Βασικός οδηγός για τις κούρσες φιδιών του Κεράλα

Φεστιβάλ μουσώνων μουσώνων Monsoon και Onam στην Κεράλα

Για μερικούς μήνες κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, η πολιτεία της Κεράλα ζωντανεύει με πολύχρωμους αγώνες με βάρκα φιδιών. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για αυτούς.

Τι είναι ένα φίδι σκαφών;

Ευτυχώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς τα φίδια του φιδιού παίρνουν το όνομά τους από το σχήμα τους και όχι από τα ζωντανά φίδια! Ένα φίδι βάρκα (ή chundan vallam ) είναι στην πραγματικότητα μια μακρά παραδοσιακή βάρκα τύπου καγιάκ που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους της περιοχής Kuttanadu, στη νότια ινδική κατάσταση της Κεράλα.

Είναι ένα παραδοσιακό πολεμικό σκάφος της Κεράλα. Τα τυπικά σκάφη φιδιών έχουν μήκος 100 έως 120 πόδια και κρατούν περίπου 100 κωπηλάτες. Κάθε ένα από τα χωριά της περιοχής έχει το δικό του σκάφος φιδιού, το οποίο λατρεύουν. Κάθε χρόνο οι χωρικοί συγκεντρώνονται και αγωνίζονται με τις βάρκες κατά μήκος των λιμνών και των ποταμών.

Ποια είναι η ιστορία πίσω από τους αγώνες του σκάφους του φιδιού;

Τα πολεμικά σκάφη φιδιών της Κεράλα έχουν πάνω από 400 χρόνια ιστορίας που συνδέονται με αυτά. Η ιστορία τους μπορεί να ανιχνευθεί πίσω στους βασιλιάδες του Alleppey (Alappuzha) και των γύρω περιοχών, οι οποίοι συνηθίζουν να πολεμούν μεταξύ τους σε βάρκες κατά μήκος των καναλιών. Ένας βασιλιάς, ο οποίος υπέστη σοβαρές απώλειες, πήρε αρχιτέκτονες σκαφών για να τον κατασκευάσει ένα καλύτερο σκάφος και το φίδι βάρκα γεννήθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ένας αντίπαλος βασιλιάς έστειλε έναν κατάσκοπο για να μάθει το μυστικό για το πώς να κάνει αυτά τα σκάφη αλλά ήταν ανεπιτυχής καθώς οι λεπτότητα του σχεδίου είναι πολύ δύσκολο να το πάρεις. Αυτές τις μέρες οι ιπποδρομίες πραγματοποιούνται με πολύ ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια διαφόρων φεστιβάλ.

Πού είναι οι αγώνες που διεξάγονται;

Τέσσερις βασικοί αγώνες με βάρκα φιδιών (και μέχρι 15 δευτερεύουσες) πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, μέσα και γύρω από το Alleppey.

Πότε διεξάγονται οι αγώνες;

Οι αγώνες με βάρκα φιδιών διεξάγονται συνήθως από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, με τις ακριβείς ημερομηνίες να ποικίλλουν κάθε χρόνο ανάλογα με τη φάση του φεγγαριού. Η εξαίρεση είναι η κούρσα αγώνων Nehru Trophy Boat, η οποία πραγματοποιείται πάντα το δεύτερο Σάββατο του Αυγούστου. Οι αγώνες με βάρκα των φιδιών είναι το επίκεντρο του φεστιβάλ Onam τον Αύγουστο / Σεπτέμβριο, ιδιαίτερα του Aranmula Boat Race, το οποίο λαμβάνει χώρα στα μέσα της δεκαήμερης γιορτής. Πολλές άλλες κούρσες βαρκών πραγματοποιούνται επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ κατά μήκος των ανοιγμάτων στο Kottayam, Payippad και Champakkulam. Το Champakkulam Moolam πραγματοποιείται στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου και το Payippad Jalotsavam πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο.

Το Kerala Tourism έχει ένα ημερολόγιο αγώνα σκαφών φιδιών κάθε χρόνο στην ιστοσελίδα τους.

Champakkulam Moolam Σκάφος Φίδι Σκάφος

Ο αγώνας Boat Champakkulam Moolam σηματοδοτεί την ημέρα που το είδωλο του Hindu God Krishna εγκαταστάθηκε στον ναό Sree Krishna στην Ambalappuzha, κοντά στο Alleppey. Σύμφωνα με το μύθο, όσοι έφεραν το είδωλο σταμάτησαν στο Champakkulam στο δρόμο.

Το επόμενο πρωί, χιλιάδες πολύχρωμα σκάφη συναρμολογήθηκαν εκεί για να τιμήσουν την εκδήλωση και να συνοδεύσουν το είδωλο στο ναό. Αυτή η πομπή επανεκδίδεται πριν από την εκκίνηση του Champakkulam Moolam Boat Race. Ξεκινά με εξωτικά πλωτά αντικείμενα, βάρκες διακοσμημένες με πολύχρωμες ομπρέλες και καλλιτέχνες.

Nehru Trophy Φίδι Σκάφος με Σκάφος

Η κούρσα φιδιών του Trophy Nehru Trophy είναι αναμφισβήτητα ο πιο συναρπαστικός αγώνας του χρόνου. Αυτός ο αγώνας διεξάγεται στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού της Ινδίας, Jawahar Lal Nehru. Ένας αυτοσχέδιο αγώνας βάρκα φιδιών πραγματοποιήθηκε το 1952 όταν ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Alleppey. Προφανώς ήταν τόσο εντυπωσιασμένος από την υποδοχή και τον αγώνα, έδωσε ένα τρόπαιο. Ο αγώνας συνεχίστηκε από τότε. Είναι μια εμπορική εκδήλωση και θα χρειαστεί να αγοράσετε εισιτήρια από τις στάσεις των εισιτηρίων στο δρόμο. Κοστούσαν από 100 ρουπίες για μονό κρεβάτι σε μπαμπού, μέχρι 3.000 ρουπίες για πρόσβαση στο VIP Gold.

Φέρτε μια ομπρέλα σε περίπτωση βροχής των μουσώνων!

Aranmula φίδι αγώνων βάρκα

Ο αγωνιστικός αγώνας Aranmula είναι μια διήμερη, κυρίως θρησκευτική, ευκαιρία. Αντί να είναι ένας διαγωνισμός, είναι περισσότερο για την αναστροφή των προσφορών του χρόνου που μεταφέρθηκαν σε φίδια βάρκα στο Aranmula Parthasarthy Ναό. Αυτό έγινε για να προστατεύσει τις προσφορές από αντιπάλους από άλλο χωριό. Η όλη περίσταση είναι μια γιορτή της ημέρας που ο Λόρδος Κρίσνα διέσχισε τον ποταμό. Τοποθετήστε τον εαυτό σας στις όχθες του ποταμού Πάμπα κοντά στον ναό της Aranmula για να δείτε το εντυπωσιακό γεγονός. Παραδοσιακά ντυμένοι κωπηλάτες, συνοδευόμενοι από ομάδες 25 τραγουδιστών, χαζοποιούνται από ένα φανταστικό πλήθος.

Πώς να πάτε εκεί

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο προς το Alleppey βρίσκεται στο Kochi, 85 χιλιόμετρα (53 μίλια) μακριά.

Το Alleppey έχει το δικό του σιδηροδρομικό σταθμό, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμο από το Ernakulum (neach Kochi). Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός στην Aranmula είναι Chengannur, 10 χιλιόμετρα (6 μίλια) μακριά. Είναι εύκολο να πάρετε ένα τρένο από το Ernakulum, όπως και όλα τα μεγάλα τρένα μεταξύ Kochi και Trivandrum σταματούν στο Chengannur. Ωστόσο, το Chengannur βρίσκεται σε διαφορετική γραμμή από το Alleppey, οπότε δεν είναι δυνατό να ταξιδέψετε με τρένο μεταξύ των δύο θέσεων. Ένα ταξί είναι ο πιο βολικός τρόπος να ταξιδέψετε στην περιοχή.

Που να μείνω

Εδώ είναι μερικές προτάσεις για homestays σε μια γύρω Alleppey . Επιπλέον, συστήνεται η Nova Homestay. Τα δίκλινα δωμάτια ξεκινούν από περίπου 2.500 ρουπίες ανά διανυκτέρευση. Vedanta Ξυπνήστε! προσφέρει καταλύματα σε στιλ ξενώνα στο Punnamada Finishing Point Road. Το Palm Grove Lake Resort και το Malayalam Lake Resort Homestay είναι και οι δύο κοντά στο σημείο εκκίνησης της κούρσας φιδιών του Trophy Nehru. Το Punnamada Resort είναι δημοφιλές αν δεν σας πειράζει να πληρώσετε 7.000 ρουπίες ανά διανυκτέρευση. Εναλλακτικά, μπορείτε να μείνετε σε ένα παραδοσιακό σπίτι με βάρκα και κρουαζιέρα κατά μήκος των καναλιών.