκτυα GSM ή CDMA ανάλογα με τις προτιμήσεις των χρηστών.

Να περιφέρεται ή να μην περιφέρεται

Έτσι, έχετε το απαραίτητο τηλέφωνο GSM και είστε με έναν μεταφορέα GSM. Τι γίνεται με την περιαγωγή με την Ινδία; Βεβαιωθείτε ότι διερευνείτε διεξοδικά τα προσφερόμενα προγράμματα περιαγωγής.

Διαφορετικά, θα μπορούσατε να καταλήξετε με έναν συγκλονιστικά ακριβό λογαριασμό όταν φτάσετε στο σπίτι! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την AT & T στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως ότου η εταιρεία εισάγει αλλαγές στις διεθνείς υπηρεσίες περιαγωγής της τον Ιανουάριο του 2017. Το νέο International Day Pass επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν τέλη 10 $ ημερησίως για πρόσβαση στο τηλεφωνητή, δεδομένα που επιτρέπονται στο οικείο σχέδιο.

Τα 10 δολάρια ανά ημέρα μπορούν να προστεθούν γρήγορα!

Ευτυχώς, τα διεθνή σχέδια για τους πελάτες της T-Mobile είναι πιο οικονομικά αποδοτικά για την περιαγωγή στην Ινδία. Μπορείτε να πάρετε τα διεθνή δεδομένα περιαγωγής δωρεάν στα προπληρωμένα σχέδια, αλλά η ταχύτητα συνήθως περιορίζεται σε 2G. Για υψηλότερες ταχύτητες, συμπεριλαμβανομένων των 4G, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα δελτίο προσθήκης κατά ζήτηση.

Χρησιμοποιώντας το ξεκλείδωμένο κινητό τηλέφωνο GSM στην Ινδία

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, ειδικά εάν πρόκειται να χρησιμοποιείτε πολύ το κινητό σας, η καλύτερη λύση είναι να έχετε ένα ξεκλειδωμένο τηλέφωνο GSM που θα δέχεται τις κάρτες SIM (Subscriber Information Module) άλλων φορέων και να θέσει μια τοπική SIM κάρτα σε αυτό. Ένα τετραπλάνο ξεκλείδωτο τηλέφωνο GSM θα είναι συμβατό με τα περισσότερα δίκτυα GSM παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί φορείς κινητής τηλεφωνίας συνήθως κλειδώνουν τα τηλέφωνα GSM για να αποτρέψουν τους πελάτες από τη χρήση καρτών SIM άλλων εταιρειών. Προκειμένου το τηλέφωνο να ξεκλειδωθεί, πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Η AT & T και η T-Mobile θα ξεκλειδώσουν τηλέφωνα.

Μπορείτε να jailbreak ενδεχομένως jailbreak το τηλέφωνό σας για να το ξεκλειδώσετε, αλλά αυτό θα ακυρώσει την εγγύησή του.

Έτσι, στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε αγοράσει ένα εργοστάσιο χωρίς ξεκλείδωτη δέσμευση.

Λήψη κάρτας SIM στην Ινδία

Η ινδική κυβέρνηση έχει αρχίσει να παρέχει δωρεάν κιτ με κάρτες SIM στους τουρίστες που φτάνουν στις ηλεκτρονικές θεωρήσεις .

Οι κάρτες SIM διατίθενται από περίπτερα στη ζώνη άφιξης, αφού καθαρίσετε τη μετανάστευση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρουσιάσετε το διαβατήριό σας και την ηλεκτρονική βίζα. Η κάρτα SIM εκδίδεται από το κρατικό BSNL και έρχεται με 50 megabytes δεδομένων μαζί με πίστωση 50 ριπών. Ωστόσο, αν είστε κυβερνητική εταιρεία, η υπηρεσία μπορεί να είναι αναξιόπιστη. Μπορεί επίσης να είναι μια πρόκληση να επαναφορτίσετε και να προσθέσετε περισσότερη πίστωση στην κάρτα SIM. Οι ξένες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες δεν γίνονται αποδεκτές στην ιστοσελίδα του BSNL, επομένως θα χρειαστεί να μεταβείτε σε ένα κατάστημα. (Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με τις αναφορές, δεν είναι πλέον δυνατή η απόκτηση αυτών των δωρεάν καρτών SIM σε πολλά αεροδρόμια).

Διαφορετικά, οι προπληρωμένες κάρτες SIM με μέγιστη ισχύ τριών μηνών μπορούν να αγοραστούν με χαμηλό κόστος στην Ινδία. Τα περισσότερα διεθνή αεροδρόμια διαθέτουν μετρητές που τα πωλούν.

Εναλλακτικά, δοκιμάστε τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας ή τα καταστήματα λιανικής πώλησης τηλεφωνικών εταιρειών. Η Airtel είναι η καλύτερη επιλογή και προσφέρει την ευρύτερη κάλυψη. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστά κουπόνια "επαναφόρτισης" ή "συμπληρώματα" για "χρόνο ομιλίας" (φωνή) και δεδομένα.

Ωστόσο, προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, πρέπει να ενεργοποιηθεί η κάρτα SIM. Αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι πολύ απογοητευτική και οι πωλητές μπορεί να είναι απρόθυμοι να το ενοχλήσουν. Λόγω του αυξημένου κινδύνου τρομοκρατίας, οι αλλοδαποί πρέπει να παρέχουν ταυτοποίηση, συμπεριλαμβανομένης φωτογραφίας διαβατηρίου, φωτοτυπία σελίδας λεπτομερειών διαβατηρίου, φωτοαντίγραφο σελίδας ινδικών βίζα, απόδειξη κατοικίας στη χώρα διαμονής (όπως άδεια οδήγησης), απόδειξη διεύθυνσης στην Ινδία όπως διεύθυνση ξενοδοχείου) και μια τοπική αναφορά στην Ινδία (όπως ξενοδοχείο ή ταξιδιωτικός πράκτορας). Μπορεί να χρειαστούν έως και πέντε ημέρες για να ολοκληρωθεί η επαλήθευση και να ξεκινήσει η λειτουργία της κάρτας SIM.

Τι γίνεται για τη λήψη μιας SIM περιαγωγής στις ΗΠΑ;

Πολλές εταιρείες προσφέρουν κάρτες SIM για άτομα που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ποσοστά τους για την Ινδία είναι αρκετά υψηλά για να σας αποτρέψουν, ακόμα κι αν δεν θέλετε την ταλαιπωρία να αποκτήσετε μια τοπική SIM στην Ινδία. Η πιο λογική εταιρεία είναι η iRoam (πρώην G3 Wireless). Δείτε τι προσφέρουν στην Ινδία.

Δεν έχετε ένα ξεκλείδωτο κινητό τηλέφωνο GSM;

Μην απελπίζεστε! Υπάρχουν μερικές επιλογές. Σκεφτείτε να αγοράσετε ένα φτηνό τηλέφωνο GSM που ξεκλειδώνεται για διεθνή χρήση. Είναι πιθανό να πάρετε ένα για κάτω από $ 100. Ή, χρησιμοποιήστε μόνο ασύρματο Internet. Το τηλέφωνό σας θα εξακολουθεί να συνδέεται μέσω WiFi χωρίς προβλήματα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Skype ή το FaceTime για να διατηρείτε επαφή. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τα σήματα WiFi και οι ταχύτητες είναι ιδιαίτερα μεταβλητές στην Ινδία.

Trabug, μια νέα και καλύτερη εναλλακτική λύση

Εάν έρχεστε μόνο στην Ινδία για βραχυπρόθεσμα ταξίδια, μπορείτε να αποφύγετε όλες τις παραπάνω παρενοχλήσεις, ενοικιάζοντας ένα smartphone από την Trabug για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Το τηλέφωνο παραδίδεται δωρεάν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και θα περιμένει εκεί όταν φτάσετε. Όταν τελειώσετε με αυτό, θα ληφθεί από τον τόπο που καθορίζετε πριν φύγετε. Το τηλέφωνο έρχεται έτοιμο για να πάει με μια τοπική κάρτα προπληρωμένης κάρτας SIM που διαθέτει ένα πρόγραμμα φωνής και δεδομένων και τροφοδοτείται για παροχή σύνδεσης 4G στο Internet. Έχει επίσης εφαρμογές για αυτό, για πρόσβαση σε τοπικές υπηρεσίες και πληροφορίες (για παράδειγμα, κράτηση καμπίνας).

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το σχέδιο που επιλέγετε και ξεκινάει από μια κατ 'αποκοπή αμοιβή $ 16.99 συν 1 $ ανά ημέρα για τη διάρκεια της ενοικίασης. Επιστρέψιμη εγγύηση ύψους $ 65 είναι επίσης πληρωτέα. Όλες οι εισερχόμενες κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου είναι δωρεάν, ακόμα και αν είναι διεθνείς. Λόγω των κυβερνητικών κανονισμών της Ινδίας, δεν είναι δυνατή η ενοικίαση του τηλεφώνου για περισσότερες από 80 ημέρες.