Ανασκόπηση της Glenora Homestay Wayanad

Πολυτελείς βίλες με εκπληκτική θέα στην Κεράλα

Το Glenora είναι μια αξέχαστα γαλήνια homestay στο Wayanad της Κεράλα. Τα πολυτελή εξοχικά σπίτια του έχουν αξεπέραστη θέα στην ανατολή και την κοιλάδα κάτω. Ο φυτευτής καφέ και μπαχαρικών, καθώς και ο βιολογικός οπωρώνας φρούτων, που περιβάλλει τα σπίτια προσθέτουν στο γοητεία.

Θέση και ρύθμιση

Η οικογενειακή εστία Glenora βρίσκεται σε μια καλλιέργεια καφέ και μπαχαρικών των 90 στρεμμάτων στην περιοχή Wayanad της βορειοανατολικής Κεράλα, η οποία συνορεύει με την πολιτεία Καρνατάκα.

Έχει θέα σε όλη τη διαδρομή προς Ooty, στο Ταμίλ Ναντού.

Η Wayanad, μια φωτεινή καταπράσινη ορεινή περιοχή που εκτείνεται πάνω από 2.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά μήκος των δυτικών Ghats, έχει μια μεγάλη γραφική έκκληση. Άφθονες παλάμες καρύδας, πυκνά δάση, ορυζώνες και υψηλές κορυφές αποτελούν το τοπίο. Λόγω της φύσης του εδάφους, η περιοχή έχει επίσης πολλά να προσφέρει στους λάτρεις της περιπέτειας.

Η homestay Glenora δεν είναι το πιο εύκολο μέρος για να φτάσετε, αλλά αυτό προσθέτει στην υπέροχη αίσθηση της απομόνωσης. Βρίσκεται περίπου δυόμιση ώρες οδήγησης (120 χιλιόμετρα / 75 μίλια) από το κοντινότερο αεροδρόμιο του Calicut. Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται επίσης στο Calicut. Ο θυελλώδης δρόμος περνάει από ζωηρά ζωγραφισμένα, επιβλητικά σπίτια δύο ορόφων, άνθηση της ζωής των φυτών και τροχαίο φυτείες τσαγιού και καφέ.

Η προσέγγιση στη Glenora είναι χοντρή με βλάστηση, συμπεριλαμβανομένων των οπωροφόρων δέντρων και των εντυπωσιακών κόκκινων λουλουδιών ιβίσκου. Ολόκληρη η περιοχή είναι εύφορη και παρθένα, και φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία πουλιών και ζώων.

Οι πίθηκοι και τα παγώνια είναι τακτικοί επισκέπτες στο κτήμα, ο οικοδεσπότης και ο ιδιοκτήτης, ο κ. Rajagopal πληροφόρησε, εγώ σαν γρύλοι τσιμπούσα και τα πουλιά τραγουδούσαν με ενθουσιασμό γύρω μας. Δεν κατάφερα να δω τίποτα, αν και άκουσα πολλές φορές την κραυγαλέα κλήση ενός παγώνιου.

Ο κ. Rajagopal τρέχει το ακίνητο, το οποίο είναι οικογενειακό ακίνητο, για περίπου 40 χρόνια.

Αυτός και η σύζυγός του είναι πολύ φιλόξενοι και έφυγαν από το δρόμο τους για να βεβαιωθώ ότι ήμουν άνετος κατά τη διάρκεια της παραμονής μου.

Διαμονή με θέα!

Υπάρχουν δύο πολυτελείς κατοικίες στην ιδιοκτησία. Ο σχεδιασμός αυτών των εξοχικών σπιτιών είναι αναμφισβήτητα το πιο ξεχωριστό στοιχείο της homestay Glenora.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σπίτι των φιλοξενουμένων, τα σπίτια έχουν χτιστεί, σε σκυρόδεμα, στο πλάι της πλαγιάς. Το μπαλκόνι κάθε εξοχικού σπιτιού προεξέχει από την κοιλάδα, παρέχοντας μια βαθιά και αδιάκοπη θέα στην φυτεία. Το αποτέλεσμα είναι ότι αισθάνεστε σαν να ζείτε σε ένα σπίτι δέντρων.

Χαλαρώνοντας στο μπαλκόνι μου, γνώριζα αμέσως τη φύση που δούλευε απαλά τα καταπραϋντικά θαύματα στο σώμα μου, που ήταν τεταμένη από το ταξίδι. Το βρήκα εύκολο να φανταστώ ότι ήμουν ο μόνος άνθρωπος στη γη.

Κανονικά, δεν μου αρέσει να σηκωθώ πολύ νωρίς το πρωί, αλλά οι φωτογραφίες του ξενιστή της ανατολής με έπεισαν ότι ήταν θέαμα. Έχω αφήσει τα blinds στο σπίτι μου ανοιχτό, και ξύπνησε σε έναν ουρανό που χρωματίζεται με αποχρώσεις του βαθύ κόκκινο και πορτοκαλί. Αυτό σταδιακά έδωσε τη θέση του σε κίτρινο, καθώς ο ήλιος άρχισε να φτάνει πάνω από τον ορίζοντα. Σύντομα, ολόκληρη η κοιλάδα φωτίζεται με τη ζεστή της λάμψη.

Υπήρχε μια τέτοια απίστευτη αίσθηση γαλήνης. Κάθισα στο μπαλκόνι μου, με ζεστό καφέ από το κτήμα και βυθίστηκα στην ενέργεια του πρωινού.

Οι εξοχικές κατοικίες διατιμώνται σε 6.600 ρουπίες ανά διανυκτέρευση, συμπεριλαμβανομένου του πρωινού και του φόρου. Φθηνότερα δωμάτια, που κοστίζουν περίπου 4.000 ρουπίες τη νύχτα, είναι επίσης διαθέσιμα.

Γεύματα και Τρόφιμα

Με εξαίρεση τα απογευματινά σνακ, όλα τα γεύματα σερβίρονται στο σπίτι των φιλοξενουμένων. Έτρεξα σε μια ορεκτική ποικιλία από την παραδοσιακή κουζίνα Kerala, η οποία είναι αρκετά ήπια και βασίζεται σε καρύδα. Όπως αναμενόταν σε μια καφετέρια, δεν υπήρχε έλλειψη καφέ φίλτρου.

Επιπλέον, οι οικοδεσπότες με εξέπληξαν με πολλές γευστικές απολαύσεις. Κατά την άφιξή μου, χαιρέτησα με ένα γλυκό ποτό καλωσορίσματος από γάλα καρύδας. Το βράδυ, χαλαρώσαμε με ένα ποτήρι ή δύο κρασιά φρούτων, φτιαγμένα στο κτήμα από φρέσκα φρούτα champa.

Ένα πραγματικά ελκυστικό πράγμα για την οικογένεια Genora είναι ο βιολογικός κήπος φρούτων και λαχανικών των οικοδεσποτών. Μετά από την εξερεύνησή του με τον κ. Rajagopal, χαίρομαι που μπορώ να δοκιμάσω φρέσκα γκουάβα, λάιμ και άλλα φρούτα που λαμβάνονται κατευθείαν από τα δέντρα.

Σύμφωνα με τον οικοδεσπότη, τα πουλιά αγαπούν να τρώνε τα φρούτα που αναπτύσσονται στο κτήμα, αφήνοντας μόνο το 25% περίπου της καλλιέργειας. Μπορώ να δω γιατί. Είναι τόσο χυμώδης.

Οι επισκέπτες που ενδιαφέρονται για ινδική κουζίνα θα χαρούν να προσκληθούν στην κουζίνα στο Glenora homestay. Είναι δυνατόν να παρακολουθήσετε το φαγητό που προετοιμάζεται και να συμμετέχετε στη διαδικασία μαγειρέματος. Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να μάθετε την ινδική μαγειρική μέσω της παρατήρησης, καθιστώντας τη σπάνια ευκαιρία να αποκαλύψετε μερικά μυστικά.

Παροχές και Δραστηριότητες

Κάθε εξοχικό σπίτι στο Glenora είναι καλά εξοπλισμένο με μπανιέρα, ντους, 24 ώρες ζεστό νερό, ανεμιστήρα, ψυγείο, τηλεόραση και καφετιέρα. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι διαθέσιμη στο σπίτι των φιλοξενουμένων. Υπάρχει επίσης μια μικρή βιβλιοθήκη για τους επισκέπτες. Σε περίπτωση διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, η ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται ως εφεδρική ενέργεια.

Οι ινδουιστές καλεσμένοι θα εκτιμήσουν το ελκυστικό δωμάτιο puja στο σπίτι του ξενιστή, με χαλαρωτικά λατρευτικά ψαλμματα που τυλίγουν απαλά στο παρασκήνιο καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ενώ το Glenora είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσετε, δεν υπάρχει καμία έλλειψη δραστηριοτήτων για να κρατήσετε τους επισκέπτες απασχολημένοι. Μια επίσκεψη στο κοντινό Sunrise Point αξίζει τον κόπο. Ο κ. Rajagopal παίρνει επίσης τους επισκέπτες σε ομιχλώδη βράδυ το βράδυ μέσα από τη φυτεία, όπου είναι δυνατόν να δούμε και να μάθουμε για τα προϊόντα που καλλιεργούνται στην ιδιοκτησία. Όχι μόνο περιορίζεται στον καφέ, περιλαμβάνει καρύδι betel , καουτσούκ, κάρδαμο, κανέλα, βανίλια και πιπέρι.

Τα ταξίδια αξιοθέατα είναι εύκολα προσβάσιμα σε δημοφιλή αξιοθέατα όπως το Chembra Peak (για πεζοπορία), τα σπήλαια Edakkal , το Sanctuary Wildlife Wayanad και διάφοροι καταρράκτες , ναοί και κέντρα χειροτεχνίας .

Ένας από τους καλύτερους μήνες για να επισκεφθείτε την Glenora είναι ο Ιανουάριος, όταν λαμβάνει χώρα η συγκομιδή του καφέ. Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Καθιστώντας γύρω από μια χειμωνιάτικη πυρκαγιά το βράδυ, επίσης, καθιστά αυτή την εποχή του χρόνου ευχάριστη.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους ή διαβάστε κριτικές και συγκρίνετε τις τιμές στο Tripadvisor.

Όπως συνηθίζεται στην ταξιδιωτική βιομηχανία, ο συγγραφέας έλαβε δωρεάν υπηρεσίες για σκοπούς αναθεώρησης. Ενώ δεν έχει επηρεάσει αυτή την αναθεώρηση, το About.com πιστεύει στην πλήρη αποκάλυψη όλων των πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Ηθικής.