Το κάστρο Eltz

Το Burg Eltz, ή το κάστρο Eltz, είναι ένα από τα πιο γοητευτικά κάστρα σε όλη τη Γερμανία. Βρίσκεται στα δυτικά της Γερμανίας , μεταξύ Koblenz και Trier , και περιβάλλεται από τρεις πλευρές από τον ποταμό Moselle . Οι επισκέπτες αμέσως βόλτα περπατώντας μέσα από το μέρος στα δέντρα και βλέποντας το κάστρο παραμυθιού σε ένα βάθρο κάτω.

Οι επισκέπτες του κάστρου μπορούν να εξερευνήσουν μέρη του οικογενειακού σπιτιού του Eltz. Αυτή η οικογένεια κατοικούσε στο κάστρο από τον 12ο αιώνα για εντυπωσιακές 33 γενιές.

Αξιοθέατα της περιοχής Burg Eltz

Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στους μικρούς χώρους όπου βρίσκεται το κάστρο σε ένα οβάλ βράχο, 70 μέτρα πάνω από τον ποταμό σε μια κοιλάδα. Το μοναδικό σχήμα του κάστρου ακολουθεί το ασυνήθιστο του υπόβαθρο.

Οι περιηγήσεις προσφέρουν μια επισκόπηση της ζωής σε ένα κάστρο με λεπτομέρειες όπως ο μεσαιωνικός γύψος, που αποτελείται από αίμα βοοειδών, τρίχες ζώων, πηλό, άσβεστος και καμφορά. Το κάστρο είναι οκτώ ορόφους με οκτώ πύργους (ύψους 30 και 40 μέτρων) και περίπου 100 δωμάτια.

Το παλαιότερο τμήμα του κάστρου, που εξακολουθεί να είναι ορατό σήμερα, είναι η ρωμανική φυλακή, το Platt-Eltz, καθώς και τέσσερις ιστορίες από πρώην ρωμαϊκά παλάτια (κατοικίες). Ο σχεδιασμός ήταν ασυνήθιστος, καθώς σχεδόν τα μισά δωμάτια διαθέτουν τζάκια, έτσι ώστε κάθε δωμάτιο να μπορεί να θερμαίνεται - μια μεγάλη πολυτέλεια εκείνη τη στιγμή. Το κάστρο διαθέτει επίσης την παλαιότερη ζωγραφική καμινάδα στη Γερμανία. Οι εκδρομές φτάνουν στην κουζίνα με το μεσαιωνικό ψυγείο - ένα ντουλάπι κομμένο στο δροσερό πρόσωπο του βράχου.

Εκτός από την αυθεντική μεσαιωνική διακόσμηση, το Κάστρο Eltz διαθέτει ένα μουσείο με εντυπωσιακή συλλογή από αυθεντικά έπιπλα και έργα τέχνης. Η αίθουσα των ιπποτών έχει πανοπλία που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και η αρχική θησαυροφυλάκιο είναι διαθέσιμη για να επισκεφθείτε μόνοι σας μεταξύ 09:30 και 18:00. Εάν αισθάνεστε πεντανόστιμοι μετά από μια μέρα στο κάστρο, υπάρχει ένα εστιατόριο και ένα κάστρο για αναμνηστικά.

Εκτός από το ίδιο το κάστρο, υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας στο δάσος Eltz. Οι αθλητικοί επισκέπτες μπορούν ακόμη να πεζοποριστούν στο κοντινό Burg Pyrmont (2,5 ώρες πεζοπορία). Παρά τα πολλά μοναδικά στοιχεία του, το Κάστρο του Eltz εξακολουθεί να είναι ένα κομμάτι μυστικό και όχι τόσο γεμάτο από άλλα κάστρα στη Γερμανία .

Ιστορία του Κάστρου του Eltz

Το Κάστρο Eltz είναι ένα αριστούργημα που έχει παγώσει στο χρόνο. Έχει επιτεθεί μόνο μία φορά, αλλά ποτέ δεν έχει ληφθεί, αφήνοντάς την άθικτη για τους επισκέπτες σήμερα.

Το κάστρο ξεκίνησε ως δωρεά πράξη το 1157 από τον αυτοκράτορα Frederick I Barbarossa με τον Rudolf von Eltz να ενεργεί ως μάρτυρας. Βρισκόταν σε στρατηγική θέση πάνω από τη ρωμαϊκή εμπορική διαδρομή από την κοιλάδα Moselle και την περιοχή του Eifel και δημιουργήθηκε με τη συνεργασία τριών τοπικών άρχοντων από τις ιστορικές οικογένειες Kempenich, Rubenach και Rodendorf. Το πρώτο μέρος της κατασκευής ήταν το Platteltz με το τμήμα Rübenach που προστέθηκε το 1472. Το 1490-1540 το τμήμα Rodendorf προστέθηκε και το 1530 το τμήμα Kempenich χτίστηκε. Είναι ουσιαστικά τρία κάστρα σε ένα.

Το 1815 οι ξεχωριστές ζωές του κάστρου ενώθηκαν τελικά κάτω από το Σπίτι του Χρυσού Λέοντος (οι απόγονοι του Kempenich) που είχαν ξεπεράσει τους συμπατριώτες τους.

Πληροφορίες επισκεπτών για το Κάστρο Eltz

Περιηγήσεις στο Κάστρο του Eltz