Επισκεφτείτε το Foix στα Πυρηναία

Μικρή πόλη βουνών με μεγάλη προσωπικότητα

Πού είναι ο Foix;

Ο Foix στο Ariège μπορεί να είναι μια μικρή πόλη αλλά έχει μια μεγάλη προσωπικότητα. Περιτριγυρισμένο από βουνά και τεμαχισμένο με ποτάμια, αυτή είναι μια πραγματική πύλη στην ένδοξη οροσειρά των Πυρηναίων . Βρίσκεται περίπου 50 μίλια νότια της Τουλούζης και 40 μίλια από την Ανδόρα, αποτελεί ένα καλό κέντρο για την εξερεύνηση αυτού του τμήματος της νότιας Γαλλίας.

Η Ισπανία και η Ανδόρα βρίσκονται κοντά στο νότο ενώ οι μεγάλες πόλεις και τα αξιοθέατα της νοτιοδυτικής Γαλλίας βρίσκονται κοντά.

Η δημοφιλής χώρα Cathar , με τα υπέροχα κάστρα της, είναι εύκολα προσβάσιμα. Και το τοπίο εδώ δεν είναι τίποτα λιγότερο από το θεαματικό.

Το Foix είναι η μικρότερη πρωτεύουσα της Γαλλίας. Στο κέντρο της γραφικής περιοχής Ariège, βρίσκεται επίσης σε μια από τις λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γαλλίας. Ένα πρωταρχικό αξιοθέατο της περιοχής είναι απλά η μεγάλη ποικιλία εδώ και κοντά. Είτε οι ακτές του Ατλαντικού ή της Μεσογείου , αν και δεν απέχουν λίγα λεπτά από οποιοδήποτε σημείο της φαντασίας, βρίσκονται σε λογική απόσταση.

Ο Foix βρίσκεται ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους: την κοιλάδα και μια από τις μεγάλες οροσειρές της Γαλλίας , κοντά στα σύνορα με την Ισπανία και μεταξύ των ανατολικών και δυτικών Πυρηναίων. Έχει μια ποικιλία από ποτάμια, ρέματα, λόφους, βουνά, σπήλαια και μονοπάτια πεζοπορίας.

Το Val d'Ariège

Η κοιλάδα του ποταμού Ariège είναι η αρχή της μεσογειακής ζώνης. Ανεβαίνοντας στους ψηλούς λόφους των Πυρηναίων, ρέει μέσω του Ax-les-Thermes μέχρι την ύπαιθρο βόρεια του Foix μέσα από μια κοιλάδα γεμάτη με σπηλιές.

Τι να δείτε στο Foix

Μπορείτε να δείτε το κύριο χαρακτηριστικό του Foix από μακριά. Ξεκίνησε τον 10ο αιώνα, το μεσαιωνικό κάστρο κυριαρχεί στην πόλη με τους τρεις πύργους του λόφου, ένα τετράγωνο, έναν γύρο και ο τρίτος με μια κωνική οροφή, υπονοώντας τη δύναμη που οι κάτοικοι του Foix κάποτε είχαν χειριστεί. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου του θαλάμου του Ερρίκου Δ ', ο οποίος έγινε ο βασιλιάς της Γαλλίας τον 16ο αιώνα και να ανεβείτε στους πύργους για να δείτε τις γύρω περιοχές και τις μακρινές κορυφές των Πυρηναίων.

Η Παλιά Πόλη είναι ένας θαυμάσιος λαβύρινθος από στενά δρομάκια των μισοφυλλοφόρων σπιτιών που χρονολογούνται από τον 16ο και τον 17ο αιώνα.

Που να μείνω

Υπάρχουν πολλά φθηνά ξενοδοχεία στο Foix, αν και δεν είναι εξαιρετικά ή πολυτελή. Το καλύτερο σας στοίχημα είναι το Hotel Lons που είναι ένα ήσυχο ξενοδοχείο κοντά στο ποτάμι με ένα καλό εστιατόριο. Διαβάστε τις κριτικές των πελατών, συγκρίνετε τις τιμές και κρατήστε το Hotel Lons μέσω TripAdvisor. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τα άλλα ξενοδοχεία σε Foix, να συγκρίνετε τιμές και να κάνετε βιβλία τώρα με το TripAdvisor.

Το Camping du Lac είναι μια υπέροχη λίμνη μπροστά, τριών αστέρων τοποθεσία μόλις 1,6χλμ. Από το κέντρο της πόλης. Υπάρχουν διαθέσιμες τοποθεσίες σκηνών, όπως και οι ενοικιάσεις κινητών κατοικιών και τροχόσπιτων. Η τοποθεσία διαθέτει πισίνα και γήπεδο τένις.

Που να φάω

Δοκιμάστε τα εστιατόρια και τις σπηλιές στη rue de la Faurie και τους μικρούς γύρω δρόμους όπου θα βρείτε μια ποικιλία από μελιτζάνες και μπιστρό που σερβίρουν καλό τοπικό μαγείρεμα. Για γαλλική κουζίνα σε καλή τιμή, φάτε στο Le Jeu de l'Oie, 17 rue de la Faurie.

Πού να ψωνίσετε

Μερικά από τα καλύτερα ψώνια έρχονται στις τοπικές αγορές. Οι αγορές του Foix πραγματοποιούνται την πρώτη, την τρίτη και την πέμπτη Δευτέρα κάθε μήνα και κάθε Παρασκευή. Ο αγρότης και η τοπική αγορά τεχνίτη είναι Τρίτη και Τετάρτη, 9 π.μ. έως 7 μ.μ., από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο.

Ορισμένοι από τους καλεσμένους που επισκέπτονται έξω από το Foix περιλαμβάνουν την αγορά Ax-les-Thermes, η οποία πραγματοποιήθηκε στα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τη 1 μ.μ.

Υπάρχουν τοπικές αγορές σε περισσότερα χωριά γύρω από το Foix. ελέγξτε τα εδώ (στα γαλλικά).

Μια συναρπαστική ιστορία

Η μοναδική θέση του Foix - τόσο στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, αλλά κοντά στα κρίσιμα σύνορα - έχει διαμορφώσει την ιστορία και την αρχιτεκτονική του. Αρχικά δημιουργήθηκε από τους Ρωμαίους που έχτισαν ένα οχυρό στο βραχώδη λόφο όπου βρίσκεται το κάστρο. Η πόλη έγινε πεδίο μάχης για πολεμικές δυνάμεις και παρατάξεις: την Αραγονία και την Καστίλη, την Τουλούζη και τη Βαρκελώνη, την Αγγλία και τη Γαλλία.

Αυτό το τμήμα της Γαλλίας ήταν πάντα απομακρυσμένο από τους μονάρχες της βόρειας Γαλλίας και έγινε μια εστία για αντάρτες εναντίον του καθολικισμού.

Στον 13ο αιώνα, ο Simon de Montfort επιτέθηκε στην πόλη μεταξύ 1211 και 1217 κατά τη διάρκεια της σταυροφορίας του ενάντια στους Καθάρια, με βάση το Carcassone .

Ο κόμης του Foix, που είχε πιαστεί στις μάχες για διαδοχή, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον Philip the Bold ως βασιλιά της Γαλλίας, οπότε ο βασιλιάς με την πλήρη μανία του ματαιωμένου δικαιώματος οδήγησε μια εκστρατεία εναντίον της πόλης. Το κάστρο ήταν πολιορκημένο και οι Κίτροι εγκατέλειψαν την πόλη. Από τον 16ο αιώνα το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή (συχνή τύχη για τα παλιά κάστρα, ιδιαίτερα ευνοούμενα από τον Ναπολέοντα) μέχρι το 1864.

Το 1589, ο κόμης του Foix, ο Henry της Ναβάρας, έγινε ο βασιλιάς Ερρίκος IV της Γαλλίας, ο πρώτος από τους βασιλιάδες του Bourbon που κράτησε μέχρι τη γαλλική επανάσταση να τερματίσει για πάντα τη μοναρχία στη Γαλλία.

Να πάρει γύρω Foix και το Ariège

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε το Ariège, κάντε μια μεγάλη χάρη και νοικιάστε ένα αυτοκίνητο. Ενώ μπορείτε να φτάσετε στο τμήμα με το τρένο, δεν θα πάρετε γύρω από αυτόν τον τρόπο. Οι εσωτερικές μεταφορές είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι η Τουλούζη, η οποία απέχει περίπου δύο ώρες με το αυτοκίνητο από το Foix.

Περπατώντας μέσα και γύρω από τον Foix

Κάντε μια πεζοπορία που συνδυάζει το ιστορικό με τη δραστηριότητα. Ακολουθήστε τα ίχνη των Γάλλων, των Εβραίων και των κατεστραμμένων πιλότων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου κατά μήκος του Chemin de la Liberté. Το δύσκολο μονοπάτι χρησιμοποιήθηκε από εκατοντάδες για να ξεφύγει από την κατεχόμενη Γαλλία και να εισέλθει στην Ισπανία.

Τουριστικό γραφείο

Rue Theophile-Delcasse
Τηλ .: 00 33 (005 61 12 12
Ιστοσελίδα (στα γαλλικά)

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans.