Ο τελικός οδηγός για ταξίδια στην Iquique Χιλή

Σχετικά με την Iquique:

Η πρωτεύουσα της βορειότερης περιοχής της Χιλής, περιφέρεια I, που περιλαμβάνει τις επαρχίες Arica, Parinacota και Iquique, η πόλη Iquique είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις της χώρας. Τα αξιοθέατα είναι ένα ήπιο κλίμα, το εμπόριο, η έρημος Atacama, οι φυσικοί και αρχαιολογικοί θησαυροί, η πρόσβαση στο Περού και τη Βολιβία και πολλές ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες. Προσανατολίστε τον διαδραστικό χάρτη από την Expedia.

Κάντε κλικ στο δεξί βέλος για να δείτε την εσωτερική περιοχή.

Η ιστορία του Iquique χρονολογείται από τους προ-Κολομβιανούς χρόνους, όταν οι αυτόχθονες φυλές έζησαν στη θάλασσα και συνέλεξαν γκουανό ή εγκαταστάθηκαν στις εσωτερικές περιοχές όπου οι θερμές πηγές και η αποστράγγιση του χιονιού των Άνδεων παρείχαν νερό για γεωργία. Άφησαν πίσω τους τα ερείπια και τα πετρογλυφικά τους για τη σύγχρονη μελέτη, αλλά δεν είναι γνωστά πολλά για τον τρόπο ζωής τους.

Οι Ισπανοί εξερευνητές ήρθαν στο δρόμο τους προς τα νότια, και για πολλά χρόνια, αυτό ήταν έδαφος που ανήκε στη Βολιβία. Αυτός ήταν ο δρόμος προς τη θάλασσα για την εξαγωγή του αργύρου που εξορύσσεται στη Βολιβία στον κόσμο, κυρίως στην Ισπανία.

Νιτρικά και χρήματα:

Τα νιτρικά, ένα φυσικό λίπασμα, αν και εξορύσσεται σε άγονο έρημο, άλλαξαν την περιοχή. Από τους ξένους επενδυτές της δεκαετίας του 1800, συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και το Iquique άνθισε σε πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο. Η πόλη εγκατέστησε ηλεκτρική υπηρεσία σε σπίτια και επιχειρήσεις. Το Δημοτικό Θέατρο παρουσίασε το καλύτερο σε μουσική και παίζει.

Ο αγγλικός "βασιλιάς των νιτρικών", John Thomas North, επιβλέπει την κατασκευή του σιδηροδρομικού σταθμού και άλλων πολιτικών και εμπορικών κτιρίων. Η σαμπάνια έρεε.

Οι σεισμοί σχεδόν ισοπεδώθηκαν την πόλη στο δεύτερο μέρος της δεκαετίας του 1800, αλλά η πόλη ξαναχτίστηκε. Μεγάλος πλούτος έφερε ανέσεις, πλούσια αρχοντικά, νερό και το λιμάνι έγιναν ενεργά και διάσημα.

Όταν η Βολιβία άρχισε να ασχολείται με την εξόρυξη και τον υπέροχο πλούτο των νιτρικών ναρκών, που ονομάζεται salitreras , απαιτώντας αύξηση των φόρων, αυτοί οι επενδυτές και η κυβέρνηση της Χιλής διαμαρτυρήθηκαν.

Έτσι άρχισαν οι δυσκολίες που προκάλεσαν τον πόλεμο του Ειρηνικού, όπου το Περού πήγε με τη Βολιβία εναντίον της Χιλής, με αποκορύφωμα τη μάχη της Iquique στις 21 Μαΐου 1879, η οποία τιμάται στους Ναύλους Glorias. Με τη Χιλή να κερδίζει τον πόλεμο, το Περού και η Βολιβία έχασε και παραχώρησε στη Χιλή τις σημερινές επαρχίες Tarapacá, Tacna, Arica και Antofagasta. Η Βολιβία εξακολουθεί να αναζητεί αποκατάσταση και πρόσβαση στη θάλασσα σε μια συνεχιζόμενη πολιτική συζήτηση με τη Χιλή, η οποία δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε καμία περιοχή.

Οι ημέρες μεγάλου πλούτου από τα νιτρικά διήρκεσαν μέχρις ότου η Γερμανία ανέπτυξε ένα συνθετικό νιτρικό άλας για να απελευθερωθεί από το μονοπώλιο της Χιλής των φυσικών νιτρικών αλάτων. Η ιστορία της Oficina Santa Laura είναι χαρακτηριστική της άνοδος και παρακμής των salitreras, που ονομάζεται Oficinas . Το Ofician Humberstone είναι εύκολα προσβάσιμο από το Iquique και βρίσκεται σε πολλές από τις περιηγήσεις στην έρημο.

Με την εξασθένιση της πηγής πλούτου της Περιφέρειας Ι, η Iquique και άλλες κοινότητες στράφηκαν στη θάλασσα και δημιούργησαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις για την εξαγωγή χαλκού. Σήμερα, το Iquique είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Χιλής και έχει τη μεγαλύτερη ζώνη αφορολόγητων ειδών στη Νότια Αμερική, που ονομάζεται ZOFRI της Zona Franca de Iquique, όπου ένα εμπορικό κέντρο διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα που πωλούν αφορολόγητα αγαθά.

Δραστηριότητες σε Iquique Χιλή:

Το Iquique έχει αναδημιουργηθεί ως εμπορικό κέντρο και τουριστική βάση για εξερευνήσεις στην έρημο, αθλήματα και αναψυχή, ψάρεμα βαθέων υδάτων, παραλίες και αρχαιολογικές εκδρομές. Οι θερμές πηγές και τα ιαματικά λουτρά προσελκύουν επισκέπτες για τα λουτρά λάσπης και θεραπευτικές ιδιότητες σε αυτές τις οάσεις.

Οι μεγάλες Άνδεις και τα εθνικά πάρκα φέρνουν ορειβάτες, πεζοπόρους και φωτογράφους. Οι εσωτερικοί οπωρώνες και τα αγροκτήματα παρέχουν προϊόντα που συμπληρώνουν τα θαλασσινά που βρέθηκαν στην ανοικτή θάλασσα.

Στην πόλη, το μικρό ιστορικό κέντρο περιβάλλεται από τη σύγχρονη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των νέων τομέων στέγασης, της ανάπτυξης των παραλιών και των ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας που περιλαμβάνει το Casino Iquique, όλα για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που κάνουν το Iquique την πιο επισκέψιμη πόλη στη Χιλή.

Πού να πάτε στο Iquique περιγράφει μερικά από τα αξιοθέατα της πόλης. Η πόλη μεγαλώνει καθώς οι εραστές έρχονται για διακοπές, για ψώνια και για περιήγηση στην έρημο, ερωτεύονται την περιοχή και κάνουν το Iquique σπίτι. Περιηγηθείτε σε αυτές τις απόψεις του Iquique.

Να πάτε εκεί και πότε να πάτε

Από το έδαφος, η πρόσβαση από την πανοραμική εθνική οδό που πηγαίνει βόρεια ή νότια. Η Arica, στα σύνορα με το Περού, είναι 307 χλμ βόρεια. Το Calama βρίσκεται 389 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά και το Σαντιάγκο είναι 1843 χιλιόμετρα νότια. Αεροπορικώς, στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Diego Aracena. Συγκρίνετε και επιλέξτε πτήσεις από την περιοχή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Από τη θάλασσα, το Iquique είναι ένα λιμάνι για μια σειρά από γραμμές κρουαζιέρας, οι επιβάτες των οποίων απολαμβάνουν τα αφορολόγητα καταστήματα, τοπικά εστιατόρια και σύντομες περιηγήσεις.

Το ετήσιο κλίμα του Iquique είναι ήπιο, κυμαινόμενο από ένα μέσο χειμερινό χαμηλό 12,5º C έως ένα μέσο καλοκαιρινό υψηλό 24,4º C. Ελέγξτε τον καιρό και τις προβλέψεις του σήμερα. Το κλίμα καθιστά το Iquique έναν προορισμό για όλες τις εποχές.

Απολαύστε το ταξίδι σας .. Buen viaje!

Αυτό το άρθρο σχετικά με την Iquique Chile ενημερώθηκε στις 30 Νοεμβρίου 2016 από την Ayngelina Brogan