Βασικός οδηγός για την Αγιουρβέδα θεραπεία στην Ινδία

Η Αγιουρβέδα είναι η ιατρική πλευρά της γιόγκα. Είναι το παραδοσιακό φυσικό θεραπευτικό σύστημα της Ινδίας, το οποίο ασκείται εδώ και πάνω από 5.000 χρόνια.

Τα θέρετρα της Αγιουρβέδα έχουν γίνει δημοφιλείς προορισμοί χαλάρωσης και αναζωογόνησης στην Ινδία, ενώ τα ιατρεία Ayurvedic προσφέρουν στους ανθρώπους που αναζητούν ιατρική θεραπεία για πιο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οφέλη από την ιατρική της Αγιουρβέδα

Η ιατρική Ayurvedic είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για μεταβολικές, στρες και χρόνιες παθήσεις.

Οι θεραπείες είναι επίσης πολύ χρήσιμες στην ανακούφιση των επιπτώσεων της χειρουργικής επέμβασης και των εξουθενωτικών θεραπειών όπως η χημειοθεραπεία. Άλλες δημοφιλείς χρήσεις της Αγιουρβέδα είναι για γενική αναζωογόνηση και φροντίδα ομορφιάς.

Διαδικασία για την Αγιουρβέδα Θεραπεία

Η Αγιουρβέδα είναι ένα πρανικό σύστημα ιατρικής, το οποίο λειτουργεί για να εξισορροπήσει την ενέργεια ζωής του σώματος - που αναφέρεται ως doshas. Αυτό επιτυγχάνεται με δίαιτα, διαφορετικούς τύπους μασάζ, ρίχνοντας φυτικό υγρό πάνω στο σώμα και καλύπτοντας το σώμα με φυτικά φύλλα και σκόνες. Θα αξιολογηθεί από ειδικευμένο γιατρό και ένα πρόγραμμα θεραπείας ειδικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει τη ρίζα του προβλήματός σας. Γενικά, απαιτούνται τουλάχιστον δύο εβδομάδες για να ολοκληρωθεί μια πλήρη πορεία θεραπείας με Ayurvedic. Ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να ληφθούν οι ίδιες απλές θεραπείες ανανέωσης, όπως το Ayurvedic massage.

Καλύτερος χρόνος για να λάβετε θεραπεία Αγιουρβέδα στην Ινδία

Η περίοδος των βροχών, κατά τη διάρκεια του μουσώνας από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, είναι ένας ιδανικός χρόνος για την θεραπεία της Αγιουρβέδα, επειδή η ατμόσφαιρα παραμένει δροσερή, υγρή και χωρίς σκόνη.

Αυτό βοηθά τους πόρους του οργανισμού να ανοίξει, καθιστώντας τον πιο δεκτικό στα φυτικά έλαια και τη θεραπεία.

Πού είναι η Αγιουρβεδική Θεραπεία διαθέσιμη στην Ινδία;

Τα περισσότερα μέρη που προσφέρουν θεραπεία Αγιουρβέδα βρίσκονται στο νότιο κράτος της Κεράλα, λόγω του κλίματος και της άφθονης προσφοράς φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων εκεί.

Θα βρείτε επίσης αρκετά Ayurvedic κέντρα στη Γκόα και την Καρνάτακα. Αγιουρβεδικές θεραπείες είναι διαθέσιμες τόσο στα νοσοκομεία Ayurvedic όσο και στα θέρετρα Ayurvedic, καθώς και σε κέντρα ευεξίας και στα περισσότερα ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε αυτά τα κράτη. Μια άλλη καινοτόμος επιλογή είναι να κλείσετε ένα σπίτι Ayurvedic και να εξερευνήσετε τα γραφικά καταρράκτες της Κεράλα ενώ λαμβάνετε θεραπεία.

Πόσο κοστίζει η Αγιουρβεδική θεραπεία;

Τα νοσοκομεία της Αγιουρβέδα είναι η φθηνότερη επιλογή και είναι πιθανό να λάβετε θεραπεία σε ένα Ayurvedic νοσοκομείο για περίπου 1.000 δολάρια το μήνα, εξαιρουμένων των καταλυμάτων. Εναλλακτικά, η ελάχιστη τιμή που χρεώνουν τα θέρετρα για θεραπεία Αγιουρβέδα είναι μεταξύ $ 60-100 την ημέρα. Τα πακέτα των 7 ημερών Ayurvedic houseboat διατίθενται από περίπου 1.500 δολάρια για δύο άτομα. Εναλλακτικά, ολόκληρο το σπίτι (το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 8 άτομα) μπορεί να προσληφθεί για $ 6,600 για επτά ημέρες.

Καλύτερα μέρη για να λάβετε Ayurvedic θεραπεία στην Ινδία

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αγιουρβεδικής θεραπείας που προσφέρονται στην Ινδία - γενικές θεραπείες αναζωογόνησης που προσφέρονται από τουριστικούς προορισμούς σε θέρετρα και εντατικές ιατρικές θεραπείες που παρέχονται από κέντρα σε γεωγραφικές τοποθεσίες με το πιο κατάλληλο κλίμα. Τα θέρετρα είναι ωραία για όποιον απλά θέλει να πάρει κάποια περιποίηση, ένα μασάζ ή μια συνολική αίσθηση για την Αγιουρβέδα.

Ωστόσο, όσοι είναι σοβαροί για τη λήψη ποιοτικής αγιουρβεδικής θεραπείας για ιατρικούς λόγους θα πρέπει να πάνε σε κατάλληλο νοσοκομείο.

Η Kerala Tourism εισήγαγε την ταξινόμηση των «πράσινων φύλλων» και των «φύλλων ελιάς» για τα ινστιτούτα της Αγιουρβέδα προκειμένου να εξασφαλίσουν ποιοτικές υπηρεσίες. Το «πράσινο φύλλο» δίνεται σε εκείνα τα κέντρα της Αγιουρβέδα που παρέχουν εγκαταστάσεις πέντε αστέρων, ενώ το "Olive Leaf" είναι για την κατηγορία των τριών αστέρων. Αυτές οι ταξινομήσεις εξασφαλίζουν την αξιοπιστία των παρόχων υπηρεσιών και την ποιότητα.

Το Kerala Tourism προσφέρει επίσης πακέτα Ayurvedic Age Halt, με απρόσκοπτη θεραπεία υπό ιατρική παρακολούθηση σε πολλά τουριστικά θέρετρα, για όσους θέλουν να συνδυάσουν την Αγιουρβέδα με την επίσκεψη σε κορυφαίους προορισμούς του κράτους.

Τα καλύτερα νοσοκομεία Ayurvedic στην Ινδία

Μερικά από τα κορυφαία σημεία για να λάβετε αυθεντική θεραπεία Αγιουρβέδα στην Ινδία είναι τα νοσοκομεία Αγιουρβέδα που διαχειρίζεται ο φιλανθρωπικός οργανισμός Arya Vaidya Sala.

Το κύριο είναι στο Kottakkal, στην Κεράλα. Υπάρχουν και άλλοι στο Κότσι, στο Δελχί και στην Καλκούτα. Παρέχονται όλα τα καταλύματα, από τον προϋπολογισμό έως την πολυτέλεια. Φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων όμως. Εάν είναι γεμάτο, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Νοσοκομείο και το Κέντρο Ερευνών Padinharkkara Ayurveda. Είναι ένα οικονομικό μέρος στην περιοχή Palakkad της Κεράλα.

Το νοσοκομείο Hindustan Kalari Sangam Ayurveda, στο Kozhikode (Calicut) της Κεράλα, είναι ένα διάσημο κέντρο ειδικότητας για ορθοπεδικές και αθλητικές παθήσεις. Έχει άλλο υποκατάστημα κοντά στο Auroville, Pondicherry.

Τα καλύτερα θέρετρα της Αγιουρβέδα στην Ινδία

Αυτά τα Top Kerala Ayurvedic Resorts είναι όλα καλά διαχειριζόμενα και διαθέτουν μια εξαιρετική γκάμα σωστά χορηγούμενων θεραπειών Ayurvedic. Στη Γκόα, το Ayurvedic Natural Health Center κοντά στο Calangute είναι καλό. Στην Καρνατάκα, δοκιμάστε το Ayurvedagram ή το Ayurvedic Centre Indus Valley (IVAC). Εναλλακτικά, αν είστε σε έναν προϋπολογισμό ο γιατρός Shivkumar στο Hitayu Ayurveda και στο Yoga Center στο Udupi, Karnataka, συνιστάται.

Θα διαπιστώσετε ότι πολλά από τα μέρη προσφέρουν ελκυστικές εκπτώσεις για διαμονές κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων.

Αγιουρβέδα στη Βόρεια Ινδία

Ενώ η Αγιουρβέδα είναι πιο εμφανής στο νότο λόγω του κλίματος, υπάρχουν μερικά διάσημα θέρετρα στο βόρειο τμήμα γύρω από το Rishikesh που προσφέρουν Ayurveda. Ένα από τα καλύτερα είναι η Ανάντα στα Ιμαλάια , κοντά στο Ρισίκες. Ένα νέο boutique ξενοδοχείο στο Rishikesh, το Dewa Retreat διαθέτει κέντρο ευεξίας που προσφέρει παραδοσιακές θεραπείες της Αγιουρβέδα. Το Sanskriti, το ποτάμι στο Rishikesh, είναι μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή και σερβίρει και Ayurvedic food. Το Ayurveda Bhawan και το Hemadri Ayurveda Center είναι άλλες αξιοπρεπείς επιλογές στο Rishikesh, ιδιαίτερα για το panchakarma. Vedic Ayurved δίνει επίσης μερικές από τις καλύτερες θεραπείες Αγιουρβέδα, συμπεριλαμβανομένων των μασάζ, στο Rishikesh.

Για νόστιμη και υγιεινή Ayurvedic κουζίνα στο Rishikesh, μην χάσετε την επίσκεψη (και / ή παραμονή στο) Ayurpak!

Εάν το ενδιαφέρον σας για την Αγιουρβέδα είναι πιο εμπεριστατωμένο, τότε κατευθυνθείτε προς το κοντινό Haridwar , καθώς πολλές ρίζες και θάμνοι που καλλιεργούνται στα Ιμαλάια είναι άμεσα διαθέσιμα εκεί. Η περιοχή είναι γνωστή για τα κολέγια και τα νοσοκομεία της Αγιουρβέδα, καθώς και το Patanjali Yogpreeth του Baba Ramdev, το οποίο προσφέρει θεραπείες Αγιουρβέδα. Θα βρείτε επίσης πολλά φαρμακεία της Αγιουρβέδα στο Haridwar, όπως ο Swadeshi.

Στην Almora στο Uttarakhand, το AyurVAID Kalmatia είναι εξαιρετικό.