Πώς να πάτε για ψώνια στο Μπαλί

Πού να πάρετε λιανική θεραπεία σας Fix γύρω από Kuta, Ubud, και στο μεταξύ

Θέλετε να φέρετε την τέχνη και το φανταστικό πολιτισμό του Μπαλί στο σπίτι; Μπορείτε να επισκεφτείτε τα πολλά καταστήματα για ψώνια - από τους πωλητές του δρόμου έως τις παραδοσιακές αγορές, στα καταγάλανα εμπορικά κέντρα. Τα εργαστήρια μικρών πόλεων στο Κεντρικό Μπαλί και στο Νότιο Μπαλί αναδεικνύουν πολλά αποθέματα για τους τουρίστες του Μπαλί με χρήματα για καύση: τέχνης, οικιακά σκεύη, κοσμήματα, ρούχα και ρούχα, θα τα βρείτε όλα στις μπουτίκ του Νότου και του Κεντρικού Μπαλί, αγορές και εμπορικά κέντρα.

Ακόμα και τα πολυτελή μάρκες της Δύσης παίρνουν την ημέρα τους στον ήλιο των Μπαλινέζων, με δυτικές μάρκες όπως η DKNY και η Armani να σπρώχνουν το διάστημα ανάμεσα σε τοπικά high-end brands όπως δαντέλα Uluwatu και ρούχα Animale.

Τι να αγοράσετε στο Μπαλί

Λόγω της αιώνιας κληρονομιάς του Μπαλί ως γη των δικαιωμάτων και του υψηλού πολιτισμού, πολλές πόλεις στο εσωτερικό διαθέτουν καλά αναπτυγμένες παραδοσιακές κοινότητες που ειδικεύονται σε μία ή περισσότερες βιοτεχνίες. Το Batubulan, για παράδειγμα, είναι γνωστό για τη βιομηχανία πέτρας, ενώ το Sidemen είναι διάσημο για τα ωραία υφάσματα. Στο κεντρικό Μπαλί, οι αγοραστές που γνωρίζουν πηγαίνουν στο Celuk για χρυσό και ασημικά και επισκέπτονται την Mas για να αγοράσουν γλυπτική από ξύλο.

Δεν χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά από το δρόμο σας για να πάρετε τα χέρια σας σε ωραία σκουλαρίκια Celuk ή σε λίγα μέτρα από το ύφασμα Sidemen. Η πλήρης σειρά αντικειμένων του Μπαλί μπορεί να αγοραστεί κοντά στο ξενοδοχείο σας, στα πολλά εμπορικά κέντρα και τα εμπορικά κέντρα που βρίσκονται στις τουριστικές περιοχές του νησιού, ιδιαίτερα στις πόλεις Kuta και Ubud .

Μπαλινέζικες μάσκες. Τεχνίτες από την κεντρική πόλη του Μπαλί της Σιγκαπούρης σκαλίζουν topeng (μάσκες) για τους πολιτιστικούς χορευτές και τους μπαλινέζικους ναούς . αυτά τα χειροποίητα, γυαλιστερά βλέμματα μπορούν να προβληθούν σε παραστάσεις σε ολόκληρο το Μπαλί .

Αυτές οι μάσκες γενικά τίθενται σε λειτουργία μόνο για παραδοσιακούς σκοπούς, αλλά πολλά παραδείγματα βρίσκουν το δρόμο τους προς τις αγορές και τα εμπορικά κέντρα τέχνης στο Νότιο Μπαλί και το Ουμπούντ.

Κοσμήματα. Για γενιές, η πόλη Celuk έχει διακριθεί στην παραγωγή κοσμημάτων από ασήμι και χρυσό. Ο τουρισμός έχει αναπνέει νέα ζωή στα τοπικά σκάφη, καθώς οι επισκέπτες μπορούν τώρα να περιηγηθούν ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα καταστημάτων κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της πόλης, όλων των δαχτυλιδιών, σκουλαρίκια, βραχιόλια, καρφίτσες και άλλα, τόσο σε παραδοσιακά όσο και σε μοντέρνα σχέδια. Μπορείτε να πάτε βαθύτερα στο χωριό για να συναντήσετε τους πραγματικούς τεχνίτες και ενδεχομένως να διαπραγματευτείτε χαμηλότερη τιμή. Τα τοπικά εμπορικά σήματα κοσμημάτων όπως το Prapen, το Suarti και το Mario Silver πωλούν το Celuk-made bling τους στο Kuta, στο Ubud και στο εξωτερικό. Στο Ντενπασάρ, μπορείτε να βρείτε πολλούς εμπόρους χρυσού και αργύρου κατά μήκος της διασταύρωσης των Jalan Hasanuddin και Jalan Sulawesi.

Γλυπτική. Οι βιοτέχνες του Μπαλί έχουν από καιρό εμπειρία που ασχολούνται με το ξύλο και την πέτρα - οι αρχαίοι Μπαλινέζοι δημιούργησαν πολλά αγαλματίδια από άφθονα τοπικά υλικά για χρήση στις παραδοσιακές τελετές τους. Το τοπικό γλυπτό της πέτρας (πραγματικά κατασκευασμένο από ψαμμίτη) και τα ξύλινα γλυπτά προκαλούν παραδοσιακούς ινδουιστικούς μύθους, αλλά τα σύγχρονα θέματα και στυλ καταλαμβάνουν όλο και περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους στα καταστήματα.

ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΙΔΗ. Ευχαριστώντας εν μέρει την αυξανόμενη ζήτηση των διακοπών των αυστραλιανών οικογενειών, πολλοί Μπαλινέζοι τεχνίτες έχουν μετατραπεί σε ανακυκλώνοντας τα καλαίσθητα σχεδιασμένα είδη σπιτιού που προσθέτουν ασιατικό χαρακτήρα σε οποιαδήποτε κουζίνα. Επισκεφθείτε τα πολυκαταστήματα Balinese όπως το Matahari και το Centro Lifestyle για την επιδιόρθωσή σας ή τα αγοράστε σε τιμές χονδρικής από καταστήματα όπως η Γενεύη, το Krisna Bali και το Biarritz.

Υφάσματα. Η αγορά κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων στην Jalan Sulawesi στην πρωτεύουσα του Μπαλί Denpasar πωλεί παραδοσιακά και μοντέρνα υφάσματα σε τιμές χονδρικής. Μπατίκ, δαντέλα, ρεγιόν - το ονομάζεις, είναι εδώ. Το τελικό προϊόν (με συνοδευτικές υψηλές βαθμολογήσεις) μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε πολυτελές εμπορικό κέντρο στο Νότιο Μπαλί.

Πού να ψωνίσετε στο Μπαλί

Η πλειοψηφία των καταστημάτων λιανικής πώλησης του Μπαλί μπορεί να βρεθεί στο Νότιο Μπαλί (κυρίως Kuta, Legian και Denpasar) και στο Κεντρικό Μπαλί (ιδιαίτερα το Ubud).

Η αγορά-στόχος για κάθε περιοχή είναι αρκετά διαφορετική, με κάποια αλληλεπικάλυψη μεταξύ.

Οι αγοραστές του South Bali αναζητούν φτηνά αναμνηστικά, μόδα, κοσμήματα, beachwear και χειροτεχνήματα. Οι τουρίστες στο Μπαλί που μένουν στο Νότιο Μπαλί είναι χαλασμένοι για επιλογή: μπορούν να ξεκινήσουν τις αγορές τους στην πλατεία Kuta, τον κύριο χώρο λιανικής πώλησης του τουριστικού καταστήματος, και στη συνέχεια να προχωρήσουν είτε σε πολυτελή καταστήματα (Matahari Department Store, βολικά στην πλατεία Kuta ή σε οποιοδήποτε από τα πολυτελή καταστήματα εμπορικά κέντρα εντός Kuta ή Legian) ή downmarket (σημεία πώλησης όπως η Γενεύη ή το Kampung Bali).

Οι αγοραστές του Κεντρικού Μπαλί αναζητούν προϊόντα τέχνης και ευεξίας όπως αιθέρια έλαια, σαπούνια και θυμίαμα. Αν εκτιμάτε χαμηλή τιμή πάνω από υψηλή ποιότητα, τότε θα πρέπει να σταματήσετε από την αγορά Ubud και να κάνετε μια χαλαρή ματιά: οι στενοί διάδρομοι της πωλούν πολλά φτηνά έργα τέχνης, ξύλινα αναμνηστικά χειροποίητα και πολύχρωμα σαρόνγκ και μπατίκ.

Οι δρόμοι που ακτινοβολούν μακριά από το κέντρο της πόλης - Jalan Raya Ubud και Jalan Monkey Forest - γεμίζουν με μπουτίκ που πωλούν upmarket σαπούνια, κοσμήματα και κονσέρβες.

Επιχειρήστε ακόμη περισσότερο στα χειροτεχνικά χωριά γύρω από το Ubud και μπορείτε να πάρετε την τέχνη σας σε τιμές χονδρικής, αν γνωρίζετε πώς να διαπραγματευτείτε καλά. Το Mas είναι μια ξυλουργική πόλη. το προαναφερθέν Celuk είναι κεντρικό χρυσό και ασήμι. και το Batubulan είναι το κέντρο για την κατασκευή λίθων.

Συμβουλές αγορών του Μπαλί

Κανε τα μαθηματα σου. Κατ 'αρχάς, μάθετε πόσο κοστίζουν οι αντικειμενικοί στόχοι σας στα καταστήματα σταθερής τιμής του Μπαλί. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να πάτε σε μια αγορά του Μπαλί και να διαπραγματευτείτε με σιγουριά. Αν οι τιμές στα καταστήματα σταθερής τιμής πληρούν τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να παραλείψετε πλήρως το κομμάτι της αγοράς.

Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το πάρετε στο σπίτι. Όχι τα πάντα που πωλούνται στο Μπαλί μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια στα Αμερικανικά Πειρατικά DVD, όπλα, ζωικά δέρματα και αλκοολούχα ποτά μπορεί να κατασχεθούν ή να υποστούν βαριά πρόστιμα κατά την άφιξη στο κράτος.