Πότε είναι ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε την Κεράλα;

Κεράλα Κλίμα, Αξιοθέατα και Φεστιβάλ

Η Κεράλα είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ινδία και έχει κάτι να προσφέρει όλο το χρόνο. Ως εκ τούτου, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Κεράλα θα εξαρτηθεί πραγματικά από το τι θέλετε να δείτε και να κάνετε εκεί. Ο καιρός όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη, καθώς το κλίμα είναι ένα καυτό τροπικό που λαμβάνει βροχοπτώσεις από δύο μουσώνες.

Καιρός και κλίμα Κέραλα

Ο καιρός στην Κεράλα μπορεί να χωριστεί σε τρεις διαφορετικές εποχές:

Η Κεράλα είναι στην πραγματικότητα μια πολύ βροχερή κατάσταση, η οποία αναμφίβολα συμβάλλει στην πλούσια βλάστηση της. Η βροχή λαμβάνεται συνήθως κατά τη διάρκεια εννέα μηνών του έτους εκεί!

Το νοτιοδυτικό μουσόνιο φθάνει στην Κεράλα στα τέλη Μαΐου κάθε έτους. Εάν θέλετε να κυνηγήσετε το μουσώνιο στην Ινδία, κατευθυνθείτε προς την παραλία Kovalam στην Κεράλα . Είναι μια από τις πρώτες θέσεις στην Ινδία για να λάβετε τη βροχή των μουσώνων και μπορείτε να παρακολουθήσετε το κύμα καταιγίδων. Δείτε αυτά τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία Kovalam Beach για όλους τους προϋπολογισμούς για ιδέες για το πού να μείνετε.

Η βροχή από το νοτιοδυτικό μουσόνιο συνήθως χαλαρώνει μέχρι τον Αύγουστο και υπάρχει ένα διάλειμμα στη βροχή κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, το βορειοανατολικό μουσόνιο φθάνει μέχρι τον Οκτώβριο. Παράγει βραχύτερες αλλά πολύ πιο έντονες εκρήξεις βροχής, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Εάν είστε λάτρης της φύσης, η Κεράλα έχει ένα από τα λίγα εθνικά πάρκα στην Ινδία που παραμένει ανοιχτό κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων. Μάθετε περισσότερα για το Εθνικό Πάρκο Periyar και πώς να το επισκεφθείτε. Εάν είστε στον πολιτισμό, μην χάσετε το μονοπάτι Hop On Hop Off Monsoon του Blue Yonder κατά μήκος του ποταμού Nila.

Αν θέλετε να αποφύγετε τη θερινή θερμότητα στην Ινδία, ο σταθμός λόφων του Munnar στην Κεράλα είναι μια καλή επιλογή.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 10 κατοικίες Munnar και τα ξενοδοχεία που περιβάλλεται από τη φύση για έμπνευση.

Αγιουρβέδα στην Κεράλα

Η βροχερή εποχή των μουσώνων είναι η καλύτερη στιγμή για να λάβετε θεραπεία Αγιουρβέδα στην Κεράλα. Η δροσερή, υγρή και χωρίς σκόνη ατμόσφαιρα βοηθά τους πόρους του σώματος να ανοίξουν, καθιστώντας τον πιο δεκτικό στα φυτικά έλαια και τη θεραπεία. Μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία της Αγιουρβέδα στην Ινδία .

Θα είστε σε θέση να απολαύσετε μερικές υπέροχες εκπτώσεις μουσώνων επίσης, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε αυτά τα 11 αναζωογονητικά θέρετρα Ayurvedic Κεράλα για όλους τους προϋπολογισμούς.

Εκπτώσεις για μουσό

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, η Κεράλα είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ινδία για να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο. Τα περισσότερα ξενοδοχεία και homestays προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις (20-50%) και πολύ ελκυστικά πακέτα για να προσελκύσουν τουρίστες αυτήν την περίοδο του έτους. Η Kerala Tourism Development Corporation έχει πακέτα καλοκαιριού και μουσώνων που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα της, για τα καταλύματα που διαχειρίζεται. Δείτε επίσης:

Φεστιβάλ στην Κεράλα

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της επίσκεψης στην Κεράλα είναι το μοναδικό φεστιβάλ του κράτους. Οι πιο δημοφιλείς εμφανίζονται κατά τους επόμενους μήνες:

Κορυφαία μέρη για επίσκεψη στην Κεράλα

Αναρωτιέστε ακόμα πού να πάτε στην Κεράλα; Μην χάσετε αυτά τα 16 κορυφαία τουριστικά μέρη στην Κεράλα και 16 Κεράλα Αξιοθέατα και πράγματα που πρέπει να κάνετε .