Οι κεραίες και πώς να τους επισκεφθείτε καλύτερα

Ο βασικός σας οδηγός για το Κεράλα Backwaters

Οι ορεινοί όγκοι της Κεράλα είναι το μάλλον απαράδεκτο όνομα που δίνεται στο γαλήνιο και γραφικό δίκτυο των λιμνοθαλασσών, των λιμνών, των ποταμών και των καναλιών που τρέχουν εσωτερικά από την ακτή της Κεράλα, από το Κότσι προς το Κόλαμ (Quilon). Το κύριο σημείο εισόδου, που βρίσκεται μεταξύ Κότσι και Κολλάμ, είναι το Alleppey. Στην καρδιά των όχθων του ποταμού βρίσκεται η τεράστια λίμνη Vembanad.

Παραδοσιακά, τα αμπέλια χρησιμοποιούνται από τους ντόπιους για τη μεταφορά, την αλιεία και τη γεωργία.

Ετήσιες αγώνες φιδιών σκαφών , οι οποίες πραγματοποιούνται κατά μήκος των ομβρίων, παρέχουν επίσης μια μεγάλη πηγή διασκέδασης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες.

Το καταπράσινο τοπίο, η ποικιλομορφία της άγριας πανίδας, και τα σπίτια και τα χωριά που καταλήγουν στα ύδατα κάνουν ένα ταξίδι κατά μήκος αυτών των πλωτών οδών μοιάζουν με ένα ταξίδι μέσα από έναν άλλο κόσμο. Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι τα ύδατα είναι ένα από τα τουριστικά μέρη που πρέπει να επισκεφθούν στην Κεράλα . Μην το χάσετε!

Να φτάσετε στο Alleppey από το αεροδρόμιο Kochi

Το Alleppey είναι εύκολα προσβάσιμο σε μόλις 2 ώρες με προπληρωμένο ταξί από το αεροδρόμιο Kochi. Το κόστος είναι περίπου 2.200 ρουπίες. Τα εισιτήρια διατίθενται στο περίπτερο στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου.

Μια πολύ φθηνότερη επιλογή είναι να πάρετε μία από τις υπηρεσίες λεωφορείων του Kerala State Road Transport Corporation από το αεροδρόμιο προς το Alleppey. Οι ειδικές ταχείες λεωφορειακές γραμμές αναχωρούν από το χώρο διέλευσης μεταξύ των τερματικών σταθμών στις 9.15 π.μ., 9.30 π.μ., 10.40 π.μ., 4.10 μ.μ. και 4.20 μ.μ. Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν ακολουθείται πάντοτε.

Εάν φτάσετε σε μια εποχή που δεν υπάρχει λεωφορείο, θα βρείτε περισσότερες υπηρεσίες που αναχωρούν από το σταθμό λεωφορείων Aluva Rajiv Gandhi, περίπου 20 λεπτά μακριά, και το σύγχρονο Vytilla Mobility Hub που βρίσκεται 45 λεπτά μακριά στο Ernakulam.

Εναλλακτικά, οι σιδηρόδρομοι της Ινδίας προπονούνται στο Alleppey. Ο σιδηροδρομικός σταθμός που βρίσκεται πλησιέστερα προς το αεροδρόμιο Kochi είναι η Aluva (με την ονομασία Alwaye με κωδικό AWY), απέναντι από το σταθμό των λεωφορείων.

Μια άλλη επιλογή είναι το Ernakulam South, περίπου μια ώρα μακριά.

Διάφοροι τρόποι να βιώσετε το Κεράλα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται τις ακτές της Κεράλα ενοικιάζουν ένα παραδοσιακό σπίτια τύπου Kerala (που ονομάζεται kettuvallam ). Είναι μια πελώρια εμπειρία της Κεράλα και ένα από τα πιο ήρεμα και χαλαρωτικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ινδία. Φρεσκομαγειρεμένο ινδικό φαγητό και μπύρα με απλή ψύξη καθιστούν την εμπειρία ακόμα πιο ευχάριστη. Μπορείτε είτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή είτε να διανυκτερεύσετε στη βάρκα.

Ένα ταξίδι σε ένα houseboat μπορεί επίσης να συνδυαστεί με τη διαμονή σε ένα θέρετρο, ξενοδοχείο ή homestay κατά μήκος των backwaters. Τα θέρετρα και τα πολυτελή ξενοδοχεία έχουν συνήθως τα δικά τους σπίτια και προσφέρουν κρουαζιέρες διανυκτέρευσης και ηλιοβασιλέματος. Εναλλακτικά, άλλα ξενοδοχεία μπορούν εύκολα να κανονίσουν ένα σπίτι με βάρκα για εσάς. Τα περισσότερα από τα καταλύματα είναι συγκεντρωμένα κατά μήκος των όχθες της λίμνης Vembanad κοντά στο Kumarakom στην συνοικία Kottayam και κοντά στο Alleppey.

Αν ταξιδεύετε σε έναν προϋπολογισμό, μπορείτε να πάτε σε μία από τις πολλές τουριστικές κρουαζιέρες που προσφέρονται για μισή ή πλήρη μέρα. Εναλλακτικά, αν θέλετε να ελέγξετε τα φρέσκα ύδατα πολύ φθηνά, μπορείτε να πάρετε μια από τις δημόσιες υπηρεσίες πλοίων που λειτουργούν από το κρατικό τμήμα υδάτινων μεταφορών, όπως αυτό μεταξύ Alleppey και Kottayam.

Ο χρόνος ταξιδιού είναι δυόμισι ώρες, με πολλές καθημερινές αναχωρήσεις. Το κόστος είναι μόνο 16 ρουπίες. Τα προγράμματα πλοίων είναι διαθέσιμα εδώ. Η υπηρεσία σκαφών περνά μέσα από πολλά μικρά κανάλια και χωριά. Να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες στο σκάφος.

Επιλογές για τουριστικές κρουαζιέρες στο Backala της Κεράλα

Η φθηνότερη επιλογή για την κρουαζιέρα στα ύδατα είναι στην περιοδεία του Alleppey District Tourism Promotion Council (DTPC) μεταξύ του Alleppey και του μάλλον μη ελκυστικού Kollam. Το ταξίδι διαρκεί οκτώ ώρες και το πλοίο (το οποίο είναι ένα μεγάλο σκάφος που μοιάζει με ένα πορθμείο) αναχωρεί καθημερινά στις 10.30 π.μ. από την προβλήτα του πλοίου DTPC. Υπάρχει μια καθημερινή αναχώρηση από Kollam ταυτόχρονα. Το κόστος είναι 300 ρουπίες ανά άτομο. Μερικοί άνθρωποι θα ενδιαφέρονται να γνωρίζουν ότι αυτές οι βάρκες κάνουν μια στάση στην αποστολή Matha Amrithanandamayi της Αγκαλιαστικής Μητέρας.

Το κύριο μειονέκτημα του ταξιδιού αυτού του τύπου είναι το μήκος (τείνει να πάρει λίγο βαρετό μετά από λίγο) και το γεγονός ότι πηγαίνει μόνο κατά μήκος των κύριων πλωτών οδών - αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε τη ζωή του χωριού που καθιστά τα αιωρούμενα νερά τόσο συναρπαστικά.

Οπίσθιοι γύροι μέσα από χωριά

Αυτές τις μέρες, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν για εκδρομές με "καραβάκι" ή για εκδρομές με καγιάκ σε χωριά κατά μήκος των στενότερων όχθες του Κεράλα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε πραγματικά τα όστρακα. Ορισμένες προτεινόμενες επιλογές περιλαμβάνουν:

Το νησί Kakkathuruthu στη λίμνη Vembanad

Αυτό το μικροσκοπικό, ελάχιστα γνωστό νησί αυξήθηκε στη φήμη, όταν το National Geographic το χαρακτήρισε ως ένα εξαιρετικό σημείο ηλιοβασιλέματος το 2016. Προφανώς κατοικήθηκε μόνο από κοράκια, αλλά τώρα φιλοξενεί περίπου 300 οικογένειες. Το νησί είναι μια μικρή βαρκάδα βόλτα από το λιμάνι Kodumpuram κοντά στο Eramalloor Junction στην ηπειρωτική χώρα. Το φιλικό προς το περιβάλλον Kayal Island Retreat είναι το μόνο μέρος για να μείνετε εκεί, με μόλις τέσσερις ρουστίκ παραθαλάσσια εξοχικά σπίτια.

Εικόνες των Κεραλίων

Δείτε μερικά από τα αξιοθέατα που βρίσκονται κατά μήκος των ομβροφόρων σε αυτή τη συλλογή φωτογραφιών.