Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για το πώς να επισκεφθείτε το Πεκίνο σε έναν προϋπολογισμό

Μια επίσκεψη στο Πεκίνο μπορεί να περιλαμβάνει μια μεγάλη επένδυση. Αυτές οι συμβουλές θα σας δείξουν πώς να επισκεφθείτε το Πεκίνο με έναν προϋπολογισμό. Όπως και με τις περισσότερες μεγάλες πόλεις, το Πεκίνο προσφέρει πολλούς εύκολους τρόπους να πληρώσετε μεγάλα χρήματα για πράγματα που δεν θα ενισχύσουν πραγματικά την εμπειρία σας.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Πολλοί Βορειοαμερικανοί δεν συνειδητοποιούν ότι οι χειμώνες του Πεκίνου μπορεί να είναι αρκετά κρύο και χιονισμένο. Αν πάτε το χειμώνα, να είστε προετοιμασμένοι για την ψύχρα και την ατμοσφαιρική ρύπανση που σχετίζεται με τη διατήρηση των κτιρίων ζεστό.

Τα καλοκαίρια τείνουν να είναι μουντζούρες και καπνιστές. Το φθινόπωρο είναι ίσως η πιο άνετη εποχή για μια επίσκεψη (ειδικά αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα), ακολουθούμενη από άνοιξη.

Που να φάω

Εστιατόριο τροφίμων τείνει να είναι σχετικά φθηνή εδώ, έτσι ώστε να μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να φιγουράρει λίγο. Για χρόνια, τα εστιατόρια τείνουν να είναι μάλλον ήπια και στερούνται δημιουργικότητας. Ωστόσο, οι πιο μετριοπαθείς πολιτικές ιδιωτικοποίησης της Κίνας τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε μια φωτεινή νέα επιλογή φαγητού. Εάν αποφασίσετε να μην φάτε σε ένα εστιατόριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κολλήσει με ζεστά γεύματα και καλά μαγειρεμένα εισιτήρια. Αποφύγετε τα ωμά λαχανικά και το νερό που δεν εμφιαλώνεται. Στην πραγματικότητα, αν αγοράσετε εμφιαλωμένο νερό από έναν πωλητή δρόμου, βεβαιωθείτε ότι η σφραγίδα είναι αδιάσπαστη. Κάποιοι έχουν κάνει μια βιομηχανία για την ανάκτηση απορριμμάτων μπουκάλια νερού από δοχεία απορριμμάτων, την αναπλήρωση από μια βρύση και την επαναπώλησή τους.

Που να μείνω

Το Πεκίνο πρόσθεσε κρεβάτια ξενοδοχείων για να φιλοξενήσει τη βιασύνη των επισκεπτών που αναμένεται η πόλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτό το πλεονέκτημα του ταξιδιώτη προϋπολογισμού, διότι το Πεκίνο χρειάστηκε περισσότερα δωμάτια ξενοδοχείων μεσαίας τιμής (ποια πόλη δεν έχει;) για να αντισταθμίσει τους ξενώνες χαμηλού κόστους και τα πολυτελή μεγάλα ξενοδοχεία. Το BeijingHotelChina.com προσφέρει τιμές, εικόνες και χάρτες για να σας βοηθήσει με τον προγραμματισμό. Μια πρόσφατη έρευνα στο Πεκίνο στην Airbnb.com έδειξε περισσότερα από 300 μέρη για να μείνει για $ 50 / νύχτα ή λιγότερο.

Το Hostels.com δείχνει 59 ακίνητα στην πόλη, σε τιμές που κυμαίνονται από $ 8- $ 59 USD / night.

Τριγυρίζω

Η μαζική μεταφορά μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση στο Πεκίνο, αλλά οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν συχνά θεωρούν ότι αξίζει να μάθουν για το σύστημα του μετρό του Πεκίνου και να αποφύγουν τους οδηγούς ταξί στο Πεκίνο , οι οποίοι έχουν μια κάπως άξια φήμη για να επωφεληθούν από τους τουρίστες. Οι ναύλοι του μετρό βασίζονται σε ένα σύστημα ζώνης παρόμοιο με το Λονδίνο. Παρόλο που ήταν γύρω από το 1969, μεγάλο μέρος του συστήματος είναι νέο και η κυβέρνηση έχει φιλόδοξα σχέδια επέκτασης για τα επόμενα χρόνια.

Εάν το ταξίδι σας περιλαμβάνει χρόνους και προορισμούς που κάνουν μια καμπίνα πιο πρακτική, να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε επίσης πολλούς οδηγούς που είναι φιλικοί και ειλικρινείς με τους ναύλους. Πληρώνει για να έχει κάποιος να γράψει τον προορισμό σας σε κινεζικούς χαρακτήρες στο πίσω μέρος της επαγγελματικής κάρτας του ξενοδοχείου σας. Στο τέλος της ημέρας, χρησιμοποιήστε το μπροστινό μέρος της κάρτας για να βοηθήσετε έναν άλλο οδηγό ταξί να σας επιστρέψει στην βάση.

Το Σινικό Τείχος της Κίνας

Badaling Pass είναι περίπου 55 μίλια από το Πεκίνο και είναι επομένως το πιο βολικό μέρος για να δείτε το Σινικό Τείχος. Το Badaling είναι λίγο τουριστικό, αλλά είναι εύκολο να αγνοήσετε αυτό το γεγονός όταν αντιμετωπίζετε ένα από τα πιο απίστευτα αξιοθέατα του κόσμου. Το Badaling έχει ένα τελεφερίκ που θα σας εξοικονομήσει το περίπατο στην κορυφή του τείχους.

Υπάρχει μια χρέωση για τη βόλτα, αλλά είναι μια μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου, και η εντυπωσιακή θέα καθώς ανεβαίνετε θα εμπνεύσει τους φωτογράφους όλων των επιπέδων δεξιοτήτων. Εάν η προοπτική του πλήθους Badaling είναι άβολη, σκεφτείτε να επισκεφθείτε το τμήμα Mutianyu του τοίχου, το οποίο είναι επίσης σχετικά κοντά στην πόλη.

Η απαγορευμένη πόλη

Υπάρχει ένα μικρό ποσό εισόδου εδώ, αλλά ακόμη και οι ταξιδιώτες του προϋπολογισμού θα ξεχάσουν γρήγορα τι πληρώνουν για το προνόμιο να δουν αυτό το περιπετειώδες θαύμα. Είναι επίσης γνωστό ως Μουσείο παλατιών ή Imperial Palace. Αυτοί οι αυτοκράτορες και οι οικογένειές τους ζούσαν εδώ και αιώνες και περιστοιχίζονταν σε μυστήριο και τείχη 33 ποδιών. Οι Commoners δεν έγιναν δεκτοί εδώ για 500 χρόνια και ακόμη και τώρα κανείς δε γίνεται δεκτός στο λαβύρινθο μισών μιλίων μετά τις 4:30 μ.μ. Θα κλείσουν αμέσως στις 5:00 μ.μ. από Βορρά προς Νότο, προσπαθήστε να μην χάσετε τον Αυτοκρατορικό Κήπο, την αίθουσα της ουράνιας καθαρότητας και την αίθουσα της ανώτατης αρμονίας.

Καθένα βρίσκεται ακριβώς στη διαδρομή των επισκεπτών.

πλατεία Τιενανμέν

Αυτό το πλακόστρωτο πεζοδρόμιο είναι ένα από τα πιο γνωστά δημόσια πάρκα της Ασίας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελεύθερα αξιοθέατα της Κίνας. Τα παιδιά πετούν όμορφα, περίτεχνα χαρταετούς και απολαμβάνουν τις παγωμένες λιχουδιές. Μερικοί θα προσεγγίσουν τους δυτικούς με ανούσιο ενθουσιασμό για να ασκήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες που έχουν μάθει στο σχολείο. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό είναι το ίδιο μέρος όπου οι υπέρ-δημοκρατικές διαμαρτυρίες συνθλίβονται το 1989 καθώς ο κόσμος παρακολουθούσε με τρόμο. Μεγάλο μέρος της δολοφονίας πραγματοποιήθηκε μακριά από την πλατεία, αλλά αυτό ήταν το σημείο συγκέντρωσης των διαδηλωτών και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να απαλλαγεί από την περιοχή διαφωνούντων οδήγησε στην αιματηρή καταστολή. Είναι ένα από τα λίγα μέρη της γης όπου τα συναισθήματα χαράς και λύπης μπορούν να σας ξεπεράσουν σχεδόν ταυτόχρονα. Παρ 'όλα αυτά αξίζει μια επίσκεψη.

Περισσότερες Συμβουλές του Πεκίνου