Η γιορτή της Quasimodo της Χιλής

Η Παγκόσμια Γιορτή σηματοδοτεί μια παράδοση 400 ετών

Την Κυριακή μετά το Πάσχα, οι ενοριακοί ιερείς στην αποικιακή Χιλή πήγαν να πάρουν τα Ιερά Μυστήρια σε ηλικιωμένους και ασθενείς που δεν μπορούσαν να φτάσουν στην εκκλησία την Κυριακή του Πάσχα. Φρουρούνταν από ομάδες huasos , ή καουμπόηδες με άλογο, οι οποίοι τους προστατεύονταν από τους ληστές που προσπάθησαν να κλέψουν τις ασημένιες δισκοπότηρες. Κατά μήκος της πορείας, οι ιερείς και οι σωματοφύλακες τους έδιναν φαγητό και ποτό, συνήθως chicha ή κρασί , για να ξεπλύνουν τη σκόνη του δρόμου.

Σήμερα, είναι ένα σεβαστό φεστιβάλ γνωστό και ως Corre a Cristo, ή τρέχει στον Χριστό.

Αυτή η παράδοση 400 ετών συνεχίστηκε κυρίως στην περιοχή του Σαντιάγκο, στους δήμους Lo Barnechea, La Florida, Maipu και La Reina και ειδικά στην Colina. Σε μια πρόσφατη τελετή στην Κόλινα, συμμετείχαν στην πομπή 4.500 άνδρες με άλογο.

Η πανηγυρική γιορτή ξεκινάει με μάζα και έρχεται μια πομπή του ιερέα, που είναι διακοσμημένη με διακοσμημένο φορείο, μαζί με τα χουάζ , τους δρομείς, τα ποδήλατα, τα καροτσάκια και χιλιάδες ανθρώπους, ενήλικες και παιδιά. Έρχεται σε εξέλιξη με τη φωνή "Viva Cristo Rey!"

Κάνουν το δρόμο τους μέσα στην πόλη, σταματούν στα σπίτια κατά μήκος του δρόμου και τελειώνουν τη μέρα με μουσική, φαγητό και χορό. Και περισσότερα chicha και κρασί, φυσικά.

Το Quasimodo δεν έχει καμία σχέση με το Quasimodo του "Hunchback της Notre-Dame" του Victor Hugo, ούτε είναι το όνομα ενός αγίου ή ιερού προσώπου. Αποδίδεται στα λατινικά που χρησιμοποιούνται στις καθολικές τελετές: "Το τετράγωνο modo geniti infanti ..., που σημαίνει" Ως νεογέννητα μωρά ", είναι από το πρώτο γράμμα του Αποστόλου Πέτρου.

Αν και ο οπλισμένος σωματοφύλακας δεν είναι πλέον απαραίτητος, η παράδοση παραμένει ισχυρή και οι πατέρες εκπαιδεύουν τους γιους τους για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ. Φορούν παραδοσιακά ρούχα και οι συμμετέχοντες φορούν λευκά ή κίτρινα μικρά πανιά ή μαντήλια στα κεφάλια τους.

Σχετικά με το Santiago

Το Σαντιάγο είναι ένα ανεξερεύνητο στολίδι της Νότιας Αμερικής , με ένα θεαματικό σκηνικό σε μια κοιλάδα μεταξύ των Άνδεων και της Χιλής Παράκτιας Περιοχής.

Η πρωτεύουσα της Χιλής έχει πληθυσμό μητροπολιτικής περιοχής περίπου 7 εκατομμυρίων και έχει ζεστά, ξηρά καλοκαίρια και δροσερούς, υγρούς χειμώνες. Η κεντρική του πόλη είναι ένας θησαυρός αρχιτεκτονικών στυλ, με νεοκλασικά, art deco, και νεο-γοτθικά κτίρια κατά μήκος των δρομάκια του. Η αναπτυσσόμενη γαστρονομική και πολιτιστική της σκηνή καθιστά μια ενδιαφέρουσα καθώς και μια γραφική πόλη. Μπορείτε να πάτε για την γιορτή του Quasimodo, αλλά θα μείνετε για πολλές άλλες γοητείες του Santiago .